פורום נוירולוגיה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
חוקרי המוח האנושי מחזיקים ממש באותן השאלות המעוררות את פליאתם של קטנים כגדולים: כיצד 1,400 גרם של רקמות תאים הניזונות מגלוקוז וחמצן יוצרות מכונה כה משוכללת? אילו גורמים פוגעים בתפקודה? כיצד ניתן להסביר את ההשלכות הוורסטיליות של פגיעה מסוימת במוח? האם ישנן פגיעות רוורסביליות?

הנוירולוגיה, דיסציפלינה המתמחה בתפקוד מערכת העצבים, לרבות המוח וחוט השדרה, חוקרת ומטפלת בסוגיות אילו. אף כי לא מעט שאלות עדיין לוטות בערפל, הרי שדיסציפלינה זו עדיין זוקפת לזכותה לא מעט הישגים מרשימים.

יחד עם זאת, אני תמיד מופתעת לשוב ולגלות כי רף המודעות לבעיות רפואיות שמקורן נוירולוגי עדיין נמוך. ולראייה - רבים אינם מודעים לכך שישנן בעיות בריאותיות המהוות בעצם סימפטומים לבעיות שמקורן נוירולוגי. כך למשל, כאב ראש הוא סימפטום נוירולוגי העשוי להצביע על מכלול בעיות הקשורות למערכת העצבים, כמו: מיגרנה, גידולים, דימומים מוחיים, דלקת מוח או דלקת קרום המוח. או בעיות מערכתיות, כגון דלקות אוזניים/שיניים/עיניים/סינוסים/מצבי לחץ/עליות בלחץ הדם, זיהומים כלליים, מחלות וירליות ועוד.

הפרעות הליכה ויציבה עשויות להעיד על פגיעה מוחית מסוגים שונים, או פגיעה היקפית בעצבי הגפיים על רקע סוכרת, חוסר ויטמינים, או חומרים רעילים שונים, כגון: אלכוהול, תרופות נגד סרטן.

הישנות מצבי איבוד הכרה עשויה להעיד על מחלות פירכוסיות, כמו אפילפסיה, או על הפרעות בקצב הלב, התקפי מיגרנה ואף לחץ נפשי.

שיתוק גפיים יכול להעיד על אירוע הכרוך בפגיעה במוח או בחוט השדרה, אך גם בהתאם לפיזור האנטומי המתאים - על מחלת שריר או עצב, או על הפרעה בריכוז מלחים מסוימים בדם.

ירידה בזיכרון\שיכחה עשויה להצביע על מחלה ניוונית של המוח (אלצהיימר), או על פגיעה כלילית של המוח על רקע מחלות גופניות כרוניות, כמו סוכרת ויתר לחץ דם (דמנציה ווסקולרית), כמו גם על פגיעה פוסט-טראומטית או הפרעה קשה באיכות השינה, ואף על הפרעה נפשית דיכאונית.

מטעמים אילו, מטרתו המרכזית של הפורום היא להעלות את המודעות להפרעות נוירולוגיות, לסימפטומים המעידים על התפתחותן ו/או החמרתן ולמגוון דרכי הטיפול המקובלות ו/או החדישות. כך למשל, רבים אינם מודעים לסימפטומים המעידים על התפתחות מחלת הפרקינסון, מחלה ניוונית של המוח הפוגעת במערכת העצבים המרכזית בהדרגתיות, החל מגזע המח התחתון וכלה בגרעיני הבסיס וקליפת המוח. לו החולים היו מודעים להתפתחות סימני המחלה המובהקים, כמו רעד, איטיות וקושי בהליכה, הרי שניתן היה לטפל במחלה ולהקל על סבלם במידה ניכרת.

כמו כן, כנוירולוגית שהתמחתה בתחום הפרעות התנועה וכיום מנהלת את המרפאה להפרעות תנועה בבית החולים וולפסון, אני מגלה עניין מיוחד בשאלות הקשורות לבעיות תנועה, כגון: מחלת הפרקינסון, סוגי רעד שונים, 'טיקים' ברמות שונות, דיסטוניה כללית ופוקלית, כוראיה ומחלת הנטינגטון, תסמונת הרגליים העצבניות, הפרעות הליכה ויציבות.

כמו כן, אני מתעניינת בתחום רפואת השינה, שזוכה בתנופה משמעותית בשנים האחרונות. מטרת הנוירולוגים החוקרים את התחום היא להבין ולמצות את הפנומנולוגיה המורכבת של השינה, בהתאם לדיעה הרווחת כיום כי באמצעות חקר השינה ניתן לפענח את הפעילות המנטלית והמוטורית המתרחשת במצב העירות.

מעניין לציין כי הפרעות השינה השכיחות ביותר הן הפרעות-בתנועה, למשל הפרעות בתנועה המתרחשות טרום הרדמות, כמו תסמונת הרגליים העצבניות (Restless Leg-Syndrome), תנועות גוף וגפיים בזמן שינה, תנועות מחזוריות של הרגליים (Periodic Leg Movements in Sleep). הפרעת תנועה שכיחה נוספת היא הנעת הלסת המלווה בחריקות שיניים (Bruxism), דיבור בשינה (Sleep Talking).

מכל האמור לעיל עולה כי כל שאלה שתעלה בפורום מקדמת את כולנו אל הכרה בסימפטומים המעידים על מחלות נוירולוגית, הכרה זו תוביל לאבחון מוקדם ולמניעת או לכל הפחות צמצום סבל מיותר.
1575 הודעות
1516 תשובות מומחה
גולשים יקרים: הפורום נסגר. ניתן להפנות שאלות בנושא לפורום "נוירולוגיה" הפעיל באתר.
19/10/2006 | 00:17 | מאת: חגית

בני בן ה- 3 חורק שיניים בזמן השינה. מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם אפשר לפתור את הבעיה?

לקריאה נוספת והעמקה
21/10/2006 | 18:49 | מאת: גילבר

שלום לך , חריקת שיניים הנה תופעה נפוצה . לדעתי את לא צריכה לדאוג ביי גילבר - משתתף בפורום

22/10/2006 | 21:01 | מאת:

שלום רב לא הייתי מתעסקת עם זה בשלב זה אלה אם הילד עייף ביום ועצבני עקב שינה לא טובה .יכול להיות שלב בגדילת השיניים . מדובר בשיניי חלב שמתחלפים . מספיק לעקוב לאחר התופעה בלבד לדעתי . כל טוב

18/10/2006 | 22:58 | מאת: student

במהלך ריצה קלה הגוף החל לפתע לנטות שמאלה , ולא הצלחתי לזוז ימינה או לעצור . אני זוכר שהסתכלתי למטה ויכולתי לראות כיצד אני יורד מהמדרכה מבלי יכולת למנוע זאת . בצד הכביש עמד רכב חונה , הושטתי את ידיי קדימה כדי לבלום את הגוף אך גם זה לא עזר ופשוט "נמרחתי" על האוטו . כל התהליך נמשך מספר שניות , ולאחריו חזרתי לתפקד בצורה מלאה . כמו כן , הריצה היתה קלה ביותר ומעולם לא חוויתי תהליך דומה . באותם רגעים הרגשתי שאין לי שליטה על כל מה שקורה , הגוף נע לצד שמאל ולא הצלחתי לעצור את התנועה . האם יש סיבה לדאגה ?

לקריאה נוספת והעמקה
22/10/2006 | 20:59 | מאת:

שלום לך הייתי ממליצה קודם כל להבדק בדיקה נוירולוגית מלאה ולפי כך לבנות תוכנית בירור . אירוע זה למרות שקצר יכול לסמן הפרעה תפקודית או לבבית עם סיבוכים נוירולוגיים או נוירולוגית נטו עם אופי חולף . לא הייתי ממשיכה בריצה(תמשיך בהליכה ) עד לבדיקה שהמלצתי . כל טוב

18/10/2006 | 21:35 | מאת: שירי

שלום רב אני מאוד אוהבת לשמוע רדיו שזה שיחות עם מאזינים כמו יוסי סיאס וכו" לכן יוצא שיש לי מעט שעות שינה ביממה עד 5-6 שעות מקסימום. האם אני גורמת נזק לכל מה שקשור למח, לזכרון, וכדומה. אני בת חמישים פלוס. אודה לכם על תשובה.

22/10/2006 | 20:55 | מאת:

שלום רב כל זמן שאת מרגישה טוב , ישנה טוב את ה5-6 שעות שלך ולמחרת את עירנית ולא עייפה או לא מרוכזת אין כל בעיה . כמות שעות השינה סבירה לגילך , אך מה שקובע זה מצב התפקודי שלך למחרת . את יכולה להמשיך להינות מהתוכנית רדיו . המוח זקוק גם להנעה ולא רק לשעות שינה . כל טוב

18/10/2006 | 15:52 | מאת: ענת

אשה כבת 27 צמחונית, רזה חלשה עד מאד, גילו אצלה בבדיקת דם חוסר ויטמין B12- 125, התחילה לקבל השבוע זריקות. מיזה 3 שבועות חדלה לאכול לחלוטין, רק שותה. כל אוכל דוחה אותה עד מאד. בדיקה פסיכיאטרית,פסיכולוגית-תקינה. רופא גסטרו בדק אותה ואמר שצריכה ללכת לנוירולוג, כי עשה לה בדיקה שתעצום עיניה ותשים אצבע לאף- והיא לא עשתה את זה מדויק. היא מרגישה מאד חולשה וממש קורסת. ונכנסה גם לדיכאון עכב זה. מה עלינו לעשות, איזה עוד בדיקות , לאיזה כוון ללכת? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
22/10/2006 | 20:42 | מאת:

שלום רב, הייתי בודקת טוב מאוד את תחום הפנימי כאשר מחלה עם ירידה במשקל ואיבוד חומרים שלא נספגים או לא מסוגלים לאכול אותם תמיד תגרום לחסרים נוירולוגיים משניים לבעיה בתזונה . נירא לי שסדר האירועים הנה מחלה סיסטמים עם סיבוכים נוירולוגיים ולא הפוף . יש לחזור לבדיקה פנימית טובה ולהשלימה עם בדיקה נוירולוגית וזה בהקדם . בחוסר ויטמין B12 יש הפרעה בקואורדינציה אך מה גורם לחוסר זה ? בהצלחה

18/10/2006 | 12:17 | מאת: דניאל

הנני מאובחנת כסובלת מבעיית קשב וריכוז, אולם מעולם לא עשיתי דבר בנידון. פניתי לרופא המשפחה, והתייעצתי איתו על ריטלין, והוא בלי הינד עפעף נתן לי 10 כדורים לנסיון, מבלי לברר בכלל אם אני צריכה לקחת אותם ומבלי לתת לי מידע בנידון. האם יש סיכונים בנטילת כדורים אלו? האם עדיף להימנע..?

