פורום נוירולוגיה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
חוקרי המוח האנושי מחזיקים ממש באותן השאלות המעוררות את פליאתם של קטנים כגדולים: כיצד 1,400 גרם של רקמות תאים הניזונות מגלוקוז וחמצן יוצרות מכונה כה משוכללת? אילו גורמים פוגעים בתפקודה? כיצד ניתן להסביר את ההשלכות הוורסטיליות של פגיעה מסוימת במוח? האם ישנן פגיעות רוורסביליות?

הנוירולוגיה, דיסציפלינה המתמחה בתפקוד מערכת העצבים, לרבות המוח וחוט השדרה, חוקרת ומטפלת בסוגיות אילו. אף כי לא מעט שאלות עדיין לוטות בערפל, הרי שדיסציפלינה זו עדיין זוקפת לזכותה לא מעט הישגים מרשימים.

יחד עם זאת, אני תמיד מופתעת לשוב ולגלות כי רף המודעות לבעיות רפואיות שמקורן נוירולוגי עדיין נמוך. ולראייה - רבים אינם מודעים לכך שישנן בעיות בריאותיות המהוות בעצם סימפטומים לבעיות שמקורן נוירולוגי. כך למשל, כאב ראש הוא סימפטום נוירולוגי העשוי להצביע על מכלול בעיות הקשורות למערכת העצבים, כמו: מיגרנה, גידולים, דימומים מוחיים, דלקת מוח או דלקת קרום המוח. או בעיות מערכתיות, כגון דלקות אוזניים/שיניים/עיניים/סינוסים/מצבי לחץ/עליות בלחץ הדם, זיהומים כלליים, מחלות וירליות ועוד.

הפרעות הליכה ויציבה עשויות להעיד על פגיעה מוחית מסוגים שונים, או פגיעה היקפית בעצבי הגפיים על רקע סוכרת, חוסר ויטמינים, או חומרים רעילים שונים, כגון: אלכוהול, תרופות נגד סרטן.

הישנות מצבי איבוד הכרה עשויה להעיד על מחלות פירכוסיות, כמו אפילפסיה, או על הפרעות בקצב הלב, התקפי מיגרנה ואף לחץ נפשי.

שיתוק גפיים יכול להעיד על אירוע הכרוך בפגיעה במוח או בחוט השדרה, אך גם בהתאם לפיזור האנטומי המתאים - על מחלת שריר או עצב, או על הפרעה בריכוז מלחים מסוימים בדם.

ירידה בזיכרון\שיכחה עשויה להצביע על מחלה ניוונית של המוח (אלצהיימר), או על פגיעה כלילית של המוח על רקע מחלות גופניות כרוניות, כמו סוכרת ויתר לחץ דם (דמנציה ווסקולרית), כמו גם על פגיעה פוסט-טראומטית או הפרעה קשה באיכות השינה, ואף על הפרעה נפשית דיכאונית.

מטעמים אילו, מטרתו המרכזית של הפורום היא להעלות את המודעות להפרעות נוירולוגיות, לסימפטומים המעידים על התפתחותן ו/או החמרתן ולמגוון דרכי הטיפול המקובלות ו/או החדישות. כך למשל, רבים אינם מודעים לסימפטומים המעידים על התפתחות מחלת הפרקינסון, מחלה ניוונית של המוח הפוגעת במערכת העצבים המרכזית בהדרגתיות, החל מגזע המח התחתון וכלה בגרעיני הבסיס וקליפת המוח. לו החולים היו מודעים להתפתחות סימני המחלה המובהקים, כמו רעד, איטיות וקושי בהליכה, הרי שניתן היה לטפל במחלה ולהקל על סבלם במידה ניכרת.

כמו כן, כנוירולוגית שהתמחתה בתחום הפרעות התנועה וכיום מנהלת את המרפאה להפרעות תנועה בבית החולים וולפסון, אני מגלה עניין מיוחד בשאלות הקשורות לבעיות תנועה, כגון: מחלת הפרקינסון, סוגי רעד שונים, 'טיקים' ברמות שונות, דיסטוניה כללית ופוקלית, כוראיה ומחלת הנטינגטון, תסמונת הרגליים העצבניות, הפרעות הליכה ויציבות.

כמו כן, אני מתעניינת בתחום רפואת השינה, שזוכה בתנופה משמעותית בשנים האחרונות. מטרת הנוירולוגים החוקרים את התחום היא להבין ולמצות את הפנומנולוגיה המורכבת של השינה, בהתאם לדיעה הרווחת כיום כי באמצעות חקר השינה ניתן לפענח את הפעילות המנטלית והמוטורית המתרחשת במצב העירות.

מעניין לציין כי הפרעות השינה השכיחות ביותר הן הפרעות-בתנועה, למשל הפרעות בתנועה המתרחשות טרום הרדמות, כמו תסמונת הרגליים העצבניות (Restless Leg-Syndrome), תנועות גוף וגפיים בזמן שינה, תנועות מחזוריות של הרגליים (Periodic Leg Movements in Sleep). הפרעת תנועה שכיחה נוספת היא הנעת הלסת המלווה בחריקות שיניים (Bruxism), דיבור בשינה (Sleep Talking).

מכל האמור לעיל עולה כי כל שאלה שתעלה בפורום מקדמת את כולנו אל הכרה בסימפטומים המעידים על מחלות נוירולוגית, הכרה זו תוביל לאבחון מוקדם ולמניעת או לכל הפחות צמצום סבל מיותר.
1575 הודעות
1516 תשובות מומחה
גולשים יקרים: הפורום נסגר. ניתן להפנות שאלות בנושא לפורום "נוירולוגיה" הפעיל באתר.
06/10/2006 | 03:11 | מאת: עומר

שלום רב, אני בחור בן 24 בריא בדר"כ. מזה כשנתיים וחצי אני סובל מהתקפים (עד לפני כחודש הם הופיעו אחת לחודשיים שלוש) בהם תחילה נחיר אחד נסתם (מבין העיניים) ומפסיק את זרימת הדם ואז מופיע נימול בחצי פנים (תמיד חצי פנים - אך לא תמיד באותו הצד), כשלאחר מכן מופיע לחץ הולך וגובר המתחיל מאזור הלסת העליונה (רק בחצי המשותק) ועולה לכיוון ארובת העין ובסוף אל העין עצמה. ההתקף מסתיים בשחרור מהנחיר עצמו בדומה לשחרור בלון נפוח כאשר סובבי יכולים לשמוע את השריקה של כניסת האוויר. בתחילה חשבתי שמדובר בסינוסיטיס, טופלתי באנטיביוטיקה שלט תרמה מאום. קרוב פסיכולוג טען שייתכן ומדובר בהתקף חרדה, מכיוון שאובחנתי כבר כלוקה בדיכאון קל, פניתי לפסיכיאטר אשר רשם לי ציפרמיל - ולאחר מכן ציפרלקס. שוב, הדבר הוכח כלא מועיל. בחודש האחרון ההתקפים החריפו עד מאוד, גם בתדירותם ובעיקר באורכם וסבלי מכך. בחודש המדובר סבלתי עד כה משמונה התקפים מלאים שארכו בין 3 ל-6 שעות. הראשון והקשה ביותר (זה שארך כשש שעות) העיר אותי באמצע הלילה וגרם לי לאחר שעתיים שלוש להתפנות למיון. בצילום רנטגן אובחן ע"י מומחה א.א.ג כי ישנה התעבות רירית בסינוסים אך טען כי אין זה סינוסיטיס, ניורולוג ארך בדיקה ארוכה והמליץ על CT מערות פנים וראש, ולהפנות את התוצאות למרפאת כאב - אשר אליה עדיין לא הגעתי. בבדיקת ה-CT הממצאים היו - CT ראש תקין ו-CT מערות פנים: כי ישנה אוסטאומה קטנה בסינוס פרונטלי שמאלי וכי ישנה התעבות רירית במערות הפנים. רציתי לדעת כיצד עלי לחשוב בדרך לפיתרון שכן נראה כאילו אף אחד אינו יודע... אשמח לתשובה מפורטת ככל הניתן גם באמצעות המייל אם זוהי אופצייה נוחה יותר. בבקשה ותודה מראש על התייחסות עומר

לקריאה נוספת והעמקה

עומר שלום צר לי על הסבל שלך , לדעתי ולפי הסיפור מדובר בתופעה ששמה CLUSTER-MIGRAINE , סוג כאב ראש שמופיע בתקפים אצל אנשים צעירים , ברוב בנים , עם התקפים ליליים לרוב ופיזור סביב העין עם תחושת נזילה או סתימה באף ולפעמים בעין באותו הצד עם הכאב , התקפים בד"כ קצרים מ3 שעות בCLUSTER טיפוסי אך אצלך יש צורה מעורבת בכל הניראה עם מיגרנה . יש טיפול תרופתי לכך , קודם כל מספר ימים טיפול אנטיאיפלמטורי והמשך טיפול מניעתי בדרגות שונות לפי חומרת המצב , עם תרופות קבועות משך מספר חודשים למניעה. בזמן ההתקף ניתן לנסות את התרופות הספציפיות למיגרנה , כמו IMITREX שקיים הן בכדור (עובד לאחר 30 דקות ) הן בזריקה ( עובד בתוך דקות ) ניתן לנסות אינהלציה עם חמצן בזמן התקף , לפעמים תוך דקות הכאב עובר. ניתן לבדוק עם שתיית אלכוהול האם הכאב נגרם או מוחמר ( לבירור האבחנה) תפנה לנוירולוג במרפאת כאב ראש במרכזים שונים , או לנוירולוג מנוסה בקופת חולים אני מאמינה שזה יפטור את הבעיה . בהצלחה

06/10/2006 | 00:18 | מאת: שני

מה משמעות המימצאים הבאים שנמצאו במיפוי המוח? הקליטה הקורטיקלית-מעט לא אחידה, אך לא זוהו ליקויי קליטה ממוקמים. היחסים קורטס אחורי וקדמי מימין ושמאל שמורים. הקליטה בגרעינים הבזיליים-קליטה מוגברת בסטריאטוס משמאל כולו, ריכוז יתר בקורטקס טמפולרי לטרלי מימין. הקליטה בצרבלום-סימטרית ותקינהץ סיכום: שינויי קליטה/פרפוזיה כמתוארץ לא ברור לנו האם קשורים או לא לסימטומטולוגיה. לדיון משותף. זהו נוסח תוצאות הבדיקה. אני רוצה לציין כי הגעתי לבדיקה זו בעקבות טינטון באוזן שמאל.

