רעד בעת כתיבה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

17/09/2006 | 09:33 | מאת: מיכל

שלום רב, בני בן 4 וחצי ילד חכם ונבון, יודע לכתוב בנתיים רק את שמו. לארונה הבחנתי שלעיתים כאשר אוחז בעט ואומר כי רוצה לרשום משהו היד שלו מתחילה לרעוד עוד לפני שמתחיל "לכתוב". ברצוני לציין כי זה לא קורה כל הזמן וברוב המקרים כאשר מטרתו לכתוב את שמו (יודע בדיוק מה רוצה לרשום) היד יציבה וכותב את שמו יפה. אין לו רעידות בפעולות אחרות שעושה עם הידיים גם לא בפעולות עדינות ביותר. ממה תופעה זו נובעת? האם דורשת בדיקה/טיפול? תודה מראש, מיכל.

19/09/2006 | 08:32 | מאת:

שלום לך , יש לדעתי נכונות בבדיקה נוירולוגית , אומנם אצל ילדים יש הפרעות בתנועה שיכולים להופיע ולעלם מדי פעם . במידה שהתופעה תמשיך (ולא צריך להכנס לפניקה ולתת לילד הרגשה שמשהוא לא בסדר אצלו) יש מקום לקחת אותו לנוירולוג ילדים .