תוצאת סי טי אנגיו ושאלה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

17/09/2006 | 19:01 | מאת: אפרת

שלום רב בני עבר סי טי אנגיו עקב מיגרנות שנמשכות כבר 3 שנים ומחמירות. הוא בן 6 התוצאה שהגיעה היום אחרי ש EEG הגיע לא תקין היצרות יחסית במוצא M2 משמאל - ייתכן ארטיפקט טכני ייתכן ביטוי לווסקוליטיס אמר שיש צורך עכשיו ב MRI וב MRA. השאלה שלי עד כמה זה באמת יכול להיות "טעות טכנית" ואם לא הם הפתרון הוא צינתור ראש הוא בן 6 וסובל מגיל 3 וחצי עברנו כל בדיקה אפשרית ולאחרונה הוט מטופל בטרגטול יום יום ובהתקפה גם בהידרגין אשמח לקבל תגובה בהקדם מאוד מודאגת תודה

20/09/2006 | 09:19 | מאת:

שלום רב, ראשית כדאי להשלים את בירור עם טכניקה רגישה יותר כמו הדמיה מגנטית מיועדת לכלי הדם כמו MRA , אומנם ארטפקטים יכולים להופיע בכל בדיקה . בזמנו הבדיקה של כלי הדם של המוח הייתה יחידה ופולשנית , צינטור (אנגיוגרפיה ) , היום ניתן לבצע בדיקה נוחה יותר MRA .אם יש צורך בבירור כלי דם ללא ספק כדאי להשלים את הבדיקה . מדובר בבדיקה אולי מאת ארוכה אך לא קשה ולא פולשנית , ניתן לבצע גם בהרדמה שיטחית אצל ילדים כדי למנוע תזוזות והופעת ארטפקטים של תנועה. בהצלחה

26/11/2006 | 17:42 | מאת: מיכל כהן

שלום רב. לפני 13 שנה בסוף חודש שמיני להריון ראשון, עברתי ארוע של היפוך מילים שנמשך מספר דקות, שלאחריו הופיעו כאבי ראש (עד אז לא סבלתי ממיגרנה). הארוע אובחן כ TIA . עברתי סדרת בדיקות (בחודש תשיעי) כולל סי. טי ללא חומר ניגודי - לא היו ממצאים פתולוגיים. גם לא בMRI שעברתי מיד אחרי הלידה. כעבור כארבע שנים הרגשתי שוב תחושת כבדות בפה אבל הפעם בגלל תחושת פחד לא רציתי לדבר. נחתי ושוב מספר שעות מאוחר יותר הופיע אותו סוג של כאב ראש.היום, שמונה שנים לאחר הארוע האחרון, התחלתי להרגיש כבדות ביד שמאל. לראשונה הרגשתי תחושה זו כאשר נרדמתי על היד בטיסה ארוכה וכשהתעוררתי חשתי שהיד "רדומה" (ללא עקצוצים) ועברו 24 ש' עד שהרגשתי תחושה רגילה ביד. אמי נפטרה באופן פתאומי מאנוריזמה של האורטה. כיום ידוע לי שדודי (אח של אמי) סובל מהתרחבות של האורטה ונמצא במעקב.הופניתי לנוירולוגית שהפנתה אותי לבדיקות דם (קרישה) לבדיקת אקו לב דרך הוושט ולסי.טי אנגיו. אני מאוד חוששת מעוד בדיקת סי.טי וגם מהשימוש בחומר הניגודי ואשמח לשמוע חוות דעת נוספת או לשמוע על מקרים נוספים מהספרות תודה, מיכל