מגרנות ו/או - CLUSTER HEADECH

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

17/09/2006 | 12:58 | מאת: עידן קורן

הי, שמי עידן, בן 28. אני סובל ממגרנות מגיל 18 (10 שנים)..... הייתי לא מזמן אצל ד"ר אריה קוריצקי, והוא הגדיר את כאבי - לא מיגרנה, אלא קלסטר אדק, נתן לי זריקת "מטזון" + כדורים נוספים...... מאז הטיפול הנ"ל אני סובל פי שניים יותר בבקשה תעזרו לי...... אני לא מסוגל לחיות בצורה כזו..... האם קיים פתרון ??????? עידן קורן

19/09/2006 | 08:45 | מאת:

שלום לך , צר לי על סבלך , יש פטרונות לבל סוג כאב , לא כולם מתאימים לכולם , לכן אם טיפל זה לא טוב חוזרים לרופא ומנסים אחר . אם מדובר בCLUSTER , מקובל לשלב טיפול מניעתי , קבוע עם טיפול אקוטי , וזה תלוי בתקופה שההתקפים מתמשכים . ניתן בזמן התקף לנסות מסיכת חמצן למספר דקות (יש גם סידור עם מתקן ביתי , לנהיגה ...ולכל מקו ) , או זריקת אימיטרקס, תתעורי כטיפול מניעתי ניתן לנסות ליטיום למספר חודשים , כמו כן מגבן רב של תרופות למיעת כאבים כרוניים כמו דפלפט, אלטרול ואנטיאינפלמטוריים . אני מניחה שכבר עברתה חלק לפחות מהאפשרויות אלה . יש גם טיפולים קשים יותר עם סטרוידים או הזרקות בוטולינום . הכל כללי . אתה צריך לחזור לנוירולוג המטפל ולעבור יחד איתו על כל האפשרויות . בהצלחה