פספוס

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

17/09/2006 | 14:55 | מאת: לל

לפני 18.5 שנים הייתי כשנה בשיקום בבית לוינשטיין אחרי תאונת דרכים. אבחנו את המצב שלי כחמור מכפי שהוא היה באמת, שיקמו אותי בהתאם ועם תחזית שמנעה ממני שיקום נכון. שיקמו אותי בהתאם ולפני ששוחררתי הפסיכולוגית שוחחה עם אימי ואמרה לה שהשיקום שלי זה הלימודים (הייתי אז בת 14) ושתדאג לתת לי עזרה פסיכולוגית.וכך למדתי, בהתחלה בקושי,קיבלתי שיעורים פרטיים, וקיבלתי טיפול פסיכולוגי שנים, למרות שאחרי כמה זמן ביקשתי להפסיק. רק לפני שנה ביררתי בעצמי ומצאתי מכתב עתיק ובו המלצה לתת לי ריפוי בעיסוק ,והצלחתי לקבל מקופת חולים ריפוי בעיסוק. הזיכרון שלי הוא טוב מאוד אבל הבעיה איתו היא שהרבה פעמים הוא לא מיידי או שהוא לא עולה בזמן סביר, אלא אחר כך. מה אפשר לעשות? מה אני יכולה לעשות? תודה.

19/09/2006 | 20:36 | מאת:

שלום לך , לא הצלחתי להבין למה השיכום לא היה נכון , הרושם הוא הפוף , אם הזיכרון לא מספיק זריז לא עומר זהשיכום לא היה טוב אלה הפגיעה (שלא ידוע לי כלום עליה ) יכולה לגרום לירידה בזיכרון ויותר בטוח בריכוז לכן יכול להיות שקשה לך ללמוד . רצוי להבדק מסודר על ידי נוירולוג ולפי תלונותיך לברר מה קשור לתאונה ואיך לפטור את הבעיות . בגלל שיש דרך , יש איבחון וטיפול . בהצלחה

19/09/2006 | 22:07 | מאת: ל

אבחונים שעברתי לא אבחנו אותי היטב. השיקום שקיבלתי אחרי הבית חולים היה שנים של טיפול פסיכולוגי ועזרה בלימודים בלי שום ריפוי בעיסוק שמשקם את הזכרון. אני הרבה שנים אחרי הפגיעה ורק עכשיו קיבלתי קצת קצת ריפוי בעיסוק מקופת חולים.איך משקמים זיכרון לא מספיק זריז וריכוז?