לקריאה נוספת והעמקה
22/10/2006 | 20:38 | מאת:

שלום רב איך אובחנת כסובלת מADHD ? הייתי ממליצה להבדק על ידי נוירולוג , לברר את האיבחון שעברת , האם מספיק לאבחנה או רצוי להשלימו עם טסטים ספציפיים מסוג CPT (כמו TOVA-IVA PLUS ) עם בדיקת יעילות הריטלין . רק לאחר מכן ניתן להחליט אם את צריכה ואם הריטלין יעיל לך . לפי הצריכים שלך ( יום לימודים ארוך או קצר ) ניתן להתאים לך את הצורה והחוזק המתאים של התרופה . אני לא תומכת בשיטה האמפירית . רצוי לאבחן נכון ולאחר מכן לטפל . יש פתגם עתיק ברפואה: "PRIMUM NON NOCERE " קודם כל לא לעזיק ! בברכה

שלום, אימי מאובחנת מזה כשנה וחצי באלצהיימר מסוג LBD, בשבוע שעבר אושפזה אימי בביה"ח במחלקה הפנימית לאחר תשישות מאד גדולה וחוסר תפקוד פתאומי. בתחילה הרופאים לא ידעו להסביר את השינוי החד בתיפקודה כי לא מצאו לכך שום ממצא רפואי למעט התרחבות קטנה של האזור הפגוע במוח בצילום CT. לאחר כשלושה ימים הם הןדיעו לנו שאין היא סובלת מאלצהיימר ועליה לקחת תרופה אחרת, כיום אימי מטופלת ב EXENOL, ושהתרופה אינה משפיעה עליה כלל אך עלינו (המשפחה) להחליט אם אנחנו ממשיכים במתן התרופה או לא. כמובן שהתקשרנו לנוירולוג המטפל שלה שהתנהג באופן הרבה יותר שקול ובקש לראות את חוות דעת הפנימאים ודרש כרגע להמשיך את הטיפול עד להתייעצות מחודשת שהוא יעשה עם כל צוותו במרפאת הזכרון. למותר לציין שלפני תחילתו של הטיפול התרופתי אימי נבדקה ע"י מספר נוירולוגים (מטובי הנוירולוגים בארץ). שאלתי היא האם ייתכן שאיבחון הפנימאים מדויק? אני יודעת שלא ניתן לאבחן אלצהיימר באופן מוחלט אלא רק לאחר מותו של אדם וניתוח מוחו. והשאלה השנייה היא האם ייתכן שהיא סובלת משתי המחלות בו זמנית והאם ניתן לטפל תרופתית בשתי המחלות בו זמנית? שהרי מדובר בכדורים המשפיעים על תפקודו של המוח. תודה, פני

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מכיוון שכבר בדקו את אימך הרבה נוירולוגים טובים לא ברור לי מה אלי לחדש לך . EXELON זה תרופה יעילה בכל סוגי הדמנציה כולל אלצהימר, דמנציה ווסקולרית וDLBD אם הבנתי נכון .לא סביר שיש 2 מחלות ניווניות אצל אותו אדם . בדרך כלל קשה להגיע לאבחנה חד משמאית . מטרת התרופה לשמש כטיפול כרוני לחודשים ושנים , במינון עולה עד 12 מג ליום . אין להפסיק לאחר מספר ימים או שבועות , צריך לתת לו CHANCE לפחות מספר חודשים לגבי איבחון מחלת אלצהיימר את צודקת , האיבחון הנו קליני בעיקר וניתן להשלימו עם מיפוי מוח . הטיפול הנו סימפטומטי בלבד . ולא תמיד נותן תוצאות מהירות או מרשימות . כל טוב

18/10/2006 | 00:10 | מאת: יעל

שלום, אני סובלת ממגרנות כפעמיים בחודש וניתן לומר שהדבר פוגע לי בשגרת החיים. ככל הידוע לי מגרנות נובעות מחוסר של חומר כלשהו שניתן להשלים בעזרת תרופות. 1. האם עבור התקפי מגרנה בתכיפות של כפעמיים בחודש מומלץ לקחת את התרופות הללו? 2. האם קיימות לתרופות הללו תופעות לוואי? תודה מראש

22/10/2006 | 20:12 | מאת:

שלום רב לא ברור לי על מה אתה מדבר, אין חוסר חומרים במוח במיגרנה ולא מטפלים בזה על ידי החזר חומר שחסר . מטפלים בתרופות שמונעות את שיחרור החומר שמרחיב כלי הדם או מקבצים את כלי הדם שהתרחבו מדי בזמן התקף . במיגרנה יש טיפול אקוטי מכוון לצימצום ההתקף וטיפול מניעתי אצל החולים עם יותר מ2 התקפים לשבוע או יותר מ3-4 התקפים לחודש . רצוי להבדק ולקבל את כל האינפורמציה מרופא המטפל כל טוב

18/10/2006 | 00:04 | מאת: ב'

שלום דוקטור. היום בערב היה לבן שלי שוב ואזו וגאל והוא גם.....פרכס. הרופא אמר שכנראה לא הגיע חמצן למוח ולכן היה הפרכוס. 2 שאלות: מה לעשות? להשכיב על הגב או על הצד? אני מחפשת קבוצת תמיכה לנושא הזה, באיזור שלנו. בבקשה תעזור לי כמיטב יכולתך. אמא שכואב לה.

לקריאה נוספת והעמקה
22/10/2006 | 20:05 | מאת:

שלום רב אין כאן כל סיפור ברור על הגיל הילד ומה הוא עובר בכל זאות אין פרכוסים בתגובות וגאליות , יתכן וסובל ממחלה פרכוסית ואז צריך לתת לו תרופות ולדעוג לצורת חיים מסודרת עם שינה קבועה טובה , כדאי להגיע לנוירולוג ילדים לברר את כל האספקטים בברכה

17/10/2006 | 22:46 | מאת: רותי

דר' מריאטה שלום אני מודה לך על תשובתך. כדי להגיע לייעוץ, האם כדאי לי לעשות בדיקות מקדימות? כך אגיע מוכנה יותר ואקצר את התהליך. תודה

שלום רב אין צורך בבדיקות מקדימות , תגשי לבדיקה וטיפול ולפי המימצאים תקבלי הפניה לבדיקות בהצלחה

17/10/2006 | 14:46 | מאת: רינת

אני בת 23 עקב כאב ראש ממושכים סחרחורות חום עד 38 שלא יורד בכלל במשך חצי שנהוהקאות אושפזתי בבית חולים ובשחרור הומלץ על בדיקת אם אר אי קיבלתי את התוצאות מה הם אומרות? לסיכום מוקד של סיגנל גבוה ב T2 I FLAIR בחומר לבן הפרי ונטריקולרי פורונטלי משמאל בסמוך לגרעין הקאודיט המוקד באורך כ 5 מ"מ

22/10/2006 | 19:58 | מאת:

שלום רב, לא ניתן לפי כך לקשור את 2 המימצאים , הלזיה בצילום לפי התשובה החלקית שאת מוסרת לבין תופעות החום וכאבי הראש ממושכים . צריך לשמוע את כל הסיפור ולעבור על כל הבדיקות כדי לתת את הדעת . הכתובת זה הרופא שמכיר ומטפל בך בברכה

22/10/2006 | 19:58 | מאת:

שלום רב, לא ניתן לפי כך לקשור את 2 המימצאים , הלזיה בצילום לפי התשובה החלקית שאת מוסרת לבין תופעות החום וכאבי הראש ממושכים . צריך לשמוע את כל הסיפור ולעבור על כל הבדיקות כדי לתת את הדעת . הכתובת זה הרופא שמכיר ומטפל בך בברכה

שלום, לפני כ-ארבע שנים סבלתי מכאבי ראש ממושכים, בבדיקות לא נמצא דבר שאינו תקין ואכן כאבי הראש נעלמו, כמו כן באותה תקופה חוותי שני ארועים קטנים שאז לא יחסתי להם חשיבות- בארוע אחד הרגשתי שיש לי קושי לדבר ברור, ובארוע אחר הייתה לי בעייה בראיה, מעין עיוות שדה הראיה. ארועים אלו היו למשך מספר שניות וזה חלף. שאלתי: 1) האם ארועים כאלו קשורים למצב של כאבי ראש ממושכים? 2) האם יתכן שהיה זה מעין אירוע מוחי זעיר?, ואם כן האם עלי לבצע בדיקות מיוחדות למרות שהאירוע היה לפני כ-שלוש שנים. בברכה AL

