BENIGN FASICULATION SYNDROME

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

14/09/2006 | 21:15 | מאת: ערן

שלום רב, שמי ערן ואני בן 26. מזה כשנה אני סובל מקפיצות שרירים לא רצוניות במקומות שונים בגוף (בעיקר גפיים), חולשות הולכות וחוזרות (בעיקר ברגל שמאל) ומעין תחושת נימול בגפיים. מחשש שמדובר ב- ALS פניתי לנוירולוג ששלח אותי לבדיקת EMG ולבדיקת CT ראש. שתי הבדיקות נמצאו תקינות. באמצעות הבדיקות ובדיקה נוירולגית נוספת (פטיש ורפלקסים) שלל הנוירולוג ALS וקבע שייתכן שמדובר ב- BENIGN FASICULATION SYNDROME. נוירולוג נוסף סבר שזה אכן יכול להיות זה. אף נוירולוג לא קבע את זה באופן חד משמעי ואף אחד מהם גם לא ממש הסביר לי מה זה. באינטרנט לא מצאתי כמעט חומר על זה. האם תוכל לתת לי מעט מידע מה זה BFS? האם זה יכול להוביל ל- ALS בשכיחות גבוהה יותר מאשר שאר האוכלוסייה? האם ניתן לרפא את זה? תודה מראש, ערן המודאג

17/09/2006 | 22:22 | מאת:

מה שלומך ? לגבי BFS -מדובר במצב של הפראקסיטביליות (HYPEREXCITABILITY ) של מערכת העצבית היקפית שידועה כלא מתקדמת למחלות אחרות אך יכולה להשתלב עם עייפות , חולשה , נימול , ירידה במצברוח . יתכן וקימת הפרעה בתפקוד התעלות לאשלגן ברמה של הקשר עצב-שריר (VOLTAGE GATE KALIUM CHANNELS ) בשל יצור של נוגדנים כנגד תעלות אלה . ניתן לבדוק את הנוגדנים בדם . צריך מעקב מסודר נוירולוגי , בירור מלאה לבעיות שריר, עצב והקשר שלהם , הדמיית בית החזה לשלילת טימומה , כמו כן במידה והתופעה מפריעה ניתן לטפלה על ידי תרופות אנטיאפילפטיות (טגרטול , גבפנטין ) .