נימול מהצוואר לראשבחלק אחורי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

15/09/2006 | 09:14 | מאת: נ

שלום לפעמים יש לי הרגשת נימול הירדמות בחלק האחורי של הראש למטה בחיבור שליד הצוואר ,מה זה יכול להיות ? והאם כשמקבלים מכה בראש מהמצח דבר שגורם להטעית הראש והצוואר אחורה .בדיקת amr מוח מספיקה לבדיקה אם יש בראש נזק מהמכה ? או יש amr אחר לראש גם ?

17/09/2006 | 22:30 | מאת:

שלום רב, נימול בעורף בד"כ מקורו בשורשים של עצבי הצוואר הראשוניים שיוצאים מהחיבור כלפי מלה וזה יכול לקרא בדיסקופטיה צווארית לאחר שינויים ניוניים או טראומטיים של האיזור . לא מספיק כדי לקבוע נזק ממשי של חוט השדרה, לכן נדרשת קודם כל בדיקה נוירולוגית טובה לשלילת סימני נזק של החוט ולאחר מכן ניתן לבצע MRI של ע"ש הצווארי לגילוי נזק רקמתי האם קיים ,