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב קיימת מדיניות כללית ברורה לגבי אירועים חשודים לאירוע מוחי . מה שאת עברת ניכנס לקטגוריה של TIA , אירוע חולף , וזה דורש בירור מסודר (אני מאמינה שעברת ) כולל הדמיה מוחית , בירורי לב וכלי דם , קרישות דם יתר . כמוכן טיפול מניעתי חווה כמו אספירין או פלביקס . כל זה דרך מעקב מסודר אצל נוירולוג ורופא משפחה . אין אפשרות לקשור כאבי הראש הכרוניים לאירועים אלה . בד"כ אירועים ווסקולריים אינם מלווים בכאבי ראש אלה עם יש עליות קיצוניות של לחץ דם בו זמנית או דימומים מוחיים . כל טוב

16/10/2006 | 20:29 | מאת: אנט

שלום רב, בעלי לוקה בדמנציה ובהמלצת הרופא לוקח אביקסה וממורייט . שאלתי היא האם זה נכון לקחת את שניהם במקביל? האם זה אכן יותר אפקטיבי או שזה בגדר תעלומה/ניסוי ותהייה? ובכל מקרה איך את ממליצה ליטול את התרופות הללו? ומתי? בערב, בבוקר בצהריים? אחריי אוכל לפני אוכל ? וכו' תודה רבה!! וסליחה על ריבוי השאלות במייל אחד. אנט

לקריאה נוספת והעמקה
18/10/2006 | 09:06 | מאת:

שלום רב זה מקובל לשלב בין תרופות עם פעולה שונה לאותה המטרה כדי לגביר את היעילות כל זמן שלא גורם לתופעות לוואי אין בעיה , לגבי שעות הלקיחה יש גישות שונות , אני ממליצה לקחת את הטיפול לפי ההוראות של הרופא המטפל . בהצלחה

16/10/2006 | 20:08 | מאת: אלירן

יש לי גרד בירך כבר מעל 4 שנים הייתי אצל כל רופאי העור האפשריים מרחתי את כול המשחות האפשרויות ללא שיפור... פניתי לרופא משפחה והוא אפנה אותי לנוירולוג לגבי חחש לפגיעה בעצב.. הנוירולוג החליט על התחלת טיפול בכדורים בשם.. cipramil 20mg והאבחנה שלו שאני סובל מ... neurodermitis אני חושש מהתחלת שימוש בכדורים כי אני לא יודע מה יעילותם ובמה הם עוזרים.. מה דעתך בבקשה?

שלום רב איני יכולה לדבר בשם רופא אחר במיוחד שהוא בדק אותך אישית ואני לא . בעיקרון הציפראמיל עוזר בלהוריד את הדף לגרד, או לכל פעולה כפייתית . זה יכול לעזור , אני לא רואה כל בעיה לנסות . בברכה,

16/10/2006 | 14:28 | מאת: IRIT

בני בן 8 כבר כמה ימים ממצמץ עיניים . זה קרה לאחר הטיסה . הוא טס פעם ראשונה בחיים. איך מטפלים בזה? אני מאוד בלחץ. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
16/10/2006 | 15:29 | מאת: גילבר

שלום לך , מיצמוץ בעיניים יכול להיות גם מסיבות רגשיות , כך שכדאי לבדוק גם את הכיוון הזה . בברכה גילבר- משתתף בפורום

18/10/2006 | 08:11 | מאת:

שלום רב מדובר בטיקים שיכולים להופיע ולעלם אצל ילדים , לא צריך להלחץ ולא צריך להעיר לו על כך . רק לעקוב למשך מספר חודשים . אם התופעה מפירעה לילד !! ולא לך!! יש לגשת לנוירולוג ילדים לבדיקה . בד"כ הטקים מופיעיים וזזים ממקום למקום עד שנהלמים . מדברים על מחלה מעל שנה . גם אם מדברים על מחלת טיקים כל שהיא לא מטפלים תרופתית רק במקרים קשים . ניתן לנסות פעילות גופנית סדירה , רכיבה על סוסים . ולא לקפוץ למסכנות מוקדמות . כל טוב

23/04/2007 | 17:00 | מאת: מרינה

שלום רב.ילד שלי בן 3שנים ו8חודשים פתאום הופיע מיצמוץ עיניים לפני כשבועץאני מאוד מודאגת קבעתי תור לרופא עיניים אבל רק לשבוע הבאה.יש לציין ילד מטופל אצל קלינאית תקשורת עקב קשיי דיבור.מאוד אשמח על התשובה.תודה מראש מרינה.

16/10/2006 | 12:20 | מאת: I

לפני חודש חצי התחילה לי חולשה ביד אחת ובשתי הרגליים באזור היריכיים הופנתי לEMG הבדיקה הייתה עם מחטים במשך כ10 דקות בלבד- בדקו ידיים ורגליים האם הבדיקה לא קצרה מידי? האם לא צריך לעשות גם את הבדיקה עם זרמים חשמליים? הבדיקה יצאה תקינה אך, החולשה לא הפסיקה וכשבועיים לאחר מכן, התחילו לי מידי פעם במשך היום, קפיצות בשרירים ברור לי לחלוטין שזה ALS מה לעשות?????????????? פרט להתאבדות...

לקריאה נוספת והעמקה
16/10/2006 | 15:27 | מאת: גילבר

שלום לך , יש לי לפעמים כאבי ראש אז מה יש לי סרטן ?? מדוע לחשוב על הקשה ביותר ? האיבחון שעברת הנו שטחי ביותר , מישהו מהרופאים אבחן את המחלה ?? או שאת אבחנת אותה ? אני מציע לך להירגע , להמשיך את הברור הנוירולוגי לפי הצורך , ולגשת לטיפול נפשי, לדעתי את זקוקה לטיפול נפשי תמיכתי . בהצלחה גילבר - משתתף בפורום

18/10/2006 | 08:07 | מאת:

שלום רב אם כבר אתה יודע מה האבחנה למה אתה שואל אותי? תגובתך אינה היגיונית ולא מתאחמה לאדם מבוגר. EMG תקין שולל בשלב זה ALS חוץ מזה יש מיליון סיבות לחולשה ביד ולקפיצות שרירים , חלקן לא קשורות למחלות . הדבר הנכון לא לבנות טאוריות לפי האינטרנט אלה לגשת לרופא נוירולוג שבודק אותך ויכול לענות לכל השאלות שלך באופן מיידי . כל טוב

16/10/2006 | 10:00 | מאת: יוסי

האים תרופה בשם אורפ פורטה גורמת לדיכאון? לעיפות חריגה? לחרדות? מהזה טרדיב או טרדיה? מה זה דיסקינזיה?האים לאחר טיפול ממושך בתרופה כ-10 שנים יכולים להופיע תופעות של רעידות בחלקי הפנים?

לקריאה נוספת והעמקה
18/10/2006 | 08:01 | מאת:

שלום רב אורפ הנה תרופה ממשפחת הנוירולפטיקה או חוסמי הקולטנים לדופאמין , כל התרופות האלה יכולות לגרום לאחר שימוש ארוך או קצר לתופעות חדשות של הפרעות תנועה מכל סוג , רעידה , דיסקינזיה (תנועה לא רצונית ) , דיסטוניה , טיקים (TARDIVE SYNDROME ) בנוסף יש תופעות כמו השמנת יתר , עייפות , טישטוש , לפעמים . מתן התרופה מותנת ביעילותה ובצימצום התופעות הלוואי . כל טוב

15/10/2006 | 20:01 | מאת: נועה

ברצוני לברר לגבי תופעה של אישונים שאינם שווים בגודלם ומגיבים בצורה שווה למקור אור. שאר התפקודים הנוירולוגיים הינם תקינים. מה עושים? ומה זה יכול להיות? בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב קודם כל יכולה להיות תופעה מולדת , לברר האם תמיד הייתה או לא . יש לבצע בדיקה אצל רופא עיניים וגם אצל נוירולוג , כמו כן לברר מתן תרופות או אינהלציות (לדוגמה לאסטמה ) שיכולים לגרום לתופעה חולפת של אסימטריה באישונים . כל טוב

15/10/2006 | 15:23 | מאת: לביאה

ד"ר אנקה שלום, רציתי לשאול האם מוכרת לך תופעה שאני חווה מדי פעם בחודשים האחרונים: מדובר במעיין שיתוק של הרגל, באיזור כף הרגל במיוחד, למספר שניות. ממש לפני שהרגל משתתקת לי אני מרגישה תחושת נימול קשה ומיד לאחר מכן הרגל "נתפסת" לי במצב שבו אצבעות כף הרגל מתעוותות (לרוב הבוהן מצביעה כלפי מטה ושאר האצבעות כלפי מעלה, או ההיפך). המצב הזה כואב מאד ואין לי אפשרות לפקוד על האצבעות להתיישר בחזרה. כאמור, לאחר מספר שניות הרגל "נרגעת" והאצבעות מתיישרות למצב הרגיל. שמתי לב שהתופעה הזו מופיעה אצלי בעיקר כשאני עייפה מאד. מה פשר התופעה הנ"ל ומדוע היא מתרחשת? במידה ותייעצי לי לעבור בדיקת דם, אנא צייני לאילו פרמטרים בבדיקה עלי לשים לב. תודה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
18/10/2006 | 07:54 | מאת:

שלום רב התופעה הנה דיסטוניה של כף הרגל , מצב זה קשור בד"כ למנגנון מרכזי , מוחי , לכן חייבים לעבור בדיקה נוירולוגית לפני כל בדיקה אחרת ולפי תוצאות הבדיקה לבנות בירור .בדיקות דם לא נותנות כל תשובה לבעיה . בהצלחה