לקריאה נוספת והעמקה
14/10/2006 | 06:18 | מאת:

שלום רב בדיקת פרפוזיה פרושו של דבר הספקת הדם לאיזורים שונים של המח , מדובר בבדיקה שמאבחנת תפקוד ולא מבנה של המוח ( כמו CT ) , תלוי בגיל ומצב כלי הדם הקטנים שמספקים דם כדי להבין את משמאות המימצאים , מכיוון שיש הבדלים אינדיבידואליים והבדלים קשורים לגיל צריך לדעת את כל הסיפור והפרטים של הנבדק כדי לראות האם המימצאים בעלי משמאות אני לא רואה קשר כל שהוא עם הטיניטון שמקורו בד"כ היקפי ולא מרכזי במערכת העצבים כל טוב

04/12/2006 | 10:02 | מאת: באץ'

נערכה לי בדיקת מיפוי מוח spect במכון לרפואה גרעינית איזוטופים לפני 4 ימים. זאת לאחר שפניתי לנוירולוג בתלונות על שכחה, תחושה של ירידה במהירות המחשבה. בוצע מיפוי מוח ספקט פרפוזיה עם tc99m-hmpao 20 mci הממצאים העלו ירידת פרפוזיה טמפורופריאטלית ואוקסיפיטלית דו-צדדית, פרפוזיה שמורה יחסית לגרעינים הבזליים והתלמוס. לסכום: ירידת פרפוזיה קורטיקלית כנ"ל, הממצא אינו ספציפי אך דורש המשך מעקב לשלול מחלה נוירודגנרטיבית. מה פירוש הממצאים הללו?. תודה. באץ'.

05/10/2006 | 22:53 | מאת: ניהול

שלום לרופאה לפני מספר שבועות עברתי EMG , התוצאה - MILD POLYNEOUROPATIA SENSORY ( נאורופתיה סנסורית מפושטת ) מה המשמעות של המימצא ? האם הממצא הולך ומחמיר עם הזמן ? שאלה נוספת - האם יש סוגים של מחלות - ספינוצריברליות ( SPINOCEREBELLAR ) שאינן דגנדרטיביות ? בברכה ניהול שאינן

לקריאה נוספת והעמקה
13/10/2006 | 23:23 | מאת:

שלום רב נוירופטיה סנסורית פרושו של מחלה הפוגעת בסיבים התחושתיים שרצים בתוך העצבים ההיקפיים , וזה בד"כ גורם לתחושת כאב או הפרעה תחושתית מסוג נימול , סריפה , אי נוכות בגפיים יכול להיות חלק מתהליך ההדרגתי של פגיעה עצבית במחלות סיסטמיות כמו סוכרת , לפני פגיעה בסיבים המוטוריים גם כן פגיעה ספינוצרבלרית יכולה להיות חלק ממחלה ניוונית אך גם מחלה דלקתית ,וסקולרית או מטבולית (חוסר ויטמינים )עם פגיעה במסלול זה על ידי פגיעה במיאלין או באקסונם של המסלול .פגיעה בהספקת הדם לאיזור המוצא של המסלול (חוט שידרה ) גם יכולה להביא לפגיעה בתפקודים המשלול עד לסיומו במוח הקטן בברכה .

05/10/2006 | 19:11 | מאת: דורית

לפני שבועיים עברתי תאונת דרכים ללא מכות אלא WHIP LASH הכאבים בצואר עברו כעת מה שאני מרגישה זה לחץ בבסיס הגולגולת ולחץ בראש, לא ממש כאב ראש אלא לחץ וראש "לא נקי". חזרתי לעבוד וכנראה עודף גירויים גורם לי לתחושות אלו. שאלתי היא האם זה עדיין מה-WHIP LASH והכי חשוב האם אוכל לטוס לארה"ב בעוד כשבועיים, האם יש בעיה עם הלחצים בגובה ממהלך הטיסה. תודה רבה דורית

לקריאה נוספת והעמקה
11/10/2006 | 15:09 | מאת:

שלום לך ו ....נסיעה טובה את יכולה לנסוע ללא בעיה , תשתדלי לישון טוב ולבצע פעילות פיזיוטרפית או הפעלה עדינה של שרירי גב העליון וחגורת הידיים על בסיס יומי , מדובר בלחץ שרירי לאחר הפיגעה והרבה פעמים המגבלה המקומית מתנקמת באיכות השינה וכל הפעילות . ניתן לקבל טיפול אנלגטי או משחררים שרירים ( מוסקול , קלונקס ) לפני ובזמן הטיסה הממושכת כדי למנוע התכווצות שרירי יתר , בילוי נעים

05/10/2006 | 09:59 | מאת: סאלי

שלום, אני סובלת זמן רב מכאבי צוואר ועורף...עשיתי CT ע"ש צווארי היה תקין, בדיקות דם כולל CPK תקין, ESR תק'ין, אולטאסואנדכתף ימין שבמיוחד כואב תקין, EMG ליד ימין שלפעמים בנימול, תקין, בדיקת אורופד תקינה הוא המליצ על שחיה, בדיקת ניוולוג תקינה, יש לי בקרוב CT ראש, אין לי הגבלה בתנועה, אר כאבים , אני כול הזמן דואגת ובמתח ובפחד שזה ניוון שרירים האם המחשבות גורמות להגברת התופעה?..כי כשאני פוחדת וחרדה אני מרגישה שהתופעות של נימול או עיקוצצים ורדידמות בגפיים גוברים מה עלי לעשות?????????????ואילו בדיקות עלי לעשות עוד?

לקריאה נוספת והעמקה
11/10/2006 | 14:37 | מאת:

שלום רב שוכחים שהגוף שלנו זקוק לפעילות בראיה ונפש רגועה , לא הכל בדיקות , צילומים ותרופות . חובתינו לבדוק כל תופעה אך זה שלא מצאנו מחלה זה לא הדשה כך גרועה . לדעתי את צריכה להפסיק לבקר לתקופה את הרופאים , להתחיל פעילות גופנית קלה וטובה לגב כמו שחיה כל יומיים , תרגילים להפעלת הצוואר וחגורת הכתפיים כל יום , במידה ויש כאב ניתן לקבל טיפול אנלגטי לפני ההיתעמלות , אני לא רואה כל קשר והצדקה לצילום מוח , אך אם תהיה יותר רגועה אז תעברי את זה גם כן אך עד כאן . תנסי להתמודד בצורה אחרת , עם חיים מסודרים , שינה ואוכל מסודר , אופטימיות לגבי המשך . אין מחלת ניוון שרירים שמתנהגת כך . בצד שני מצבי לחץ ודיכאון עם מיאות פעילות גורמים לכאבי גב בכל הרצינות

05/10/2006 | 00:50 | מאת: Ron

שלום רב! אני סובל מכאבים ועקצוצים בכף רגל מזה מספר חודשים. אורטופד העלאה חשד שמדובר בtarsal tunnel syndrome ושלח לEMG. EMG פוענח תקין לחלוטין. האם ENG תקין שולל את האבחנה הזאת על הסף?

לקריאה נוספת והעמקה
11/10/2006 | 14:29 | מאת:

שלום רב הבדיקה שוללת פטולוגיה מסויימת הקשורה רק לחלק מהמחלות העצביות בכף הרגל , צריך לראות את הבדיקה ואותך כדי להחליט האם זה מספיק כבירור. בד"כ צריך לבדוק את כל המבנה של הרגל כולל פרקים , שרירים , עצמות ועצבים , לפעמים גם כלי דם . יש גם סיבות שאינן קשורות לפריפריה (רגליים ) אלה מקורם במוח . בברכה

05/10/2006 | 00:47 | מאת: alla

שלום! שאלה תאורטית: האם נוירופתיה סכרתית יכולה להתבטא בהרדמות (חוסר תחושה כמעט מוחלטת מזה מספר חודשים) בבוהן ראשונה בלבד באחת הרגליים? שאר כף הרגל עם תחושה טובה או סבירה ואין שוב עקצוצים או הפרעות תחושה אחרות. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
11/10/2006 | 14:24 | מאת:

שלום רב נוירופטיה סוכרתית הנה מחלה עם פרצופים מרובים , מהרדמות אצבעות שונות ברגליים עד לחולשה ברגליים עם קשי הליכה והפרעות שיווי משקל , כאבים ליליים והתכווצויות ביום ובלילה . צריך להיבדק בדיקת נוירולוגית ולבצע בדיקה אלקטרודיאגנוסטית לפי המימצאים .(EMG,NCV,SQT ) בברכה

05/10/2006 | 00:20 | מאת: רונן

אנסה לקצר ככל שאוכל. אמי בת 77 והתגלה במוחה גידול שפיר לפני כ 15 שנה שהוסר בהצלחה, אם כי תוך פגיעה בשדה הראייה, ופגיעה שכלית קלה. לפני כשלוש שנים היא עברה אירוע מוחי. מאז מדי כמה חודשים (בהתחלה כל חצי שנה, וככל שעובר הזמן מתקמרים המרווחים) עברה אמי כנראה ארוע אפילפטי שלווה בפירקוסים, איבוד שליטה על הצרכים, וחוסר הכרה. חשוב לציין שאמי אף פעם לא סבלה מאפילפטיה לפני כן. הבדיקות שבוצעו (CT, EEG, בדיקות דם, ...) נמצאו תקינות. נראה כי מצבה של אמי מדרדר מעת לעת הן מבחינה שכלית (הבנה, זיכרון, יכולת דיבור, מעשים לר רצוניים כמו זריקה של חפצים, ...), והן מבחינה פיזית (קשיים בהליכה, נפילות, רעידות ידיים קלות, ...). חשוב לציין שהקשיים בהליכה התדרדרו עד כדי כך שהליכה של מטרים ספורים עלולה להערך כדקה. אמי במעקב של ניורולוגית, ולטענתה אמי אינה חולה בהלצהיימר, כמו כן היא מקבלת תרופות למניעת ההתקפים האפילפטים, שהוחלפו מספר פעמים. שאלתי הינה האם נראה שיש כאן תסמין למחלה כלשהיא מעבר לבעיות הניאורולוגיות (אירוע מוחי, אפילפטיה)? בנוסף למי כדאי לנו לפנות, ואילו מחלות ניתן לאבחן בהקשר זה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לפי הסיפור יש מספר פגיעות (גידול בעבר , אירוע מוחי לאחרונה ) שיכולים להסביר הן את התקפים האפילפטיים ( הפרעה תפקודית של המוח ) והן ירידה בתפקוד המוטורי והמנטלי . זה די מפתיע שההדמיה תקינה ?! רצוי להתקדם לבדיקה טובה יותר לצורך איבחון של בעיה מבנית של המוח כמו MRI מוח . יחד עם זה מתן טיפול אנטיאפילפטי שדרוש בהחלת יחד עם כל ההיסטוריה והגיל 77 מביעיים סיבות נוספות לירידה המנטלית . לא לשכוח שהמוח הנו אבר שצריך פעילות , יחד עם מגבלות המחלות והגיל בני אדם פחות משתמשים במוח וזה חלק מההזבר של ניוון המוח וירידה מנטלית . פגיעה בהספקת דם למוח עקב אטרוסקלרוזיס של כלי דם המוחיים הצרים גורמים לירידה בעירנות , בריכוז , בתפקודים הביצועיים וכך מופיעה DEMENTIA שלא תמיד זה של מחלת אלצהיימר . הרבה בריאות

