פסיקולציות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

16/09/2006 | 17:35 | מאת: רן

הנני בן 36 וסובל מפסיקולציות כ 11חודשים ללא סימיני חולשה או דלדלול שרירים. הפסיקולציות מאופיינות בקפיצות שרירים בכל הגוף במשך כל היום והרבה יוןתר לפני ובזמן שינה ובמהלך והתעוררות משינה. כמו כן הנני סובל מעייפות ומהפרעות שינה במשך כ 10 שנים. בדיקת גופנית אחרונה של נוירולוג מלפני כחודש הייתה תקינה כמו כן בדיקות mri צווארי ובדיקות דם ושתן תקינות. בבדיקת emg שערכתי לפני כ שמונה חודשים בשיבא נאמר כי הבדיקה לא הראתה שינויים פוסטגנגליונרים. בבדיקת מחט נאמר כי היו שינויים נוירוגנים כרוניים קלים בשריר בודד ברגל שמאל (mild chronic neurogenic changes in a single muscle) וכי לא היו סימני דנרבציה חריפה.לגבי בדיקת הולכה עצבית נאמר כי היייתה תקינה. בדיקה חוזרת של emg שערכתי לפני כחודשיים הייתה ללא שינוי. הנני בחרדה גדולה . מה משמעות ממצא זה והפסיקולציות המתמשכות האם יכול להעיד על תחילת ניוון שרירים או מחלת als האם יכול להיות קשור לתסמונת אחרת?? אנא חוות דעתכם בעניין בהקדם האפשרי. קראתי באיזשהוא מקום כי פסיקולציות אצל חולי אלס מלווים בדר"כ בחולשה ובדלדול שרירים אך לעיתים ישנם מצבים שהפסיקולציות מופיעות קודם ורק לאחר שנה מתחילים התסמינים הנוספים (לפי מחקר של eisen AND steart( אנא חוות דעתכם המקצועית מהו פרק הזמן שבו ניתן לומר כמעט בוודאות לאחר תחילת הפסיקולציות ללא סימנים נוספים כי מדובר בתופעה שפירה?? האם תקופה של 11 חודשים אמורה להספיק בכדי לשלול ניוון או מחלות נוירולוגיות חמורות אחרות???

17/09/2006 | 12:19 | מאת: רן

בהמשך לשאלתי הקודמת מלפני כמה ימים גם התחלתי להרגיש פסיקולציות בלשון (בקצה הלשון בשריר הקטן בצד שמאל) האם תסמין זה משנה את המצב הקליני או יכול להעיד על התפתחות מסוימת??

19/09/2006 | 08:28 | מאת:

הי רן , אני מבינה שאתה בחרדה , אך לפי הנתונים אתה מטופל ובמעקב מסודר , וזה הדבר החשוב במצב זה. ידוע על תיסמונות עם פסיקולציות בניגניות , מצב שאומנם לא נעים אך דורש רק בירור ומעקב עם אופציה לטיפול סימפטומטי במידה שצריך . הסבירות שמצב זה ישתנה נדירה במיוחד ולא ניתן בוודאות גמורה להתחייב על המשך . אבל על מה אפשר להתחייב בוודאות !? ישנן תסמונות אוטואימוניות שיכולות לגרום רגישות יתר של העצב בחיבור לשריר וניתן לבדוק בבדיקת דם נוכחות הנוגדנים כנגד התעלות לאשלגן (VGKC ) , כמו כן ניתן לבצע ביאופסית שריר \עצב לפי הצורך . אני הייתי ממליצה יעוץ אצל נוירולוג מומחה במחלות שריר (הטוב שאני מכירה הנו פרופ מנחם שדה בבית חולים וולפסון ) בצד אחד , בצד שני לברר את כל בעיית השינה , (מעבדת שינה עם דגש על תנועות הגוף בשינה ) ולהתחיל לטפל תרופתית בחרדה ופעילות השריר בשילוב עם שיטות הרפיה בצד אחד ופעילות גופנית לחיזוק מערכת השלד בצד שני . מעקב ובירור לא שולל עורך חיים תקין . בהצלחה