15/10/2006 | 12:16 | מאת: אילנה

אימי, בת 70, סובלת מסוכרת סוג 2 מזה 25 שנים ומליקוי בתפקודי כבד מזה 6 שנים. עברה CVA לפני יותר משנה. לאחרונה סובלת מבעיות בשיווי משקל, סחרחורות, נפילות. קרה כבר יותר מפעם אחת שהיא ישבה על כיסא, התכופפה לחלוץ נעליים ונפלה על הראש. מטופלת בתרופות הבאות: רסיטל 20, אינסולין (24 בבוקר 16 בערב), 2 אורסוליט 300, אספירין 100, לוסק 20, בנוסף לכך צורכת תוספי מזון: קפסולה אחת ביום של: נוירובטיק, שמן פשתה, Q-10, שום, B קומפלקס. האם אחת או יותר מהתרופות/תוספים שהיא לוקחת יכולים להסביר את בעיית שיווי המשקל, הנפילות, הסחרחורות שהיא סובלת מהן? איזה בדיקות כדאי לערוך על מנת לבדוק מה הסיבה לכל התופעות שתארתי? תודה ויום טוב, אילנה

לקריאה נוספת והעמקה
18/10/2006 | 07:43 | מאת:

18/10/2006 | 07:49 | מאת:

שלום לך חוסר שיווי משקל הנה תופעה שנובעת מסיבות מרכזיות (כמו אירוע מוחי ) וסיבות היקפיות (כמו פגיעה עצבית בגפיים על רקע סוכרת ) בנוסף לסיבות אחרות שלא תמיד קשורות למערכת העצבים .אין בתרופות שלוקחת כל קשר לכך . המחלות הבסיסיות שלה מספיקות כדי להסביר את הבעיה .צריך לבצע בדיקת EMG כדי לברר אופציה לנוירופטיה סוכרתית שאני מאמינה שקיימת לאחר הרבה שנים של סוכרת , יחד עם זה עיקר של הטיפול לשיפור שיווי המשקל הנו לא תרופתי אלה פיזיוטרפי , הליכה יומית ברגל , לפעמים רצוי עם תמיכה של הליכון כדי למנוע נפילות וכדי לשפר את ביטחון העצמי בהליכה , איזון סוכרת ולחץ דם , משקל תקין כל טוב

19/10/2006 | 17:52 | מאת: אילנה

תודה על תשובתך המהירה. אודה אם תסבירי לי: 1. מהי בדיקת EMG? 2. מהי בדיקת שיווי משקל? 3. האם נדרשות הכנות מוקדמות לפני ביצוע הבדיקות? 4. האם יש טיפול רפואי לכל אחת מהבעיות הללו? תודה, אילנה

14/10/2006 | 22:18 | מאת: שירלי

שלום רב! אימי בת 43. הורי התגרשו לפני 5 שנים. לפני ובזמן הגירושים אימי עברה חיים די קשים עם אבא שלי. לפני כשנתיים בערך, החלה אצל אימי תופעה של אי תחושה בידיים. היא נבדקה אצל רופא משפחה שאמר שאין זה משהו כמו אירוע מוחי, אלא תגובה של חרדה, שנבלה ממשהו. היא מטופלת בציפרלקס ללא קשר לבעיה. בינתיים הידיים רדומות ואין כל תחושה, זה מאוד מפריע לה, ונופלים לה חפצים רבים מהידיים. פסיכיאטר שהייתה אצלו אמר שאין טיפול לזה אלא לתת לזמן לעשות את שלו. לא יודעת אם זה חשוב לציין אך אימי היא אדם דיי לחוץ וחרדתי (במה שקשר להוריה/ ילדיה), חולה במחלת FMF האם תוכלו להמליץ או לכוון אל טיפול מסוים? האם התופעה מסוכנת?? תודה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
15/10/2006 | 06:06 | מאת: יעקב

סתם עיינתי בפורום ואולי אוכל לעזור. עלי אחד ממשפחתי זה עבד יש לקחת צעיף מצמר אמיתי אני חוזר צמר אמיתי שכתוב באטיקט לפחות 90% צמר הוא ממש עוקץ ולא נעים ולעטוף יד אחת לפחות שלושה שבועות לילה לילה לישון עם זה אם תראה תוצאות תעבור ליד השנייה בהצלחה אם יהיו תוצאות תעביר לי למייל בהצלחה

18/10/2006 | 07:41 | מאת:

שלום לך חייבים לבצע בדיקה נוירולוגית מלאה ובדיקת EMG כדי לקדם את האבחנה . כל טוב

18/10/2006 | 14:11 | מאת: עברתי את זה לצערי

הייתה לי את הבעיה הזו ורק ב mri ראו לחץ על חוט השידרה בצוואר . וכמה שיותר מהר שתלך . הלוואי שתהיה בריאה . {כי אני עברתי ניתוח קיבוע צווארי שהלכתי באיחור והיה לחץ מתמשך } . כל טוב לה

14/10/2006 | 18:26 | מאת: אמיר

בעקבות ממצאי ה-emg אובחן לכידה של שני עצבים טיביאל וסוריאל בכף הרגל שגורמים לירידה בתחושה ושינויים נוירוגנים של השרירים ,האם לפי הemg ניתן לדעת בודאות שהלכידה היא בכף הרגל או שזה לא ודאי? והאם ניתן לעשות משהו על מנת לשחררם? כמו כן ממה יכולה הלכידה להיווצר(יש לציין שעברתי ניתוח בשוק הרגל) תודה אמיר

לקריאה נוספת והעמקה
18/10/2006 | 07:36 | מאת:

שלום לך בדיקת אמג מאפשרת אבחון של פגיעה עצבית ומיקום הפגיעה , מיציאת השורש מחוט השידרה במהלך המסלול העצב עס למקום שמרוחק שהוא מגיע . אם מדובר בENTRAPEMENT ניתן לאבחן אך פעולת השיחרור שייכת לאורטופדיה . צריך להיעץ עם אורטופד לגבי הטכניקה וסיכוי ההצלחה . כל טוב

14/10/2006 | 14:04 | מאת: מיכאלה

בת 32 , לפני כשנתיים החל הסיוט הגדול. הרגשתי נמלול חזק באצבעות יד שמאל שהתפשט ליד ימין ולרגליים, בהמשך כאבים חזקים לאורך הגפה בימנית,ומעין תחושת חולשה ביד שמאל( ללא שום קושי בביצוע דברים) כמובן ביקרתי אצל המון רופאים ביצעתי בדיקות דם מקיפות כולל סרולוגיה, בדיקות נוירולוגיות כולל mri מוח( לפני כשנה וחצי) emg ידיים ורגליים ( גם עצבים וגם שרירים) צילום צוואר וכל הבדיקות יצאו תקינות, בהמשך נוספו לתחושות דקירות ועיקצוצים בהרבה חלקים בגוף כולל בפנים ובאף, זרמים חזקים בכפות הרגליים וצריבה חזקה בכפות הידיים,ראומטולוגית אחת חשבה שמדובר פיברומיאלגיה , אבל ביקור אצל פרופסור בוסקילה( לפני כשנה) שלל פיברומיאלגיה. רופאהמשפחה טען שיתכן שמדובר בחרדה( בהמשך הכאבים ותחושת החוסר ודאות אכן גרמו לחרדה ומתח), לפני כשנה למרות הסבל נכנסתי להריון, בהריון התחושות המשיכו ללא שינוי , לפני כ 3 חודשים ילדתי את בני השני התחושות המעיקות ממשיכות ונוספה צריבה חזקה בכפות הרגליים( הלידה היתה נוראית והסתיימה בניתוח קיסרי- לאחר הלידה סבלתי מבצקות נוראיות במשך כשבועיים). בהמלצת רופא המשפחה פניתי לפסיכיאטר ובהמלצתו אני לוקחת כחודשיים ציפראלקס, ללא הטבה משמעותית בתחושות - אמנם מצב הרוח השתפר , אבל התחושות עדיין ממשיכות ונוספה תחושה נוראית של יובש בכפות הידיים והרגליים ,כאבי שרירים והצריבה התחזקה, אשמח לקבל תגובה מהרופאים. בנוסף, האם מישהו מזדהה עם התחושות שאני חווה ויכול להמליץ לי למי/ לאן לפנות אשמח ליצור קשר במייל או בטלפון ולקבל פרטים ( במידה ולא מעוניינים להמליץ על מטפל בפורום). 1.האם מישהו יודע האם ציפראלקס יכול לגרום לתחושות שציינתי( כאבי שרירים ויובש בגפיים). 2.האם אכן הכאבים יכולים לנבוע ממקור נפשי/ רגשי? 3. האם כדאי לפנות שוב לנוירולוג , או לנסות לטפל רק בכאב ולא להתמקד בחיפוש מקור הבעיה? בתודה מראש המיואשת !!!