04/10/2006 | 23:22 | מאת: roni

נערכה לי בדיקת EMG,אך בבדיקה לא העבירו כל זרם. הבודקת החדירה את המחטים וביצעה פעולות ספונטניות עם השרירים שלי. האם כך נערכת הבדיקה? בנוסף, התבצעה בדיקת NCS שבה הועבר זרם, אך למיטב הבנתי בבדיקה זו בודקים את העצבים ולא את השרירים. בקיצור, האם בדיקת ה-EMG נערכה כשורה,למרות שלא הועבר בה זרם, או שעלי לחזור עליה?

לקריאה נוספת והעמקה
11/10/2006 | 14:09 | מאת:

שלום רב צריך לברר בתוצאה שקיבלת האם יש 2 בדיקות : NCS לעצבים וEMG לשרירים (בדיקה עם גירוי לשריר על ידי החדרת מחט) בצד אחד , בצד שני יכול להיות שהתבקשה רק בדיקה אחד על ידי הרופא המפנה . תפני את השאלה לרופא המפנה לבדיקה בברכה

04/10/2006 | 22:23 | מאת: ירון

כיצד ניתן לטפל בבעית מוטוריקה כתוצאה מנתוח מוחי ? ניתוח ארע בגיל שבוע , כיום הילד בן 7

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב בעיות מוטוריות הנובעות מפגיעה מוחית מבנית ,ניתוחית או אחרת (טראומה, גידול ) הנה כרונית ולא ניתנת לטיפול רדיקלי . זה תלוי ברמה ומקום הפגיעה אך בכל זאת חייבית הפעלה שרירית קבועה עם פיזיוטרפיה ותרגילים לאותם הגפיים הפגועות על בסיס יומי , לפעמים אם יש ספסטיות קשה ניתן להוסיף תרופות דרך הפה או הזרקות מקומיות לשרירים המכווצים (בוטוקס לדוגמה ) כדאי להבדקת על ידי נוירולוג ילדים ורופא מומחה לשיקום נוירולוגי אצל ילדים בברכה

שלום רב בעיות מוטוריות הנובעות מפגיעה מוחית מבנית ,ניתוחית או אחרת (טראומה, גידול ) הנה כרונית ולא ניתנת לטיפול רדיקלי . זה תלוי ברמה ומקום הפגיעה אך בכל זאת חייבית הפעלה שרירית קבועה עם פיזיוטרפיה ותרגילים לאותם הגפיים הפגועות על בסיס יומי , לפעמים אם יש ספסטיות קשה ניתן להוסיף תרופות דרך הפה או הזרקות מקומיות לשרירים המכווצים (בוטוקס לדוגמה ) כדאי להבדקת על ידי נוירולוג ילדים ורופא מומחה לשיקום נוירולוגי אצל ילדים בברכה

04/10/2006 | 21:30 | מאת: אלייה

שלום רב, בשנת 98 היה לי שתף דם בראש כתוצאה ממכה חזקה שקיבלתי ונאלצתי לעבור ניתוח, הייתי במעכב אצל נוירולוג תקופה מסוימת לאחר הניתוח כי סבלתי מכאבי ראש ומזה כ 4 שנים איני סובלת יותר מכאבי ראש ומצבי הבריאותי תקין כ"כ גם לא פניתי לנוירולוג יותר. במקום העבודה שבו אני רוצה לעבוד מבקשים ממני חוות דעת מנוירולוג על מצבי הבריאותי ואישור להתקבל לתפקיד שטח. האם הנוירולוג שטיפל בי יכול לרשום לי את החוות דעת או שעלי לפנות לרופא ממוחה דבר הכרוך בתשלום?

לקריאה נוספת והעמקה
04/10/2006 | 22:04 | מאת:

שלום רב, לדעתי הפשוט ביותר שתשאלי את הנוירולוג עצמו . לידיעתך נוירולוגיה הנה מומחיות רפואית והנוירולוג מומחה באופן אוטומטי , לכן הוא זהה לכל נוירולוג אחר מבחינת המומחיות והתואר . אני סבורה שאם היית בטיפולו הוא יסכים להוציא את תיק הרפואי שלך ולתת לך סיכום ללא דרישות מיותרות . אם את זקוקה להוועת דעת , המצב שונה , כל נוירולוג יכול לבצע בתניים סטאנדרדיים עבודה כזו כולל הנוירולוג המטפל , אפילו עדיף שהוא מכיר אותך כבד . בהצלחה

04/10/2006 | 19:22 | מאת: רונית

אני רוצה להגיע לייעוץ אצל פרופ' דן להט, נוירולוג מנהל מחלקה, לא ידוע לי הכין. אשמח לקבל פרטי קשר. תודה רונית

10/10/2006 | 00:45 | מאת: רונית

למה אין תשובה??

10/10/2006 | 15:14 | מאת: לרונית

תנסי לחפש אותו במוקד מידע של בזק - 144 או בדפי זהב

10/10/2006 | 18:13 | מאת: רונית

איך לא חשבתי על זה?! האמת שחיפשתי באינטרנט ומצאתי את פר' אלי להט, אך אני מחפשת את דני להט. תודה רונית

18/08/2008 | 18:40 | מאת: ביבי

שלום ! הנני סובל מטיטולי ראש מזה מספר שנים.לאחרונה הטילטולים מפרעים לי עד מאד. אבקש לדעת הגורם לכך והאם ניתן להעזר בתרופה כל שהיא. בתודה ביבי.

04/10/2006 | 18:45 | מאת: רובא

שלום רב אני בת 29 אמא לשני ילדים אפלפטית מגיל צעיר מאוד במשך תקופת הטיפול קיבלתי כדורי DEPALEPT 200 מ"ג פעמיים ביום ולאחר מעקב עבר להיות פעם ביום לפני שני ההריונות שלי הפסקתי את התרופה ולאחר הלידה השניה אני כבר לא מטופלת בכדורים מזה שנתיים היום אני מעוניינת בהסרת שיער בלייזר רציתי לקבל ייעוץ אם ניתן הדבר הזה או לא בכבוד רב רובא

11/10/2006 | 14:00 | מאת:

שלום רב אין כל קשר בין מחלת האפילפסיה לבין הפעולה שאת רוצאה לבצע , את יכולה להמשיך תחת טיפול הנוכחי ולהיות את החיים עם מגבלות מינימליות בברכה

04/10/2006 | 16:59 | מאת: אמיר

אימי אושפזה בתל השומר, בשבוע שעבר בגין דימום מוחי, בין המוח למעטפת, כתוצאה ממום מולד. היא שוחררה מבית החולים כעבור 4 ימים עם הוראות לריתוק למיטה למשך כחודש. היא סובלת מכאב ראש כמעט רציף (למעט כאשר היא לוקחת אופטלגין). בוצעו הבדיקות הבאות: ct angio - מוצא עוברי של pca מימין, ספק הרחבה קלה במוצא p-com מימין. ct מוחי - דמם תת עכבישי בציסטרנות בסיס כולל בציסטרנה אינטר פציקולרית. חדרי המוח מעט רחבים. ברביזיה של ההדמיה מדובר בדימום פרימזאנצפאלי, בוצע mri ראש וצוואר ללא עדות למלפורמציה בדם וtcd תקין ללא סימני ספאזם וללא חסר נוירולוגי. כמו כן, אימי אינה מעשנת אך אורך חייה הוא דיי מלחיץ. השאלות שעולות מזה: 1. מה פירוש תוצאות הבדיקות... אהה... בשפת העם? 2. מה יהיה בדיוק המשך הטיפול? 3. מתי אפשר לחזור לשגרת יום רגילה? 4. האם כאבי הראש (עד כשבוע מקרות המקרה) הם דבר לגיטימי? בתודה מראש, אמיר.

לקריאה נוספת והעמקה
04/10/2006 | 20:06 | מאת:

שלום לך ראשית את כל השאלות צריך להפנות לרופאים שמכירים את הסיפור ואת החולה מקרוב , לא ניתן להחליף הכרות זו עם תוצאות בדיקות באנטרנט . אני יכולה לתת דעת באופן כללי ולא ספציפי מהעדר אינפורמציה . כאבי ראש הנו סימפטום העיקרי , הקשה והממושך ביותר מכל מה שקשות לאבחנה זו . זה ימשך זמן רב אך לא ניתן במדויק להתחייב כי זהפונקציה של תגובה אישית , של חומרת המצב ושל מצב רפואי מלווה . ב10% מדימומים תתעכבישים ללא מימצא של מלפורמציה בבדיקות השיגרה, ולהם יש פרוגנוזה הטובה ביותר , כלומר אין סיכון לדימום נוסף בעתיד . הטיפול הנו סימפטומטי בלבד, אם כואב , נוגדי כאבים , אם יש איבודי הכרה, טיפול אנטיאפילפטי , אם יש הפרעה מוטורית , פיזיוטרפיה , אם יש הפרעה בשינה או נפשית , טיפול משפר . חוסרים לשיגרה מיד שהדימום נספג והמצב התפקודי הכללי מאפשר זה .(שבועות עד חודשים בד"כ ) כל טוב

