"עזזת"

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

18/09/2006 | 14:30 | מאת: רחל

שלום רב. ברצוני לדעת לאיזה רופא עליי לפנות לגבי בעיה של "עזזת" אשר מתבטאת בחוסר מנוחה ברגל, דבר המפריע לשינה. בתודה מראש : פיליפ רחל

20/09/2006 | 23:06 | מאת:

שלום רב, אם אני מבינה נכון אתה מספר על הפרעת שינה הנגרמת מתנעות לא רצוניות ברגל .אם זה מופיע לפני הרדמות במצבים של מנוחה מדובר בתסמונת הרגליים הלא שקטות או RLS-RESTLESS LEG SYNDROME , אם התנועות מופיעות בזמן שינה עמוקה ,מדובר בתנועות מחזוריות של הרגליים או PLMS-PERIODIC LEG MOVEMENT DURING SLEEP תחום השינה שייך לנוירולוגיה או לרפואת השינה. צריך לגשת לנוירולוג , רצוי נוירולוג המתמחה בהפרעות תנועה או שינה ,כדי לבצע בירור כולל בדיקות דם , מעבדת שינה ולטפל בבעיה. הטיפול כולל תרופות, תוספת ברזל לפי הצורך,פעילות גופנית במיוחד בשעות הערב לפני שינה. בהצלחה