לקריאה נוספת והעמקה
16/10/2006 | 15:37 | מאת: גילבר

שלום לך , בעבר סבלתי מזרמים בפנים ובבטן , וקבלתי ויטמין B1 , וזה מאד עזר . האמת היא שאת עברת ברור מאד מקיף , כולל צילומים , MRI , EMG ועוד , ואין מימצא כך שיתכן שהמצב נגרם על רקע נפשי . ציפרלאקס אינו גורם תופעות כפי שציינת ( גם אני מקבל ) . יש הרבה תופעות נוירולוגיות שהרופאים עצמם לא יודעים את מקורם . תנסי להיות רגועה .. שלווה , לטייל החיים מספיק מלחיצים ,והלחצים משפיעים על הגוף שלנו בצורות שונות . גם שיחות עם פסיכולוג יכולות לתרום להרגעה . גילבר משתתף בפורום

17/10/2006 | 22:19 | מאת:

שלום רב תופעות מסוג שאת מספרת יכולות להגרם על ידי סיבות שונות ומרובות לכן אם המצב ממשיך צריך להמשיך במעקב ולפעמים גם לחזור על חלק מהבדיקות מהסיבה הפשוטה שלא תמיד מגלים את המחלות בשלב הראשון . הבעיה יכולה להיות אורגנית וכדאי לחזור לבדיקה קלינית , אך גם לא אורגנית ואז תשתפר עם טיפול נפשי תרופתי או אחר יש מקום לבדוק עוד כיוון , כולל בדיקת סיבים תחושתיים שמוליכים כאב , SQT , ורמות הברזל ופריטין בדם במחשבה שמדובר מתופעה מסוג RLS , שמשתפרת עם ברזל , תנועה ותרופות מסוג שונה כמו תרופות למחלת פרקינסון . בנוסף פעילת גופנית כמה שיותר בברכה

14/10/2006 | 12:20 | מאת: אמיר

אבי בן 73 ,סובל משיתוק בפלג גופו הימני ופגוע בדיבור לאחר ארוע מוחי שעבר לפני 14 שנה. בין היתר הוא החל לסבול מפרקינסון ברמה קלה לפני כ-7 שנים ,עם החמרה שהולכת ומתחזקת עם הזמן. בתקופה האחרונה הוא כבר לא מצליח לעמוד וללכת בכלל (היה מצליח לבצע מספר צעדים) והכי חמור זה שהוא לא מצליח לבלוע מזון. הוא לועס מעט,מפסיק ומחזיק את האוכל בפה זמן מה ואז או שהוא מוציא או שהוא בולע וכנ"ל עם שתיה. הוא מטופל בסטאלבו 3 פעמים ביום. רציתי לדעת מה ניתן לעשות אם בכלל ?

לקריאה נוספת והעמקה
14/10/2006 | 21:32 | מאת:

שלום רב לפי הסיפור בכל הניראה מדובר בפרקינסוניזם על רקע האירוע או אירועיים ווסקולריים קטנים בעבר . אם המצב מחמיר זה מקובל לעלות מינון התרופות ולשלב עם טיפול פיזיקאלי - פיזיוטרפיה יומית, הליכה רגלית , ריפוי העיסוק ובדיבור , הליכה יומית לציין שהפרקינסוניזם על רקע ווסקולרי פחות מגיב לתרופות מאחר המחלה הטיפוסית רצוי לברר אופציות לעזרה בעמותת פרקינסון בברכה

17/10/2006 | 15:19 | מאת: אינה

שלום רב! אני קלינאית תקשורת שעובדת בתחום הזה. העם אתה רוצה אני יכולה לתת לך כמה יוצים מה אתה צריך לעסות עם בעית הבליעה שלך.

14/10/2006 | 12:18 | מאת: מודאגת מאד

בת 26, עשיתי CT מוח בשל זעזוע קל שחטפתי לפני כחודשיים. הCT בוצע חודש לאחר הזעזוע שכבר הרגשתי טוב..הבדיקה הנורולגית עצמה יצאה תקינה. בCT נמצא כי יש לי אטרופיה מרכזית והקפית קלה. הנורולוג אמר לי שזה שום דבר, אך רופאת המשפחה ציינה שמדובר במבנה המוח ואין מה לעשות, היא ציינה שכשיש אטרופיה זה אומר שבעתיד יהיה לי אלצהיימר. היא מאד הדאיגה אותי ועוד הדגישה שאין מה לעשות עם זה וזה מבנה המוח שלי. ובגלל האטרופיה אני כאמור אחלה בעתיד באלצייהמר. השאלה שלי האם זה נכון? איך הנורולוג לא אמר לי דבר כזה? ובכלל מזה זה אומר לבחורה צעירה שיש אטרופיה ? (אציין שאמי קיבלה בגיל צעיר יחסית (50) ארוע מוחי) מודאגת מאד אשמח אם תוכלו לענות לי בהקדם תודה

לקריאה נוספת והעמקה
14/10/2006 | 21:26 | מאת:

שלום לך אני מתנצלת בשם הרופא המטפל שלדעתי נהג לא אטי בזה שבצד אחד מוסר אינפורמציה לא מדוייקת ובצד שני מתערב בתחום של הנוירולוג לאחר שכבר את במעקב אצלו!! אין קשר בין המבנה בצילום שזה נכון , הנו רק מבנה ולא מצביע על מחלה לא נוכחית ולא עתידית אין לבצע אבחנות לפי הדמייה מוחית בלבד, חייבים קורלציה קלינית ובגיל 26 אין כל סכנה למחלות ניוניות יש חולי אלצהיימר שאין להם אטרופיה בצילומים ויש אנשים בראיים לחלוטין עם מבנה מזכיר אטרופיה , אך אלה ממימצאים מבנים כמו שיש אנשים גבוהים ונמוכים תמשיכי בחיים רגילים ובלי לחשוש על כלום , ובמידה ויש שאלות תפני רק לנוירולוג ולא לרופא המטפל בברכה

14/10/2006 | 10:53 | מאת: נימרוד

ד"ר שלום והלוואי ולא הייתי צריך את הפורום אני בסיוט מתמשך.... בן 34 נשוי באושר שלושה ילדים לפני כשנה בדיוק לאחר טיול בן שבוע בבודפשט במזג אוויר קר מהרגיל הגעתי לארץ שבוע לאחר מכן(לא בטוח שיש קשר עם הטיול)חשתי מעין הירמות לסירוגין של חלק מלחי שמאל לא ייחסתי חשיבות יתרה ע"פ שאני ממש טיפוס חרדתי בנושא בריאות העניין התחיל להיות רציני לאחר כשבועיים התחושה היא מעין הירדמות או כיווץ של לחי ימין כולל חלק מאזור העור של הלסת התחתונה ומידי פפעם גם בצד שמאל הייתי אצל שלושה ניאורלוגים ביצעתי mri מוח ועו"שצ eeg emg כל בדיקות הדם כולל קרישיות יתר כל בדיקות הדם האפשרויות כולל מרפאת תחושה בהדסה פה ולסת שיניים הכל תקיו תקין תקין....היום עשרה חודשים אחרי עדיין זה קיים שמתי לב כשאני במזגן זה מתחיל לאחר חצי יום וכשאני לא במזגן לפחות יומיים שלושה קיימת הקלה ניכרת וכמעט נעלם וגם נעלם לגמרי לכמה ימים וכשאני חוזר למיזוג אז זה חוזר יש לציין כי עברתי תאונה כשמונה חודשים לפני המקרה של צליפת שוט אם כי קלה יחסית האם יכול להיות קשר לא שתיתי עד עתה שום כדורים למעט ויטמינים מקבוצת b אנא הפני אלי שאלות כדי לקבל יותר אינפורמציה אולי את המלאך הלבן??.

לקריאה נוספת והעמקה
14/10/2006 | 11:18 | מאת:

שלום רב אני מניחה שבדיקה רפואית טובה עברת יחד עם כל הבדיקות עזר ואתה יודע שהכל בסדר. לא תמיד אנחנו יכולים לאמת את התחושות שבגופנו על ידי בדיקות עזר ולא תמיד מה שאנחנו מרגישים יש לו בסיס אורגני משמאותי . אם הסיפור נבדק ויציב ללא החמרה יש מקום לטפל בו לא בתרופות אלה בשינוי תפיסה של תגובות בגוף שלנו , אני ממליצה לך לא תרופות אלה קורס קצר בטיפול בהיפנוזה כדי להתפטר מהתחושה הלא נעימה . בהצלחה

14/10/2006 | 09:31 | מאת: נתן גיל

לכבוד ד"ר מריאטה אנקה שלום רב אימי בת 77 , חלתה לאחרונה בשלבקת חוגרת, המחלה ידועה בכאבי תופת שהחולה סובל מהם, מרבית התרופות אינן יעילות. לאחרונה נודע לי על תרופה חדשה ( מהטלביזיה ) , שאינה כלולה בסל התרופות אך יעילותה גבוהה באופן יחסי בתחום שיכוך כאבים, שאלתי, האם ידוע לך על תרופה כזאת ? אם כן, מה שמה? בברכה ותודה נתן גיל [email protected]

לקריאה נוספת והעמקה
14/10/2006 | 21:19 | מאת:

שלום רב אני לא יודעת על איזה תרופה חדשה שמעת אך בס,כ יש 2 תרופות חדשות יעילות במצב זה CYMBALTA ו LYRICA .חוץ לחידושים יש תרופות ישנות יותר וטובות כמו GABAPENTIN ואחרות שניתן לתת . הייתי ממליצה להתייעץ עם הרופא המטפל באימך ולא לתת תרופות לניסיונות מכיוון שלא כל דבר גורם לניסים , בהצלחה

20/01/2007 | 12:22 | מאת: יעקב

שלום אני נמצא במחלה שבועיים (מאז הופעת הפריחות) נפגע הצד השמאלי של הפנים. התנפחה האוזן והתמלאה פצעים,התנפחה הלחי ליד האוזן ופצעים מעל עצם הלחי וגם פצעים על הסנטר ומתחתיו. לאחר ההתנפחות של האוזן השמיעה בה ירדה דרסטית. המצב להיום הוא שנפיחות האוזן ירדה בהרבה ופנים האוזן נקי משלפוחיות. השמיעה באוזן לא טובה וגם חלה הרעת שמיעה באוזן ימין בעיקר בטונים הגבוהים. שאלתי היא האם קיים תקדים של פגיעה בעצב השמיעה? וגם מה קרה לאוזן השניה? האם ללכת בדחיפות למומחים לשמיעה? האם צריך לעבור טיפולים במכשור מיוחד? אשמח לתשובה מהירה כי אני ממש בדכאון. עלי להוסיף שאני בגיל 59 ובריא בדרך כלל.

14/10/2006 | 02:24 | מאת: שרה

כף רגלו של בעלי, בעת שינה מתעוותת, האצבעות פונות כלפי מעלה. אותה תנועה, והתנועה חוזרת בערך כל דקה. אינני יודעת מה בהמשך הלילה אולם רואה זאת לפני לכתי לישון. האם יש צורך שיבקר אצל נוירולוג? יש לו גם רעד בידיים, אולם נבדק מזמן ונאמר לו שזה לא פרקינסון. בתודה וכל טוב.