04/10/2006 | 16:26 | מאת: גילבר

שלום לרופאה , בבדיקת מעוררים פוטנציאלים , נכתב - ב- SEP הטביאלי קיימים מענים קורטיקאלים מאורכים ואמפליטודה נמוכה . ובבדיקת EMG ממצא של - MILD POLYNEOUROPATHIA SENSORY . מה המשמעות של המימצאים האלה . אני חייב לציין שהרגלים שלי כבדות ולעיתים קשה לי להרים אותם . האם מדובר בבעיה במוחון ? תודה רבה ,גילבר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הבעיה קשטרה למערכת העצבים ההיקפית בלבד , העצבים של הגפיים וגם כאן חלק מסויים מהסיבים , אלה שמוליכים תחושה ולא תנועה . אין קשה עם המוחון . צריך לגשת לנוירולוג ולברר יחד איתו מה הגורמים האפשריים ומה הפרוגמוזה מקרה שלך (חוסר ויטמינים , תרופות , מחלות סיסטמיות , סוכרת .....) בברכה,

04/10/2006 | 09:18 | מאת: לאה

חג שמח ד"ר, רציתי לקבל ממך שם של רופא נוירולוג או מכון במרכז הארץ שמטפל להפרעות בתנועה(רגליים) , תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
04/10/2006 | 20:12 | מאת:

שלום רב יש מרפאות להפרעות תנועה בבית חולים בילינסון , יכילוב, אצלינו בוולפסון (המרפאה שלי ) , בתל השומר, בית חולים מאיר מטפלים בכל סוגי הפרעות בתנועה לא רק של הרגליים . כל טוב

04/10/2006 | 09:01 | מאת: נטע

שלום לך דר' אנקה אני אמא לילדה בת 9 חודשים עם איחור התפתחותי משמעותי . היא עדיין אינה מתהפכת ולא ממלמלת הברות. היקף הראש שלה נשאר במשך כחודשיים עד עכשיו ב 41 ס"מ . היא גדלה במשקלה באחוזון 3 והמרפס של הראש נסגר בגיל חמישה חודשים. הנוירולוג אמר לי שניתן לעשות בדיקת mri רק לאחר גיל שנה . בגלל איזשהו חומר לבן שצריך לראות (לא הבנתי למה הוא התכוון). השאלה שלי היא מדוע צריך לחכות לגיל שנה ? ועוד משהו - הוא אמר שהוא לא יודע מה קדם למה אם המרפס נסגר בגלל שהמוח לא התפתח כמו שצריך או שהמוח לא התפתח בגלל שהמרפס סגור. השאלה שלי - מה ניתן לעשות עד גיל שנה כדי לא לעכב עוד יותר את ההתפתחות שלה . איך ניתן לדעת מה קדם למה ? והאם יש סיבה שאף אחד לא נראה מודאג כל כך מהמצב ? תודה לך מאד אמא דואגת

לקריאה נוספת והעמקה
04/10/2006 | 20:16 | מאת:

שלום לך אני נוירולוגית מבוגרים , אין לי מספיק ידע לשאלות שלך . מה שנכון שהתפתחות חומר הלבן במוח התינוק מגיע לשנה , המלצתי להביא את התינוקת לבדיקה בהקדם למרפאת "מגן" מרפאה נוירוגנטית של בית חולים וולפסון , מצויינת מבחינה מקצועית , אצל פרופ טלי סגי , אני בטוחה שתקבלי כל מה שצריך לאיבחון וטיפול נכון . בהצלחה

03/10/2006 | 22:36 | מאת: שני

שלום. יש לי סחרחורות קלות מידי פעם, הייתי בהמון בדיקות, הכל תקין. בזמן האחרון ראיתי שיש לי רעד בידיים, שמתי לב לזה כשאני מחזיקה משהו אז האצבעות רועדות קל, אבל כל הזמן. עשיתי MRI מוח לא מזמן, הכל תקין. רופא בדק את שיווי המשקל, הכל תקין. מה עוד יכול להיות, למי לפנות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
04/10/2006 | 20:48 | מאת:

שלום רב, סיבות לרעד עדין בידיים לא נימצאים בהדמיית ראש , רצוי בדוק בבדיקות דם תפקוד הבלוטות , מתחות , מלחים בדם ,אנזימי שריר, לא בהחרח יש קשר בין 2 התופעות רצוי שנוירולוג מומחה להפרעות תנועה יבדוק אותך טוב ויבנה את תוכנית לבירור וטיפול תרופתי או לא תרופתי שאתה זקוק לו לפי המצב . בהצלחה

03/10/2006 | 21:01 | מאת: אברהם

שלום רב, אודה לתשובת הפורום, בפענוח תוצאות בדיקת דם לנוגדי שרירים כלהלן: "הקיט לקביעת נוגדנים ל- RC מזהה נוגדים לקולטנים משני Fostal type 2.Adult type Neurol 44, 657-664, 1998" אודה לתשובתכם בהקדם האפשרי תודה אברהם

שלום רב איני מבינה את השאלה תחזור באופן ברור ומפורט , של מי התצואה, האם אתה מתכוון לספרות בלבד?

03/10/2006 | 18:53 | מאת: יוסי

שלום ד"ר, לפני כשנה וחצי התחלתי לחוש תחושת רדימות נימול וכובד בגפיים הימניות. בתחילה המוקד היה ביד ימין ובתקופה האחרונה עבר לרגל ימין. כפי שהזכרתי קודם, אני חש רדימות ונימול בכפות הידיים והרגליים (בלי קשר לשעות היממה), ובתקופה האחרונה תחושת כובד ברגל. במשך התקופה הזו נבדקתי אצל נוירולוג ואורטופד ועברתי את הבדיקות הבאות: CT מוח (לפני כשנה) - תקין CT ע"ש מותני - תקין(מלבד: "בגובה S1-S2 - דיסק וסטיגיאלי) MRI מוח - תקין CT ע"ש צווארי - "אין עדות לפריצת דיסק. ממצא לוואי: מלאות בינונית מקסילרית ואתמואידלית". שאלותיי הן: 1. מה משמעות ממצא הללואי מה- CT צווארי? 2. ממה נגרמות תחושות אלו ? 3. האם יש צורך בבדיקת EMG ? 4. המחלה שאני הכי חושש ממנה היא ALS. האם תוכל להרגיעני...? תודה יוסי

לקריאה נוספת והעמקה
04/10/2006 | 02:07 | מאת: miro

אם אתה מעונין באיבחון טוב, בגילוי הגורם לבעיה והטיפול בו ממליץ לפנות למומחה לרפואה סינית בעל ניסיון של עשרות שנים, בשם נודר 052-2752319 יכול לעזור בודאות שנה טובה וחתימה טובה מירו

04/10/2006 | 20:59 | מאת:

שלום רב, האבחנה של ALS הנה בEMG בלבד , אך בכל הנירה אף אחד מהרופאים לא חשד בזה לכן לא הופנתה לEMG עדיין בדיקות שעברת הנן תקינות , המלאות בסינונים יכולה לשייך לבדיקת המוח ולא הצוואר , אך אינה קשורה לתלונות שלך , בדיקת EMG חשובה גם לשלילת פגיעה עצבית סנסורית , לכן הייתי מזמינה אותה. מחשבות יתר וחרדה גם יכולים לגרום או להחמיר את התופעות . לציין שאין בדיקת עזר שיכולה להחליף את בדיקה הקלינית של רופא טוב !! עדיין ... בברכה

03/10/2006 | 16:50 | מאת: גדעון

לפני כחודשיים עברתי צילום C.T. ללא ממצאים. במהלך הבדיקה, עוד בשלב לפני שהודיעו לי על הזרקת חומר הניגוד, חשתי כאב חד בתוך הראש כמו של חריקה צורמת מאוד-במשך כשתי שניות וחלף. במועד הבדיקה לא בררתי מה יכול להיות. אני לא יכול היום לגלות השפעה של כאב זה. האם זה נורמלי או מעיד על בעיה שקרתה? אשמח מאוד לתשובה!

04/10/2006 | 21:05 | מאת:

שלום לך , סוג כאב קצר וחודר בזה יכול להופיע כתוצאה של לחץ על עצב מסויים צווארי גבוה לשניות , אין בזה כל סכנה ואין כל צורך בלחפש סיבות לכל תחושה שבגוף . אני בטוחה שאם היה קורא בלונה פארק היה נירא לך טבעי. הרפואה אינה עדיין מסוגלת לתת תשובה מטמטית ופטרון לכל התחושות שלנו בגוף . אין כל קשר לבדיקת CT לבין הדקירה שהרגשתה וחלפה מהר . כל טוב

03/10/2006 | 09:53 | מאת: יוסי

רגע לפני כניסת יום הכיפורים, התכופפתי כדי להביא כדור לבתי הקטנה ובטעות נכנסתי עם ראשי בתוך קיר בטון שנמצא בבית (פיר מדרגות). הכאב בתחילה היה אדיר, אולם לא היה דימום חיצוני. מייד הנחתי קרח על כל מרכז הראש וכעבור מספר דקות חלה הטבה במצבי. מאחר שצמתי ביום כיפור לא היה באפשרותי לשתות ולכן לא ברור אם כאב הראש שחשתי מאוחר יותר (בתוך יום כיפור) נקשר למכה החזקה שקיבלתי. יצוין כי לאחר שנרגעתי מהמכה, ההתנהגות שלי הייתה נורמטיבית לחלוטין ולא כללה סממנים של זעזוע מוח כמו איבוד זיכרון וכו'. היום, 48 שעות לאחר הפגיעה, אני מרגיש כאב קל (חולף) מדי פעם במרכז הראש, במקום שבו "נפגשתי" עם הקיר... אבקש לדעת מה עלי לעשות כעת?

