תנועה לא רצונית

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

14/09/2006 | 12:55 | מאת: סיגלית פז

שלום, שמי סיגלית אני בחורה צעירה בריאה, בת 22, אוכלת בריא מתאמנת וכו'. ביומיים האחרונים, יש לי תנועה קטנה ולא רצונית באצבע המורה, ביד ימין, בעיקר כשהיד רגועה, פתאום היא זזה לבד, וזו תנועה מורגשת, זה מפריע לי להרדם בלילה, אני מרגישה כאילו כל פעם מישהו מזיז לי את האצבע, ביום למחרת גם האצבע הרביעיצת התחילה לזוז קצת. בדיקות דם עשיתי לפני מספר חודשים ויצאו תקינות פרט לחוסר בפריטין, ולעודף אריטרוציטים בשתן (120)- אך הבדיקה נעשתה סמוך לסיום המחזור, כך שיש סבירות שזו הסיבה לחריגה. הלכתי לרופא והיא נתנה לי לבצע בדיקת שתן, דם, הפניה לנוירולוג ולבדיקת EEG. אבל זה רק עוד חודש וחצי. ברור לי שללא ביצוע בדיקות לא ניתן לאבחן, אך תוכל להגיד לי מה האפשרויות שכזה דבר קןרה?..האם יכול להיות שמדובר בגידול במח שלוחץ ופוגע בעצבוב לאיבר? תודה רבה על היעוץ. סיגלית.

17/09/2006 | 19:37 | מאת:

שלום סיגלית, לא נלחצים מכל דבר וקופצים למסקנות קשות . יכול להיות שתוך מספר ימים התופעה תחלוף , יתכן ומדובר בגירוי עצבי של עצב האולנרי , בד"כ באיזור המרפק (האם את עובדת עם מחשב שעות רבות ולוחצת על המרפק?האם את משחקת טניס? או קיבלת מכה באיזור זה?) , הסבירות שהתופעה מגיעה מהמוח נמוכה ביותר . רצוי לבצע בדיקת EMG של הגפיים עליונות לפני שאת מגיעה לנוירולוג .