לקריאה נוספת והעמקה
14/10/2006 | 11:22 | מאת:

שלום לך אם התופעה מפריעה לך או לו? יש תנעות מחזוריות ברגליים בשינה כאשר עד כמות מסויימת הנה תופעה נורמלית , מעל כמות מסויימת מפריעה לשינה וגורמת לכאבי שרירים בלילב ועייפות ביות ואז פונים למעבדת שינה ולנוירולוג . אם יש גם רעד בידיים יש נכונות לברר את הקשר הפוטנציאלי ולא החכרחי ! שבין התופעות . רצוי לפנות לנוירולוג מומחה בהפרעות תנועה כדי לקבל מקסימם של אינפורמציה . בהצלחה

13/10/2006 | 12:50 | מאת: נגה

לפני כשנה - נימולים בכפות הרגליים שהתפשטו לכל הגוף. כיום יש לי ירידה בתחושה בכל הגוף. האם תופעה זו מוכרת? מה הסיבה? האם זה עשוי להיות הפיך? בדיקות דם תקינות. כולל שקיעת דם.

לקריאה נוספת והעמקה
14/10/2006 | 21:10 | מאת:

שלום רב צריך לעבור בדיקה נוירולוגית ובדיקת אמג לפני כל דבר . ואם התופעה מתפשתת ומציקה להתחיל טיפול תרופתי . בברכה

13/10/2006 | 07:24 | מאת: שושי

הבן שלי בן 11. בתחילת שנת 2005 עבר פרכוס. בבדיקת E.E.G. ראשונה התגלו גלים חדים טמפורליים בצד ימין, בלתי מוסברים. בבדיקת E.E.G. בחסך שינה התופעה נעלמה והתגלה קומפלקס זיז-גל בודד, שאינה ברורה. הילד נשלח ל-CT. בבדיקה התגלתה אסימטריה קלה של הקרניים הטמפורליות, ימנית רחבה מהשמאלית ואסימטריה בקרניים טמפורליות של החדרים הלטרלים. הומלץ לנוירולוג לבצע בדיקת M.R.I. אך הוא סרב ואמר שאין סיבה. מאז הילד ממשיך לסבול מכאבי ראש מדי פעם והלילה לא ישן מרב כאבים. משככי כאבים לא עוזרים לו והבוקר הוא גם הקיא. מה אפשר לעשות? האם באמת יש צורך בביצוע בדיקת MRI? תודה רבה, שושי.

לקריאה נוספת והעמקה
14/10/2006 | 21:01 | מאת:

14/10/2006 | 21:07 | מאת:

שלום לך התקף פירכוסי עם הפרעה באאג מחייב ביצוע של בדיקת MRI של המוח , כדי לשלול מומים שונים שיכולים לגרום לפאכוסים .אני די מופתעת על הסירוב של הנוירולוג אך יש גם נוירולוגים אחרים . בצד שני לא הבנתי ממתי כאבי הראש מאחר שבעיה העיקרית הייתה הפרכוס לפי הכתוב . בכל זאות אם היד לא מרגיש טוב חייבים לבדוק אותו מסודר ולבצע השלמות בירור לאבחנה סופית .יש נוירולוגים ילדים מצויינים בבתי חולים שאת יכולה להתייעץ ולקדם את הבדיקות . בהצלחה

13/10/2006 | 00:50 | מאת: רותי

שלום אני בת 50 בריאה בדר"כ מלבד כאבי ראש מידי פעם. לאחרונה אני מרגישה רעד בראש. הרעד מופיע במיוחד בשעת מנוחה, שכיבה ולפעמים אני מתעוררת בתחושה שכל הראש רועד לי, אני נבהלת, קמה ולא יכולה להרדם מחדש. אני מאוד לחוצה מהעניין. מה הסיבה? והאם יש לה פתרון? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
14/10/2006 | 11:25 | מאת:

שלום רב רעד בראש בגיל זה מחייב בדיקה נוירולוגית ורצוי נוירולוג עובד עם הפרעות תנועה . יש סיבות גנטיות , תרופתיות , ניווניות רצוי לאבחן נכון ולנסות טיפול תרופתי או הזרקת בוטולינום לשרירי הצוואר תלוי בחומרת הרעד ובכמה זה מפריע לך כל טוב

13/10/2006 | 00:04 | מאת: ענת

שלום לד"ר מריאטה אנקה וחברי הפורום יש לי רק שאלה אחת: האם ניתן להיפטר מהנימולים הקשים או זה לכל החיים? אצלי בכל אופן לא ידוע ממה נגרמים הנימולים כל הבדיקות שעשיתי עד היום היו תקינים והתרופות פשוט לא עוזרות....הצילוווווו כל כך כואב לי ):

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לא ברור לי על מה מדובר כדי להבין אני צריכה לקבל תמונה מלאה בכל זות אם הכל היה תקין בבדיקות צריך לשלול הפרעות שינה ורמות נמוכות של ברזל בדם מכיוון שקיימת תופעה על שם RLS (רגליים עצבניות ) שמטופלת בתכשירים לפרקינסון . בברכה

12/10/2006 | 12:10 | מאת: תמרה

שלום , אני בת 39 ומדי פעם סוסלת ממגרנות קלות . מזה כחודשיים אני סובלת מטשטוש ראיה זמני שלאחריו מופיעה מגרנה, אך גם שאין לי כאב ראש, אני מרגישה דקירות , לחץ בראש, כאילו יש התרחשות שגורמת לעמימות .. הייתי אצל רופא עיניים ,וההבחנה שלו :קרקעית עיניים :שינויים מיופים אך רשתית שטוחה עד להקף. עורקים צרים,ורידים גדושים ומפותלים . אין פתולוגיה נוספת . לדעתו מגרנה ... מה זה אומר והאם יש צורך לפנות לנוירולוג . ברצוני לציין שאני לוקחת משכחי כאבים (אקמול וכו ) אך בצד ימין באופן קבוע נשאר הלחץ .. וכרגע גם אני בלחץ....מה לעשות . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך זה נכון שקיימת מגרנה עם אורה כאשר האורה בד"כ הנה ריאתית , הפרעה חולפת ולאחר מכן מתפרץ כאב הראש מה שמפריע לי זה בעבר לא סבלת ממיגרנה "קלסית " עם אורה לכן יש שינוי בצורת המיגרנה שלך . בגיל 39 ולא ידוע לי האם את מטופלת הורמונלית (רצוי לא ) תופעה כזו דורשת בדיקה נוירולוגית לאחר בדיקת עיניים וזה כדי לשלול תופעות קשורות לכלי דם של המוח בעיקר . כל טוב

שלום, מזה מספר שבועות אני סובלת מתחושות של נימול שהתחילו בבהן ברגל ימין ולאט לאט התפשטו לכפות הרגליים והידיים ולעיתים גם לפנים. חוץ מזה, יש ימים בהם אני סובלת מלחץ בעיניים, בעיקר עין ימין. אני מאוד עייפה גם לאחר מספר לא קטן של שעות שינה (שהן לא תמיד רצופות), יש לי כאבים וחולשה בשרירים ברגליים ובידיים. חוץ מזה, אני במתח נוראי ממש עד כדי בכי והפרעות בשינה. אני נורא מפחדת שאלו סימנים של טרשת נפוצה. אני כל הזמן עסוקה בלחשוב מה אני מרגישה וכשאני חושבת התחושות נהיות חמורות יותר. יש לי תור לבדיקת EMG, אבל בינתיים רציתי לדעת האם אלו יכולים להיות סימנים גם לדברים אחרים ואם כן למה? והאם בבדיקת EMG יהיה ניתן לגלות האם יש סיכוי לטרשת? תודה רבה וסליחה על השאלה הארוכה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הסבירות שאת סובלת מתרשת הינו אפסי על פי הסיפור שלך , בצד שני בדיקת EMG אינה קשורה באבחנה זו בגלל שEMG בודקת מערכת עצבים היקפית ובתרשת נפגעת מערכת העצבים המרכזית . בנוסף חרדה , חסך שינה ועייפות יכולות לגרום לתופעות שלך . אני ממליצה להבדק על ידי נוירולוג מנוסה ולא להקשיב לדעות הסביבה. אם יש הפרעות שינה ומצברוח לטפל בהם היתב . בהצלחה

11/10/2006 | 23:03 | מאת: עופרי

שלום, בתקופה האחרונה אני סובלת מאוד מכאבים ברגליים. בכל בוקר כשאני קמה מהמיטה כפות רגלי מאוד כואבות וקשה לי מאוד לדרוך עליהן, לוקח לי מספר דקות עד שאני יכולה לפסוע ללא כאבים, בשעות הערב שוב כואבות לי מאוד כפות הרגליים ובכלל יש לי כאבים מהכפות עד הברך. ממה יכולים לנבוע הכאבים? דבר נוסף שקרה לי שפשוט לפני מספר ימים לא הצלחתי לעמוד על הרגליים ובכל פעם שנעמדתי הברכיים רעדו לי ופשוט מעדתי, תופעה זו הייתה חד פעמית

לקריאה נוספת והעמקה
14/10/2006 | 11:03 | מאת:

שלום לך את חייבת להבדק על ידי נוירולוג , ולעבור בירור לנוירופטיה(פגיעה עצבית ) \רדיקולופטיה (פגיעה שורשית של עצבי המותן ) יש אפשרות שמדובר בפגיעה היקפית או מרכזית (רגליים עצבניות או RLS ) לכן חשוב לבדוק גם שינה . כל טוב