לקריאה נוספת והעמקה
08/10/2006 | 19:11 | מאת:

שלום לך מאחר ולא איבדתה הכרה כלומר אין זעזוע מוח אין מה לצפות לקטסטרופה . כאב מקומי יכול להמשיך מספר ימים ולפעמים יותר אך זה לא סימן על פגיעה מוחית אני ממליצה להמשיך רגיל בפעילות . במידה ויופיעו כאבים חזקים או תופעות אחרות , חדשות יש לגשת לבדיקה נוירולוגית . בברכה,

02/10/2006 | 22:52 | מאת: חן

דר שלום ! לפני חצי נשה בערך עברתי תאונת דרכים והיה לי מה שנקרא " צליפת שוט " מאז אני סובל מכאבי ראש עזים בעיקר בצד ימין של הראש עם איבוד תחושה בצד ימין אני הייתי מאושפז, עברתי בדיקת סי טי פעמיים וגם בדיקת emg אבל עדיין אין לי תשובה אני סובל ברמת קשות מאוד מכאבי ראש וסחרחורת איבוד איזון לפעמים, אני לא ידוע מה לעשות אני ביקשתי מהרופא בידקת MRI בכדי לבדוק אולי יש לי משהו בתוך הראש כי אני לא מסוגל לתפקד אם התשובה הייתה שלילית לא מוכן לתת לי אני בכללית מושלם (אני לא יודע למה אני משלם אם הם לא עוזרים בכלל ) אנא עזרי ותני לי עצה מה לעשות בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
04/10/2006 | 21:58 | מאת:

שלום לך בדיקת MRI הנה רק בדיקה ולא טיפול לכן אין לצפות שצילום אחד יפטור את כל הבעיות . לאחר צליפת שוטי ש מצב של כיווץ יתר של שרירי הצוואר עקב שינוי זווית מסוים של חוליות הצוואר אך הכאב נגרם ממעמץ שרירי הצוואר ולא מנזק שניתן לראות בצילומים . צריך להיבדק טוב על ידי נוירולוג ובמידה שהכל תקין חוץ לכאב להתאים לך את תנוחת הגוף בשעות היום ( פחות עמידה, עבודה פיזית , ישיבה או נהיגה ממושכת ) והלילה , כולל שימוש לפעמים בשעות עומס בצווארון רך . פיזיוטרפיה , מסג מקומי , הידרוטרפיה יכולים לעזור טיפול תרופתי משולב עם אנטיאינפלמטוריים ( ARCOXIA, ETOPAN ? ) ומשחררי שרירים (MUSCOL,CLONEX,VALIUM ?) במידה ולא עוזר ניתן לנסות הזרקות בוטולינום לשרירי הצוואר כל 3-4 חודשים לתקופה בהצלחה

02/10/2006 | 21:00 | מאת: לימור

לדוקטור שלומ אימי סובלת מורטיגו מתמשך מזה עשרימ יומ אינה מסוגלת להתישב ומרותקת למיטה היא אושפזה עקב התקף חריף של ירידת סוכר+סחרחורתשגרם לה לפול ולמצב עלפון שוחררה לאחר מספר ימים עם כל הבדיקות תקינות אבל עדיין אין שיפור בסחרור רציתי לשאול לגבי מטפל וסטיבולרי או היכן היא יכולה לקבל טיפול שיקומיבביח אפילו פרטי מכיוון שהרוףאים לא המליצו על שום תרוףות [האם יש תרופות שיכולות להקל.?]

לקריאה נוספת והעמקה
04/10/2006 | 21:50 | מאת:

שלום רב, יש תרופות עם אפקט סימפטומטי בלבד , כמו AGISERC,STUNARONE, MODAL שיכולות לעזור במידה מסויימת חשוב לברר את האבנה , האם מדובר בורטיגו פריפרי ( מאוזן ) או מרכזי ( מהמוח ), פיזיתרפיה וסטיבולרית ניתן לקבל בכל מכון פיזיוטרפיה בקופות החולים יש להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי תרופה , השלמת בירור וטיפול פיזיקאלי כל טוב

שלום, לפני חודש התחילו אצלי תופעות של רדימות, תחילה בצד שמאל של הגוף ולאחר מכן גם בצד ימין. אושפזתי במחלקה נוירולוגית ועברתי בדיקות CT MRI מח ובדיקות דם ושתן שונות - הכל תקין. יום לאחר השחרור החלו לתקוף אותי כאבי פרקים בידיים וברגליים שהביאו לאישפוז נוסף-הפעם במחלקה פנימית (ראומטולוגיה) - כל הבדיקות נמצאו תקינות למעט antinuclear ab גבולית (1/40 חלש בכייל) שלדברי הרופאים אינה מהווה בעיה אצל נשים בגילי (28). כרגע אינני מסוגלת ללכת בשל הכאבים בכפות הרגליים/קרסוליים. שוחררתי ללא אבחנה ברורה וההשערות הן שמדובר בוירוס או בזיהום חולף? האם אכן על הגוף להתגבר על הבעייה לבד? כמה זמן החלמה בדרכ"כ? האם ישנן בדיקות נוספות שניתן לבצע ע"מ לשלול מחלות אחרות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב וחג שמח אם כל הדיקות היו תקינות את צריכה לקבל טיפול אנלגטי ולהמשיך במעקב משולב של רופא ראומטולוג ונוירלוג . אני סבורה שאם המצב לא ישתפר תעברי בירור נוסף . יש מצבים מטרידים שחולפים תוך מספר שבועות ולא תמיד אנו מצליחים לזהות את הגורם . בהצלחה

02/10/2006 | 11:46 | מאת: אלונה

שלום לד"ר, אבקש הסבר לגבי ההבדל בין אלצהיימר לדמנציה והאם יש הבדלים בין מיני הדמנציות? כמו כן אבקש הסבר לגבי ריספרדל, מה הוא עוזר, ומה תופעות הלוואי. האם בסופו של הזמן חולה דמנציה הופך להיות חולה בלצהיימר? כמה שנים של חיים יש לחולה דנמציה? האם פגיעה בתובנה ובדיבור שייכת לדמנציה ו לאלצהיימר. איזה הסבר יש לכך שחולה דמנציה לא מאבד את דרכו הבית? ואילו חולה אלצהיימר הולך לאיבוד, מודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה
03/10/2006 | 05:04 | מאת:

שלום וחג שמח דמנציה הנה תסמונת שמתעפינת בירידה בזיכרון ובתובנה שמחמירה עד לאיבוד מלא של תקשורת עם הסביבה , כאשר אין מודעות עצמי על כך .במהלך הפרוגרסיה מופיעיים גם מצבי רוח ותוקפנות עד כדי מצבים פסיכוטיים ואז מומלץ ריספרדל או תרופות פסיכוטרופיות אחרות שמשפרות את התופעה . דמנציה הנה מוסג כללי הכולל אלצהיימר (שזה סוג של דמנציה על רקע שינויים ניווניים של המוח ) ודמנציות אחרות כמו דמנציה ווסקולרית ( על רקע מחלת כלי דם של המוח , או אוטמים מוחיים מרובים ) או דמנציה על רקע מחלות זיהומיות ( סיפיליס לדוגמה ) , מחלות מטבוליות (היפוטירוידיזם )ואחרות . יש גם דמנציה בגיל צאיר יותר על רקע מחלות גנטיות שונות (לדוגמה מחלת הנטינגטון ) . תרופות כמו ריספרדל הנן תרופות נוירולפטיות שמרגיות מצבים פסיכוטיים ועם הזמן יכולים לגרום להשמנת יתר , לנוקשות בשרירים , ישנוניות , ותנועות בלתי רצוניות . כל טוב

01/10/2006 | 18:08 | מאת: רונית

שלום רב, אבי בן 80,לפני כחודש התלונן על כאבי שרירים באזור השוקיים בשתי הרגליים,נערכו בדיקות דם רגילות ובדיקה של זרימת הדם ברגליים ולא התגלה שום דבר, המצב התדרדר תוך זמן קצר וכיום אין כאבים אך יכולת ההליכה הוגבלה באופן דרסטי.כמו כן הוא מתלונן על תחושה של עקצוצים. מה יכולה להיות הסיבה ולאן לפנות? האם יכול להיות קשור למחסור בויטמין כלשהו? יש לציין כי אבי אדם בריא ואינו סובל משום בעיה כרונית.

לקריאה נוספת והעמקה
02/10/2006 | 06:13 | מאת:

שלום וחג שמח כאב בשוקיים בזמן הליכה בגיל 80 מעלה קודם כל שאה על בעית גב תחתון לכן לדעתי צריך להבדק על ידי אורטופד מומחה לגב ולצלם את ע"ש המותני . יחד עם זה מקובל לבצע גם בדיקה נוירולוגית וEMG למקם את הבעיה , בברכה

01/10/2006 | 12:54 | מאת: ג"וליאנא

המשך להודעה קודמת- הכאב שאמא מרגישה מתחיל מתוך הגולגולת- מצד ימין -באיזור האוזן- אבל בתוך בגולגולת, מתחיל בקו שמוקרן לעין, ויורד בחזרה לכתף צד ימין, ליד, לרגל, עד לאצבע הקטן של רגל ימין. היא מרגישה בקו אחד של כאב. ( אולי זה ענף של עצב... !!! ) התייעצה עם הרבה רופאים, אבל בלי פתרון !!!!! אהיה שמחה אם תענו לבקשתי ותציעו לי שם של רופא בכיר או פרופסור או מכון רפואי, שמתמחה בסוג זה של בעיות. אני גרה בצפון, אז אם זה מכון רפואי/רופא שיהיה קרוב לאיזור זה... יותר טוב. תודה לכם על האתר המקסים והיעיל הזה..

שלום לך כפי שעמרתי קודם יש מומחים רבים שמטפלים בכאב ראש ובכאב באופן כללי . איני מכירה ספציפיט בצפון . את יכולה לבדוק בבתי חולים הקרובים לך על מרפאות או מומחים לכאבי ראש . במרכש יותר יש לך את פרופ קוריצקי בבית חולים בילינסון . כל טוב

01/10/2006 | 11:31 | מאת: זאב

אני שואל בהקשר לאישה בת 65 שלפני כשנה התגלה אצלה פרקינסון. הסימפטומים העיקריים כרגע: נוקשות, איטיות בתנועה, מבט מעט קפוא. מטופלת כעת בסלג'לין. שאלתי היא איזו תרופות יש בתחום אשר ביכולתן לסייע ולעכב את התפתחות המחלה? אשמח לשמוע גם על כאלו שאינן בסל הבריאות ואשר יכולות לעזור. האם יש טיפולים יעילים נוספים. בתודה מראש זאב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב וחג שמח ראשית טיפול בסלגילין לבד בגיל זה יכול להיות לא מספיק כדאי לשפר את מצבה התפקודי . אין תרופות מעקבות את המחלה נכון להיום . תרופות המרובות שישנן בשוק לא מעקבות אך משפרות את הסימפטומים של המחלה ובדרך זאות משנות את המהלך הטבעי של המחלה . בשלב ראשון רצוי להתחיל עם קבוצה של האגוניסטים לדופאמים כמו CABASER, REQUIP,PERGOLIDE, רצוי לפנות לנוריולוג מומחה בתחום הפרעות בתנועה כדי להכוון נכון את הטיפול כל טוב