11/10/2006 | 19:59 | מאת: ramy

האם בדיקת NCV (מהירות הולכה) הינה חלק הכרחי מכל בדיקת EMG ומה בדיוק היא בודקת כלומר בחשד לאיזו פתולוגיה מבקשים לבצע את הNCV? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
14/10/2006 | 11:00 | מאת:

שלום רב NCV לא הכרחי , אפשר לבדוק רק EMG (בדיקת שרירים ) בדרך כלל להערכה מלאה של המערכת רצוי לבצע גם EMG וגם NCV כדי לתפוס את מירב האופציות שיכולותלגרום לכאב, חולשה , הפרעה בתחושה באיזור של הגפיים . NCV בודק הולכה עצבית בעצבים עם תיפקוד מוטורי (תנועה ) ועצבים עם תפקוד תחושתי ( כאב, נימול , זרם , סריפה ,רדימות , אי יציבות ) הבדיקה עוזרת לאיבחון המיקום והסיבה של פגיעה עצבית כל טוב

11/10/2006 | 15:14 | מאת: שלי גור

שלום לכולם, אני זקוקה לעזרה.. לפני כשנה קיבלתי התקף חרדה מאוד קשה שהיה מלווה בזרמים קשים בכל הגוף, נמלולים, הרדמות של חלקים בגוף. במהלך ההתקף חשתי גם זרמים והרדמות בחלק של הפנים.הלחי התנפחה (ישנם עוד אנשים ששמו לב לשינוי).טופלתי כ- 8 חודשים ב-"פאקסט" , ותודה לאל החלמתי לגמרי, אך הבעייה היא שהנפיחות אינה עוברת ואני מרגישה נורא, כי זה נראה לא טוב. רציתי לדעת אם אתם מכירים מקרים דומים והאם יש משהו שיפחית את הנפיחות או שאשאר כך תמיד. תודה.......

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לא כל דבר אפשר להסביר על ידי חרדות , גם לא נפיחות בפנים ! לא מובן לי למה לא נבדקת לסיבת הנפיחות ללא קשר עם טיפול שקיבלת לחרדה . אירועים אלה הופיעו במקביל אך לא מאותה הסיבה . צריך לגשת לרופא פה ולסת לבדוק את הסיבה .בשל הזרמים בגוף הייתי ממליצה להבדק גם על ידי נוירולוג כדי לשלול מחלות אחרות שיכולות לגרום גם זרמים וגם לחרדות . בהצלחה

20/05/2007 | 19:54 | מאת: אושרית

שלום. אני בחורה בת 23, ולפני כ-4 שנים הרגשתי לראשונה זרמים מעצבנים מאוד ברגליים, בברכיים, ובבטן. לעיתים הייתי יכולה לראות את עור הגוף "זז" לו, וגם אחרים יכלו לראות זאת כשהסבתי את תשומת ליבם לכך. עברתי סדרת בדיקות אצל נוירולוגים, וביניהן בדיקה מאוד לא נעימה של החדרת מחטים לגוף (אזור הירכיים הקדמיות), שאח"כ נאמר לי שזו בדיקה נפוצה אצל זקנים, ולא אצל בחורה בת 19. לאחר כל בדיקות הנוירולוגים, שלא ממש הצליחו לאפיין זאת בצורה כלשהי, הם הורו לי ליטול כדורי ברזל במשך חודשיים, כנראה משום שהם ייחסו זאת לרמת הברזל הנמוכה יחסית שהייתה לי, והאמת, התופעה המוזרה הזו חלפה לה די בהדרגה ונעלמה כליל באותה תקופה. מדי פעם בשנתיים האחרונות הרגשתי את זה שוב... ולא ייחסתי לכך חשיבות רבה משום שזה לא הציק לי באותה מידה כבראשונה. אלא שלפני כשבועיים, זה חזר ובגדול! זה מאוד מאוד מציק לי, ומסב את תשומת ליבי לכך, ואיני יודעת מה לעשות! אשמח לשמוע עצתכם. חן חן, אושרית.

10/10/2006 | 13:32 | מאת: קובי

שלום רב, אימי סובלת כבר יותר מ-20 שנה מנוורלגיה טריגימינלית ואצלה זה בא ליידי ביטוי בכאבים חזקים מאוד באזור ימין של הפנים. אימי הייתה מטופלת ב"טגרטול" עד שהוא הפסיק להשפיע... יש בידינו היום תרופה חדשה ומומלצת (לא נכללת בסל התרופות..) lyrica וברצוני לדעת מתי אפשר ליטול את התרופה? כמה ימים צריך לחכות בין תרופה לתרופה ומה עוד ניתן לעשות עם בעיה מסוג זה תודה רבה קובי

לקריאה נוספת והעמקה
14/10/2006 | 10:45 | מאת:

שלום רב לפני שימוש בליריקה יש עוד רשימה מכובדת של תרופות אנטיאפילפטיות מומלצות בטיפול בנוירלגיה . לא ברורה לי הסיבה שלאחר 20 שנה עוזבים תרופה שעזרה. בד"כ עולים במינון במידה והיעילות יורדת . לעבור תרופה זה גם אפשרי אך המלצתי לעבור לתרופות מוכרות טוב יותר , וגם שנימצאות במחיר סביר בסל , מחיר התרופה וחדישותה לא קובעים גם את יעילותה! ליריקה הינה וריאנט חדש של GABAPENTIN שיש בארץ שנים על שם NEURONTIN , תרופה טובה מאוד למטרה . בכל זות אני ממליצה לבצע שינוי בטיפול אך ורק על ידי ובנוכחות רופא המטפל ולא לדעת עצמכם , צריך לבצע הפיפה הדרגתית בין 2 תרופות אנטיאפילפטיות והדבר יכול לגרום סיבוכים אם לא נעשה נכון . חבל . כל טוב

10/10/2006 | 12:13 | מאת: רחל

שלום, אני בת 31, מאובחנת מזה כעשר שנים במחלה דימיאלנטיבית לא ברורה (אין אבחנה ברורה ל- ms). מטופלת מזה כשנה בקופקסון. לאחרונה סבלתי מחוסר יציבות וקושי בהליכה וקיבלתי טיפול סטרואידי דרך הווריד (5 ימים). מזה כשנה סובלת מזיעות לילה קרות (נאלצת להחליף בגדים מס' פעמים בלילה). בתחילה לא התיחסתי לכך, אך התופעה לא עוברת. במהלך האשפוז האחרון שקיעת הדם היתה תקינה והרופא שבדק אותי אמר שבמישוש בלוטות הלימפה - אינו מגלה דבר. רציתי לדעת האם ייתכן קשר בין הקופקסון להזעות הלילה או שמא יש מקום לבירור אחר? תודה רבה!!!! רחל

לקריאה נוספת והעמקה
14/10/2006 | 10:38 | מאת:

שלום רב יש בין הדיווחים על תופעות של קופקסון גם הערה על FLUSHING , דפיקות לב והזעת יתר יחד עם זה רצוי לבדוק את איכות השינה , בדיקות לב ובדיקה פנימית טובה כולל בדיקת דם לשלילת מצבים אחרים ששם זעה לילית יותר אופיינית כל טוב

09/10/2006 | 22:46 | מאת: ליאת הראל

קרוב אלי נפצע , נכנס לו רסיס ליד אשר יצא ולטענת הרופאים פגע פגיעה עצבית שיטחית . הוא מתלונן על כאב ועל רדימות באיזור אחר . הוא נשלח לבדיקת emg אשר תוצאותיה הראו שהכל תקין . האם הבדיקה אמינה מספיק? מה ניתן לעשות ?

לקריאה נוספת והעמקה
14/10/2006 | 10:30 | מאת:

שלום רב אין לנו ברפואה עד היום בדיקה מדויקת לכל תלונה ולכל כאב, ולמרות שאנחנו מבינים את מקור של רוב הסימפטומים אין בידיני בדיקות מספיק מדויקות ועדינות כדי לתפוס כל פגיעה . בדיקת אמג הנה בדיקה אלקטרודיאגנוסטית שמסוגלת לגלות פגיעה עצבית שכבר מעורגנת טוב ומספיק גסה כדי להראות ברישום החשמלי , כמו כן פגיעה שרירית . ביצוע הבדיקה בטווח פחות משבועיים מאז הפגיעה לא מראה דבר בד"כ אלה אם מדובר בפגיעה קשה ביותר . צריך לתת לרקמות את הזמן כדי או להחלים (הן יודעות לעשות את זה נהדר ) או לארגן את איזור הפגיעה או הצלקת מספיק טוב כדי לקלקל את הרישום בבדיקה . העדר מימצא באמג לא שולל את הפגיעה אך שולל פגיעה חמורה , אם לאחר מספר שבועות של טיפול סימפטומטי אין שיפור ניתן לחזור על הבדיקה הסטנדרדית או לפי המצב על בדיקה מכוונת לסיבים המוליכים תחושה בלבד ואז שם הבדיקה SQT ולא EMG

27/11/2008 | 08:10 | מאת: תומר

למנהלי האתר שלום ברצוני להציג שאלה לד"ר אנקה. מזה כשנה אני מבתובב עם כאבים בחלק החיצוני של אוזן שמאל. אין לי שום בעיה בשמיעה, מדובר על החלק החיצוני (אפרכסת) העליון. הכאב נובע (כך אני מאמין) מפגיעה עצבית שקרתה כתוצאה של רכיבת אופניים בשטח במגז אוויר חורפי. יצאתי ללא כיסוי ראש ואני מאמין שכתוצאה מזה נפגעה האוזן. שאלתי היא מה עליי לעשות והאם ניתן לטפל ברפואה אלטרנטיבית הכאב הוא דבר מציק שגורם לאי שקט ועצבים. כל משב רוח קריר אני מיד שם כובע צמר. תודה מראש על ההתיחסות, בברכה תומר רונא, קיבוץ כפר מסריק, כתב עיתון "הקיבוץ" של התנועה הקיבוצית.