01/10/2006 | 00:23 | מאת: אביבית

שלום רב, מזה שנים רבות אני סובלת מתחושת זרם חשמלי ברקה הימנית . תופעה זו הופיעה פעם ב3 או 4 חודשים אך ב10 חודשים האחרונים זה מופיע בין פעם ל4 פעמים ביום. איני יודעת ממה זה נובע ואילו בדיקות עלי לעשות. לעצתך אודה

לקריאה נוספת והעמקה
02/10/2006 | 06:20 | מאת:

שלום וחג שמח כאב כזרם חשמלי בד"כ הנו כאב מגירוי עצב , נוירלגיה , ולפי המיקום מתאים לנוירלגיה של עצב 5 . במידה וההתקפים מתרבים צריך להגיע לנוירולוג להבדק ולקבל טיפול תרופתי מניעתי למספר חודשים . מקור אחר יכול להיות פרק הפנים מאותו הצד (TMJ ) במידה ויש בעיות סגירה של הפה או הפעלת יתר של האיזור . יש טיפול לכל המצבים אך צריך קודם להבדק בברכה

30/09/2006 | 22:06 | מאת: אברהם

ערב טוב היום באופן פתאומי כשיצאתי מהרכב הרגשתי פתאום מין סחרחורת, אבל כאילו אני לא יציב ועומד ליפול. נעמדתי לרגע וזה נחלש, אבל ממשיך מידי פעם. אני מרגיש כאילו אני מאבד שיווי משקל, חייב להזיז את עצמי כדי כנראה לאזן את התחושה, כאשר בזמן התקף כזה אני מרגיש טיפה את העיניים כאילו פוזלות מעט. כמו-כן שמתי לב שזה מתגבר או מופיע שוב אכשר מכופף את הראש ומביט מטה ומו-כן מרגיש עייפות וישנוניות. חייב לציין כי כבר קרו לי תופעות כאלה בעבר, בעיקר בבוקר שלא יכולתי לקום ממצב שכיבה כי הייתי מאבד לגמרי את השליטה בשיווי המשקל וכולי לא יציב שגרם לי להשכב מיד, זה היה חולף לאחר כשעה ובמשך מספר שעות/ימים לאחר מכן הייתי מרגיש את התופעה בעוצמות חלשות יותר. הבנתי שהמדובר לא בסחרחורת אלא DEASINESS או ורטיגו וזה נגרם מוירוס שברגע שתוקף פעם התופעות יכולות לחזור אחת למספר חודשים. * האם בזאת המדובר ? * האם עלי לבצע בדיקה כלשהיא או לפנות לרופא או שהתופעה ככל שמפחידה אינה מסוכנת ואינה מצביעה על מחלה כלשהיא ? * האם יש דרך להקל על התסמינים ? צריך לציין כי בעבר (לפני כ-10 שנים +) ביצעתי בדיקת קלורית ששפכו לי חומר/מים לאוזן, אבל הבדיקה לא הסתיימה מאחר וקיבלתי מהר מאוד סחרחורות קשות שגרמו לי לחוסר יציבות לחלוטין. תודה על העיצה וההכוונה

לקריאה נוספת והעמקה
03/10/2006 | 04:55 | מאת:

שלום וחג שמח , אתה מתלונן על תופעה של POSITIONAL VERTIGO , סיחרור שמופיע בעיקר בשינוי תנוחה , סביר שמבחן הקלורי לא תקין . צריך לבצע בדיקת אף אוזן גרון ויחד עם זה כדאי לבדוק לחצי הדם בשינוי תנוחה (לחץ דם אורטוסטאטי ) . במידה ואתה מטופל בתרופות ללחץ דם צריך לבדוק אם הטיפול מתאים לך . קיים טיפול תרופתי ותטיפול פיזיוטרפי לבעיה זו. כל טוב

30/09/2006 | 21:22 | מאת: הראל שגיא

שלום גיל 35 בריא. בדיקות דם תקינות. משקל תקין. סובל כבר כמה שנים מהתקפי כאבי צוואר חזקים מאוד שמגיעים לספאזם חזק שבו אני שבקושי יכול להזיז את הצוואר. השרירים נהיים מאוד נוקשים ולוקח יומיים שלושה עד שזה חולף. במקביל זה גורם לכאב ראש חזק ואני לוקח משככי כאב. התופעה מופיע בשיא חומרתה אחת לכשבועיים ומדי פעם באופן קטן יותר. עשיתי קשת רחבה של פיזיותרפיה ועיסוי שלא פתרו את הבעיה. MRI צווארי תקין וגם צילום צוואר תקין. אבל שרירי הצוואר מאוד נוקשים וטווח התנועה קדימה ואחורה די מוגבל כי השרירים התקצרו לטענת הפיזיותרפיסט. כל נסיון למתיחת השרירים אם הראש קדימה למטה גורם לספזם וריאקציה של כאב צוואר וראש. לפני שנתיים קיבלתי מאורטופד אסיול לשחרור שרירי הצוואר. מאז אני לוקח כבר שנה 1 מג אסיול ( חצי כדור של 2 מג ) מדי בוקר כדי להקטין את הסיכוי שהצוואר יתכווץ. האם לקיחה של 1 מג אסיול מדי יום היא בעייתית? האם פוגעת בתפקודים הקוגניטיביים? האם זה באמת יכול לעזור לנוקשות השרירים בצוואר? ניסיתי להפסיק את האסיול פעמיים לרדת בכמות בהדרגה ל 0.5 מג ופחות ומיד הרגשתי עצבנות וחוסר שינה. האם כדאי להפסיק ואם כן איך מפסיקים את הכדור? יש סיכון אם אני ממשיך לקחת את הכדור? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
02/10/2006 | 01:49 | מאת:

שלום רב וחג שמח הסיפור שלך מחייב בדיקה נוירולוגית בשאלה על דיסטוניה של שרירי הצוואר עם מגבלה בתנועה (TORTICOLLIS ). זה תופעה שיכולה להופיעה לאחר טראומה או ספונטני על רקע גנטי או אידיופטי . הטיפול הנכון אינו וליאום אל טיפול בהזרקה מקומית של רעלן הבוטולינום כל 3-4 חודשים יחד עם שילוב טיפול פיזיוטרפיה . מתן כרוני של ואליום לא מומלץ בגלל תלות בצד אחד ( ניתן להוריד אך בהדרגה איטית מאוד ותחת השגחה ) ובגלל שינויים בתפקוד הכבד עם אינטרקציה עם חומרים (אלכוהול ) ותרופות אחרות במשך השנים. בהצלחה

30/09/2006 | 19:42 | מאת: דני אייל

שלום אני בחור בן 35 מזה עשר שנים יש לי כאבי צוואר וראש כפעם פעמיים בשבוע אקמול לא עוזר נוגדי דלקת כמו נורופן גורמים לי לצרבות ולכן אני משתמש באופטלגין כבר כ10 שנים אני לוקח כ 3 אופטלגין בשבוע מדי שבוע. זה יוצא כ 150 בשנה... ברצוני לשאול האם לקיחה למשך שנים של אופטלגין כ 3 בשבוע מסוכנת? הופיע בעיתון שבארצות הברית אופטלגין אסורה לשימוש. יצויין שפעמיים בשנה אני עושה בדיקות דם ספירה כימיה וכל הבדיקות תקינות. מה דעתך? אני ממש חושש לקחת אופטלגין

לקריאה נוספת והעמקה
02/10/2006 | 01:40 | מאת:

שלום וחג שמח לא מומלץ לרבות בתרופות אנלגטיות באופן כללי , אך עדיין 1-2 או אפילו 3 כדורים לשבוע לא בעייתי . אובדה ששנים אתה מסתדר. יחד עם זה אם יש כאבי ראש דושבועיים קבוע יש מקום לקבל טיפול מונע לאחר שבודקים את הסיבות . אם מדובר בכאב צווארי עם קרינה לראש צריך לבדוק את הצוואר ואולי פעילות גופנית נכונה , ישיבה נכונה יכולים למנוע את הכאב הזה ללא צורך בתרופות . בהצלחה

04/10/2006 | 02:19 | מאת: miro

אם אתה מעונין באיבחון טוב, בגילוי הגורם לבעיה והטיפול בו ממליץ לפנות למומחה לרפואה סינית בעל ניסיון של עשרות שנים, בשם נודר 052-2752319 יכול לעזור בודאות שנה טובה וחתימה טובה מירו

שלום, בחודשים האחרונים הופיעו אצלי כמה בעיות: 1. כאבי "לחץ" עזים בראש, הגורמים לסחרור ותחושת קלילות. 2. בעיות שינה, אני נרדמת מאוד מאוחר וישנה מאוד קל ומתעוררת בלילה. 3. איבדתי תחושה בשתי אצבעות בשתי הידיים ומטופלת בפיזיותרפיה. 4. איבחנו אצלי אנמיה ולוקחת תוספי ברזל. 5. לאחר אוכל, מרגישה סחרור, מתחילה להזיע ולא רוצה להמשיך לאכול. נאמר על ידי מישהו שכל הסימפטומים יחד יכולים להצביע על בעיה נוירולוגית. האם זה נכון? אם כן, איזו בעיה יכולה לגרום למצב? תודה רבה מראש.

שלום וחג שמח אני סבורה שצריך להבדק על ידי נוירולוג ולא ברור לי למה את מתלבתת. איני יודעת מה גילך ומה הרקע הרפואי שלך אך הפרעות שינה יכולות לגרום לעייפות וכאבי ראש כרוניים . תופעות לאחר האוכל שאת מעלה מחייבות בדיקה קרדיאלית כולל תפקוד לב ולחצי דם . הרבה בריאות

30/09/2006 | 10:59 | מאת: לילה

התחלתי לצאת עם בחור שסיפר לי שבילדותו נפגע בראשו והדבר גרם לאפילפסיה. כרגע הוא טוען שהדבר רדום והסיכויים שזה יחזור קלושים. הוא טוען שעל מנת למנוע את החזרה כדאי לו לישון ולנוח לאחר שהוא מרגיש כאבי ראש. שאלתי היא האם באמת ההתקפים יכולים לחזור אם לא ינוח לאחר כאבי ראש? ואם הדברים אינם קשורים זה לזה האם ההתקף אפילפסיה יכול לחזור בעתיד? תודה מראש לילה

02/10/2006 | 01:23 | מאת:

שלום רב וחג שמח אפילפסיה יכולה הופיעה משנית לטראומה (אפילפסיה פוסט-טראומטית ) ואומנם מדובר במחלה קלה יותר מאשר אפילפסיה הקלסית עדיין הבן אדם חסוף להתקפים . בכל סוגי האפילפסיה חסך בשינה מחמיר את המצב לכן מומלץ לשמור על שינת לילה של 8 שעות בכל האפשר .כאב ראש אינו חלק מזה בד"כ, יכול להיות חלק מתחושה המוקדמת של התקף( אורה) והחולים מרגישים ומכירים את זה לכן זהירים עם עצמם . בברכה

שלום, מזה 10 חודשים שאני סובל מסחרחורות תמידיות , עייפות וכאבי ראש. זה קורה לי בעיקר בהליכה, אני הולך ופתאום מאבד שיווי משקל. כנ"ל עייפות, אני מרגיש כל הזמן עייף ורוצה לישון. כאבי הראש לפעמים מחמירים ומגיעים לרמה שאפילו אם אני מזיז את הראש מצד לצד זה מתחיל לכאוב. ישנם ימים שאני הולך לישון ואני מקבל תחושה של רוצה ליפול חזקה כזו שמכניסה אותי לסחרחורת גדולה יותר. חשוב לציין גם שמידי פעם כשאני יושב רגל שמאל שלי נרדמת (אבל אני לא יודע אם זה קשור). עברתי : 1. בדיקות עיניים 2. בדיקות דם 3. בדיקות ENG (כן, זה N - בדיקת יציבות) והכל יצא תקין. הלכתי לנוירולוג שכל מה שעשה זה לנסות לדגדג אותי ושאל אם אני מרגיש את הדגדוגים עניתי לו שכן. אני מחפש דרך מילוט לבעיה שאני נמצא בא, נראה כאילו חקרתי את הכל... מה עלי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה
30/09/2006 | 01:53 | מאת: טום א

גילי הוא 23

שלום רב וחג שמח אתה צעיר מידי לתלונות אלה ! מכיוון שמדובר ב10 חודשים צריך בכל זאת לברר את התופעות לעומק לדעתי . סחרחורות במצבי עמידה במיוחד מחייבות בדיקה של המערכת הקרדיו-וסקולרית , לב ולחץ דם בעמידה . לכן הייתי פונה לרופא המטפל לבירור בתחום זה . בדיקת אף אוזן וגרון רצויה לא רק בדיקת ENG . ירידת לחצי דם בעמידה יכולה לגרום לעייפות וסיחרור. לגבי העייפות ורצון לישון יש מקום לבדוק איך אתה יושן בלילה . שינה לא טובה לילית יכולה לגרום חלק נכבד מהתופעות . לפעמים מצבי חרדה ממושכים גורמים לנידודני שינה וכל שער הרשימה . גם האספקט הזה כדאי לבדוק . בהצלחה

אם אתה מעונין באיבחון טוב, בגילוי הגורם לבעיה והטיפול בו ממליץ לפנות למומחה לרפואה סינית בעל ניסיון של עשרות שנים, בשם נודר 052-2752319 יכול לעזור בודאות שנה טובה וחתימה טובה מירו

29/09/2006 | 17:06 | מאת: צביה יצחקי

אני בת 68 ולוקחת כבר מספר שנים "סרוקסט" פעם אחת ביום אחרי ארוחת הערב. אני הולכת לישון בדרך כלל מאוחר (בסביבות אחת בלילה). בבוקר קשה לי מאד לקום מהמיטה,האם יתכן שהסיבה לכך היא לקיחת הסרוקסט בערב? האם כדאי לקחת את הסרוקסט בבוקר? אודה להתיחסות חיובית ומענה מהיר. בברכת גמר חתימה טובה ושנה טובה צביה

02/10/2006 | 01:09 | מאת:

שלום רב וחג שמח מומלץ לקחת את התרופה בשעות הבוקר במתחשב שיש לה אפקט מעורר ולא מרדים ובכך שלפעמים יכולה לשנות את התיזמון של השינה על ידי דחיית השעון הביולוגי וקושי להרדם . לכן הייתי ממליצה לקחת אותו במחצית הראשונה של היום . בברכה

29/09/2006 | 00:19 | מאת: סיגל

שלום, לפני כמה חודשים בעת התקף דיכאון לקחתי מינון יתר של תרופות פסיכיאטריות: קופסה של ריספרדל, קופסה של ציפרלקס, קופסה של קלונקס וקופסת וואבן. ככל הידוע לי לא נגרם לי נזק מוחי, אבל רציתי לדעת אם בדרך כלל מינון יתר כזה עלול לגרום לנזק סמוי או להתפתחות הפרעה נוירולוגית בעתיד? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
02/10/2006 | 01:05 | מאת:

שלום לך וחג שמח לא ניתן להתחייב על אף אחד מהאפשרויות ! תרופות פסיכוטרופיות עובדות דרך שינוי ברמת החומרים המופרשים המוח שמשפיעיים על מצב הרוח והתנהגות : דופאמין , סרוטונין, נוראדרנלין ,אצטילכולין . שינויים אלה בזמן טיפול הנם לתווח ארוך . חלק מהתרופות , כמו ריספרדל למשל , יכולים לגרום גם שינויים בלתי הפיכים בקולטני המוח ואז מדברים על תופעות מסוג מאוחר (TARDIVE SYNDROME ) . כל זה לא קורא אצל כל אחד מהמטופלים .יש אנשים עם רגישות לפתח סיבוכים ואחרים לא . בכל זאת לא לקחת יותר סיכונים ! כל טוב

28/09/2006 | 17:50 | מאת: שי

איך מוצאים את הגורם לנוירופתיה אים כל בדיקות הדם תקינים כולל אימונוגלובלינים .למעט esr 24 ו crp 0.7 האים יש קשר בין התוצאות הנל שמראים כיביכול דלקת לבין הנוירפתיה נ.ב cpk תקין

לקריאה נוספת והעמקה
02/10/2006 | 00:59 | מאת:

שלום רב וחג שמח יש רשימת בדיקות דם הכוללת נוגדנים למחלות אוטואימוניות , מחלות זיהומיות , מלחים , מרקירים למחלות ממהירות , רמות סוכר, מלחים , ויטמינים וחלבונים , וכך משתדלים למצאו סיבה . לא תמיד יש תוצאות לחיפוש זה ובמידה והנוירופטיה מתקדמת יש מקום לביופסיה של העצב לאיבחון מדוייק יותר של המחלה . בהצלחה

28/09/2006 | 16:41 | מאת: משה

שלום לך! לאחרונה אמי מבצעת תזוזות של ראש, פה, ידים וכתפים, במהלך השינה. מדובר על תזוזות קטנות יחסית אך רציתי לדעת האם יש צורך לבדוק את הנושא יותר לעומק. צריך לציין שאמי היא כבת 70, ומה שאולי קשור לענין הוא שהתזוזות החלו לפני כמה חודשים בדיוק בזמן שהוסיפו לה כדור שנקרא דיזיאתוזיד להורדת לחץ דם. הכדור גרם לירידת נתרן חזקה שהביא לתופעה של חולשה חזקה, בלבול ודיבור מתוך שינה, ונראה לי שגם התזוזות האלו התחילו בדיוק אז. לאחר כמה ימים כשזיהו שהנתרן ירד היא קבלה עירוי מלח לווריד שהעלה שוב את הנתרן ומאז יש לה 135 נתרן. אז נאמר לה שאין לה מה לדאוג שכל התופעות שהיו לה כתוצאה מהכדור יעברו. אולם כאמור התזוזות נשארו. רציתי לדעת האם אכן יש קשר לכדור או שיש לך רעיון אחר. בנוסף גם רציתי לציין שאמי נתונה מצב קצת לחוץ בתקופה זו ויש לה דכאון קל ומצב רוח ירוד - אולי גם זה עלול לגרום לתזוזות? בברכת גמר חתימה טובה, משה

לקריאה נוספת והעמקה
02/10/2006 | 00:54 | מאת:

שלום וחג שמח אני לא רואה כל קשר בין הכדור , רמת הנטרן והתזוזות בשינה. ירידת רמת הנטרן יכולה להיות מסוכנת על ידי גרימת התקפים אפילפטיים ומצבי בילבול במיוחד . לכן טוב שזה סודר אך רצוי להוריד לחץ הדם בתרופות אחרות , אם התברר שהיא כל כך רגישה למשתנים. תזוזות בשינה יכולות להופיע בגיל זה כשינוי במבנה השינה בגיל המבוגר . הפרעה נפשית או טיפולים בנוגדי דיכאון יכולים לתרום את חלקם . אם זה מטריד או מחמיר יש צורך בביצוע בדיקת שינה לאיבחון נכון של התופעה . כל טוב

28/09/2006 | 14:27 | מאת: אורלי רובין

יש לי ילד בן 7 נוטל ריטלין עקב בעיות קשב וריכוז מגיל 5 מידי כמה חודשים אני רואה בטיקים בעיניים לפני שנה וחצי היו התיקים שלושה ימים רצופים והופסקו לפני שנה לשמך שבוע ביומיים האחרונים הוא מתלונן על מיצמוץ שמפריע לו עד כדי דמעות מה לעשות ?

לקריאה נוספת והעמקה
30/09/2006 | 22:23 | מאת:

שלום רב וחג שמח נכון שהריטלין יכול להחמיר טיקים , במידה ומשמאותי ניתן להוסיף תרופה המפחיטה טיקים במגביל למתן ריטלין (כמו קלוניריט ) . יש גם טיפולים אגרסיבים יותר לשיפור הטיקים כמו ריספרדל אך לא הייתי ממליצה בגיל צעיר זה . לדעתי את צריכה לראות האם הריטלין נחוץ באמת , האם עוזר ? אם כן זו הדרך להתמודד עם הטקים . הדבר הנכון לקחת את הילד לבדיקת נוירולוג ולמצא את השילוב הטוב ביותר בשבילו . לא לשכוח טיפולים לא קונבנצינליים , רכיבה טיפולת , פעילות גופנית , אסטראטגיות למידה ועוד ...אלה טיפולים שדורשים יותר זמן וצומת לב אך לפעמים עוזרים יותר . בהצלחה

28/09/2006 | 09:52 | מאת: טלי

דוקטור מריאטה אנקה שלום אני סובלת מסיוטים בלילה, כשאני קמה בבוקר אני פשוט "סחוטה": אני לא זוכרת על מה חלמתי, רק שמדובר בסיוטים. בנוסף- אני זזה המון בלילה וגם סוגרת שיניים חזק. חשוב לי לציין שאני לוקחת אפסור 220 מ"ג נגד דיכאון. השאלות שלי: למי אני צריכה לפנות? לפסיכיאטר או נוירולוג? אני חייבת איזושהיא עזרה כי אני קמה בבוקר בלי כוח ואני ממש מותשת. (אני בת 31 ) תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
30/09/2006 | 22:17 | מאת:

שלום לך וחג שמח את צריכה איבחון שינה , איבחון נוירולוגי ומעבדת שינה כדי לאפין את בעיות השינה הדומיננטיות שבכל הניראה מוטוריות עם תנועות גוף מרובות וחריקת שיניים , השאלה באיזה חלק של שינה רוב התופעות . לא ניתן לאבחן ללא פוליסומנוגרפיה במעבדת שינה . יש לך אפשרות לבצע את הבדיקה במעבדות עומדות בבתי חולים שונים או במעבדה ביתית פראטית אצלך בבית .לגבי זה אם את מעוניינת תחזרי אלי לפראטים . יש טיפול תרופתי לכך וניתן לשפר את המצב . כל טוב

28/09/2006 | 08:27 | מאת: יעל

שלום לאחרונה הופיעה אצלי תחת עין ימין "שקית" קטנה, שמרצדת (בקצב הדופק) ולעיתים מלווה בתחושת רדימות או נימול קלה. רציתי לדעת אם ניתן לעשות משהו בעניין ועל מה הדבר מעיד. תודה ושנה טובה יעל

לקריאה נוספת והעמקה
30/09/2006 | 19:29 | מאת:

שלום רב, הייתי פונה לבדיקת עיניים לפני הכל ואם העין תקינה יש אופציה של שריר תפוס באיזור עם התכווצות בלתי רצונית . מדובר במיוקימיה או דיסטוניה של האיזור , לפעמים זה עובר לבד ולפעמים מחמיר . אם מחמיר כדאי להבדק על ידי נוירולוג כל טוב

01/10/2006 | 09:18 | מאת: יעל

תודה על התשובה, ממה זה עלול להיגרם ? האם יש קשר לקוצר ראייה ? לתקופה של מתח מיוחד ?

27/09/2006 | 20:58 | מאת: רחלי

שלום שוב, ותודה רבה על תשובתך. משום מה לא התייחסת לכל השאלות ששאלתי, אשמח אם תוכלי לענות לי הפעם: Cervical dystonia 1. האם התופעה נדירה יחסית? (כמה אחוזים מהאוכלוסיה? יש הבדל נשים/גברים?) 2. האם ידוע לך על איזושהיא קבוצת תמיכה בנושא? 3. לפי ההתרשמות שלי ממה שקראתי, לא יודעים בדיוק מהם הגורמים לתופעה (כפי שאמרת לא תמיד זה גנטי, אצלי למשל), וגם אין טיפול תרופתי מדויק. האם אני צודקת? האם ידוע לך מהן ההתפתחויות האחרונות בנושא? 4. ידוע לי שתזונה נכונה ופעילות גופנית יכולים רק להועיל. האם יש פעילות גופנית מסוימת המומלצת לבעיה זו? האם יש המלצות מסוימות על תזונה? תודה מראש, רחלי

לקריאה נוספת והעמקה
30/09/2006 | 22:09 | מאת:

שלום רב שוב תשובותי למה שלדעתי רלוונטי לדעת , את רוצאה פראטים פחות רלוונטים לדעתי למי שסובל מדיסטוניה צווארית יש סטאטיסטיקות בודדות ומבוססות לאיזורים וקבוצות לא גדולות של חולים , אין חסיפה מספקת ואין איבחון מספיק כדי לבצע סטאטיסטיקה ריאלית בכל זאות מדובר ב2-6 אנשים עם דיסטוניה צווארית ל100.000 איש, אין הבדל בין המינים , ולתזונה אין לידיעתי כל משמאות . כל טוב

01/10/2006 | 01:33 | מאת: רחלי

תודה לך וגמר חתימה טובה!

27/09/2006 | 17:35 | מאת: שרי

שלום וברכה. האם יתכן שאדם יעבור ארוע מוחי לפני 15 שנה והיום בדיקת הCT תקין? תודה. האם MRI יכול למצוא עדות לאוטם מוחי ישן יותר מהCT ?

30/09/2006 | 19:23 | מאת:

שלום וחג שמח לא תמיד אירועיים קליניים משלבים פגיעה מיבנית גדולה מספיק כדי לגלות אותה בצילומים. הרזולוציה של הצילום יכולה להראות גודל מסויים של פגיעה , וכאן הMRI יותר רגיש מהCT .יחד עם זה אפשר גם הפוך, יש מצבים שיש אוטמים בצילומים כאשר הבן אדם לא עבר כל אירוע מורגש או ידוע . לא קיימת קורלציה מדוייקת בין צילומים לבין הרגשה . לכן עדיין צריכים את הרופא!? ולא רק את המיכשור לאיבון וטיפול במחלות. כל טוב

27/09/2006 | 14:53 | מאת: ענבל

היי האם אוכל להגיע איך באופן פרטי לשם קבלת חוות דעת נוספת?

30/09/2006 | 19:18 | מאת:

שלום רב, אני עובדת בבית חולים וולפסון בחולון ניתן למצאו אותי שם מחלקה ומרפאה נוירולוגית.

27/09/2006 | 13:25 | מאת: דניאל

הנני סובלת מבעיות קשב וריכוז מאז ומתמיד, מעבר לכך גם אובחנתי כסובלת מבעיות אלה. אף פעם לא עשיתי צעד ע"מ לטפל בזה. שמעתי על בעלי קשיים דומים שנטלו ריטלין וזה שיפר את חייהם משמעותית. האם תרופה זו מומלצת? למי עלי לפנות בעניין?

לקריאה נוספת והעמקה
30/09/2006 | 19:16 | מאת:

שלום רב וחג שמח זה נכון שמבוגרים רבים מגלים שההפרעה הזו מפריעה להם בחיים , ניתן לבדוק על ידי שילוב של בדיקה נוירולוגית,מבחן במחשב (CPT ) רצוי מבחן IVA , שהנו בודק את מהירות ונכונות התגובה לגירויים חזותיים ושמיעתיים ללא ועם מתן ריטלין, כך קובעים אם יש בעיה , מה מקורה , אם יש צורך ותגובה לריטלין .אני ממליצה להבדק על ידי נוירולוג , ובמידה שאתה מעונין בבדיקה מסוג זה ניתן לבצע במכון פראטי . אני ממליצה על מכון איבון בשם " מארג" שמבצע את האיבחון בשירות בית , בפגישה אחד.טלפון לפראטים 0544895850 בהצלחה

30/09/2006 | 21:12 | מאת: דניאל

1. איפה אני יכולה בדיוק לבצע את המבחן הזה? 2. למה מומלץ לבדוק את העניין במכון פרטי ולא בקופת חולים?

27/09/2006 | 13:15 | מאת: אבי

בגלל אקטיזיה הומלץ לי להחליף אוראפ 1 מ"ג בריספרדל. השאלה מה המינון של ריספרדל ששקול לאוראפ 1 מ"ג? שאלה נוספת- האם יש צורך בבדיקות דם לפני שמבצעים את המעבר?

לקריאה נוספת והעמקה
30/09/2006 | 19:05 | מאת: אבי

תוספת- התרופה נלקחת נגד טיקים כרוניים.

30/09/2006 | 19:07 | מאת:

שלום וחג שמח אני מאמינה שהמטפלים בך המליצו גם על מינון של ריספרדל , זה לא דבר שניתן לקבוע ללא בדיקה . אקטיזיה הנה תופעה הניגרמת על ידי מנגנון שקיים אצל כל תרופה נוירולפטית שעובדת על קולטני הדופמין .לכן איני רואה איך החלפה כזו יכולה לעזור .בכל מקרא מתחילים ריספרדל עם מינונים קטנים בין חצי ל1 מג ליום ולפי המצב ניתן לעלות . לא הייתי ממליצה לטפל בעצמך לבד אלה להיות במעקב רפואי מסודר . בברכה

27/09/2006 | 13:04 | מאת: אליהו

אני בן 23 ,וסובל מקיבוץ שרירים בזרועות,חשוב לציין שהקיבוץ הוא רצוני,אם כח קשה לי להמנע ממנו.ההתקבצות גורמת לכאבים עזים,קיבלתי פאקסט,אך לצערי אני לא רואה שיפור כל שהו.שאלתי האם ישנו טיפול תרופתי או אחר,למנוע את התופעה,הממקשה מאד על אורח חיים נורמטיבי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
30/09/2006 | 16:02 | מאת:

שלום רב וחג שמח אם מדברים על כיווץ רצוני באופן חלקי לפחות יתכן ומדוב בטיקים ומתן פאקסט זה יכול לעזור .כדאי להבדק על ידי נוירולוג להפרעות תנועה כדי לאשר את האחנה וכדי לאפשר טיפול נוסף או חדש יעיל יותר .יש גם אופציה לתרופות אחרות וגם להזרקת בוטולינום לאיזור המטריד והממוקם . בברכה

27/09/2006 | 12:15 | מאת: ג"וליאנא

אמא שלי יש לה כאבים בצד ימין בראש שיורד ליד ולרגל, זה התחיל לפני 20 שנה, והתייעצה עם הרבה רופאים, שכל אחד אמר לה משהו אחר, עשתה הרבה בדיקות, אמרו לה שזה לא יכול להיות מגרינה כי מגרינה מופיעה רק בראש! למי אפשר לפנות, לאיזה מומחה או פרופסור? מה זה יכול להיות? תודה

30/09/2006 | 15:58 | מאת:

שלום רב, זה לא אופייני לשום סוג של כאב ראש הפיזור ליד ורגל , אך יש סוגים של כאב מוקרן רחוק מהמקור וזו אופציה . אם הכאב הנו התקפי ומחזורי בראש מימין הייתי נישארת על אבחנה של מיגרנה .צריך אבל בדיקה מסודרת ובירור כמו כן ניתן גם לטפל בכאב ככרוני או אקוטי לפי הצורך .יש מרפאות לכאבי ראש ונוירולוגים מרובים שמטפלים בכך.