09/10/2006 | 18:15 | מאת: שביט

שלום, בעקבות בדיקה נוירולוגית שעברתי - אשמח לקבל הסבר על כמה מהמונחים: הופמן + טרמנר חיובי החזרים ערים בכל התחנות. סימנים פירמידלים מהו העצב הטיביאלי? תודה מראש שביט

לקריאה נוספת והעמקה
14/10/2006 | 10:20 | מאת:

שלום לך סימנים פירמידליים הכוונה שמדובר בפגיעה במסלול הפירמידלי שהנו מסלול היוצא מתאים העצביים שמקומם בכליפת המוח הקידמי , באיזור אחראי על תנועה רצונית , זה המסלול העיקרי ביצירה ושליטה על תנועה ופעילות שרירית רצונית , וכשה בודקים את כשירתו של המסלול בודקים החזרים גידיים (רפלקסים ) ועוד מספר סימנים . כך פגיעה במסלול זה יכולה לגרום לעירנות יתר של החזרים הגידיים וסימנים נוספים של עירנות יתר בהחזרים כמו סימנים על שם הופמן וטרמנר , בבינסקי .לציין שלא תמיד נוכחות סימני אלה מצבעיים על מחלה , יש אנשים ,צעירים בעיקר ,שאצלם הרפלקסים עירים וסימטריים ללא סיבה חולנית . לכן חייבים לבצע "קורלציה קלינית " בן התלונות לבין המימצאים . רפואה זה לא מטמטיקה !! עצב הטיביאלי זה עצב שמקורו בחוט השידרה המותני ומפעיל שרירים של השוק כמו שריר הטיביאליס הקידמי שמרים את כף הרגל . כל טוב

09/10/2006 | 15:52 | מאת: רותי

שלום רב, אבי בן 75 סובל מסרקואידוזיס שאובחן לפני כ-10 שנים בריאות ולפני כ-5 שנים לאחר איבוד הכרה הועלה החשד לסרקואידוזיס במוח. לאחרונה סבל מהיפונתרמיה קשה ובעקבותיה ספק ארוע מוחי ספק סרקואיד במוח. הוא סובל מאפזיה קשה ביותר מסרב לבלוע כדורים ובקושי אוכל ושותה רוב הזמן ישן. מדובר באדם שהיה פעיל מאד ודעתן. האם מדובר בארוע מוחי או אולי הסרקואדוזיס "מדבר" ? האם יש טיפול לבעיה בכל אחד מהמקרים? תודה על תשובתכם, רותי.

לקריאה נוספת והעמקה
14/10/2006 | 06:57 | מאת:

שלום רב לפי הסיפור הסיבה להדרדרת לאחרונה עם אפזיה וקושי בבליעה הנה אירוע המוחי , סרקאוידוזיס מחלה כרונית סיסטמית אומנם יכולה לגרום גם לפגיעה בכלי דם אך בגיל זה יש סיבות מרובות לפגיעה בכלי הדם המוחיים ובהמשך אירוע מוחי . על הסירוב לאכול כדאי לבדוק את מצבו הנפשי , אדם מבוגר וחסר אונים מבחינה גופנית ועצמאות מפתח לפעמים נגטיביזם ודיכאונות ורוצא למות כדי להפסיק את הסבל , אך טיפול בנוגדי דיכאון , ריפוי העסיוק , תמיכה נפשית יכול לעזור . במידה ויש שיפור ורק קושי בבליעה ניתן לנסות PEG , הרכבת צינור לתוך הכיבה כדי לספק את הצריכים הבסיסיים ללא סכנה בבליעה . בהצלחה טיפול לסרקוידוזיס אני מניחה שמקבל בכל זה חוא צריך מעקב סדיר פנימי ונוירולוגי וטיפול שיקומי (ריפוי בדיבור ) ותמיכתי .

09/10/2006 | 13:00 | מאת: מלכה

שלום אבקש לדעת מה זו בדיקת MRI אבי כבן 80 התלונן על סחרחורות יש לו הרבה מחלות(לב אסטמה טמפורל אריטרטיס..-) רופא אוזנים אמר לעשות בדיקת פה ולסת אגב יש לו שיניים תותבות אז מדןע? אגב התלונן על כאב אוזניים ועכשיו אין.נוירולוג שלח לבדיקה הנ"ל אגב מה זה בדיקת EMG ? .תודה מלכה

לקריאה נוספת והעמקה
14/10/2006 | 06:48 | מאת:

שלום רב השאלה שלך לא ברורה כאב אוזניים וגם סחרחורות הנן בתחום אאג , איני מבינה את המקום של פה ולסת אלה אם יש לו כאבי ראש או סגירת הפה לא טובה עקב השיניים לא ברורה לי הסיבה להפנותו לבדיקת MRI כל זמן שאין מימצאים השייכים לתפקוד המוח , אך אולי הנוירולוג חשב שהסיחרור מקורו במוח לכן הפנה אותו לבדיקת הדמייה מוחית טובה יותר מCT , כדי לאבחן מחלות כלי דם או ניווניות שיכולות להופיע בגיל זה . בדיקת EMG בודקת עת מערכת העצבים ההיקפית , עצבים בגפיים , שרירים , כאשר חוסר שיווי המשקל יכול להופיע גם ממוקור זה בברכה

09/10/2006 | 10:40 | מאת: blam2

בני בן 11 שהוא גם ADHD עבר בדיקת MRI ממיצאיה היו "ציסטה ארכינואידלית גדולה (56על 50על38מ"מ) משמאל עם רושם לאפקט מסה מקומי לא מודגם ממצא תוך פרנכימתי" א. מה פרוש כל זה? ב. האם זה חמור? ג. האם זה קשור להפרעות הקשב והריכוז שלו?

לקריאה נוספת והעמקה
14/10/2006 | 06:42 | מאת:

שלום רב נוחכות ציסטה ארכנוידלית מחייבת בדיקה נוירולוגית מסודרת וEEG בשאלה על תרומה אפשרית של הציסטה , שהנה דפקט מבני , להפרעות חשמליות במוח . לא תמיד הציסטה בעלת משמאות אך חייבים לבדוק קודם , כדי להיות בטוחים שמה שאנחנו חושבים שזה הפרעת קשה לא תהיה הפרעה חשמלית ממקור זה . בברכה

09/10/2006 | 08:27 | מאת: אורה

שלום, אני בת 59. במשך כל חיי סבלתי ממיגרנות אך לפני 8 שנים הפכו כאבי הראש שלי לכרוניים. אני סובלת מאוד וטופלתי כבר ע"י מיטב המומחים בתחום בתרופות שונות. 1. אנפרניל - בידי ד"ר קרסו (הלל יפה) 2. דפלפט - בידי ד"ר קוריצקי (רבין) 3. טופומקס - בידי ד"ר רחל הרינג (מאיר) 4. פריזמה/ ליטל - בידי ד"ר דאנו (איכילוב) כל זה ללא הועיל!!!!! (למעט תקופות הפוגה חלקית קצרות ביותר...) כיום הנני משתמשת בתרופות משככות כאבים בלבד: אקמול, אופטלגין, סלקוקס ונקסין. כאבי הראש שלי לא פוסקים, רק העוצמות משתנות. לאחרונה הן גברו מאוד! די, נמאס לי......אנא מכם: יעצו לי מה עוד אוכל לעשות????????? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
14/10/2006 | 06:38 | מאת:

שלום רב צר לי על סיפור הארוך שלך בכאבי הראש דבר ראשון הייתי בודקת גם סיבות אחרות לכאבי ראש, רמת לחצי הדם (על ידי הולטר לד ) , איך את ישנה (האם יש נידודי שינה , תנועות יתר בשיה , נחירות ) כמו כן בדיקה פנימית טובה . כאבי ראש יכולים להיות ביטוי למחלות והפרעות פונקציונליות שונות החל ממחלות אורגניות , גופניות , עד לבעיות נפשיות . ללא איבחון נכון חבל על הזמן . בצד שני ידוע שמיגרנה יכולה להשתנות לכאב כרוני למרות שבד"כ עם הגיל היא משתפרת . מתן טיפול אנלגטי רגיל בכמויות גבוהות זה אחד מהסיבות !? לכאבי ראש מחמירים כרוניים עקב התלות שמפתחים באנלגטיקה ואז חייבים להפסיק את סוג טיפול זה ולעבור לדברים אחרים . כל זמן שאין תשובה לכל הבעיות הפוטנציואליות שגורמות כאבי ראש לא ניתן לבחור בטיפול הנכון . לא לשכוח את צורת החיים עם תזונה נכונה , שינה מסודרת ויעילה ופעילות גופנית יומית . בהצלחה

08/10/2006 | 21:17 | מאת: לירי

שלום, בת 45, ע"ר דמם בגזע המוח לפני 12 שנה, בעת חודש תשיעי להריון,צורך בניתוחי עיניים להסדרת הראייה (אשר נפגעה בגלל הדימום, שרירי ראייה משותקים), נשלחתי לבדיקת MRI נמצא כי ההיפופיזה קמורה וגובהה כ- 9 מ"מ. האם תקין? על מה מורה? מצויין בסיכום הבדיקה שאם יש חשד למיקרו-אדנומה היפופיזרית יש להשלים MRI ולהמקד בהיפופיזה. ממתינה לתשובה תודה

לקריאה נוספת והעמקה
14/10/2006 | 06:31 | מאת:

שלום לך הגדלת ההיפופיזה ללא סימפטומים מיוחדים אצל אישה בגיל הפוריות ועוד בהריון זה דבר מקובל . יש הגדלה פיזיולוגית של ההיפופיזה בזמן שפועלת הרבה להפרשת הורמומים החיוניים למצב הפיזיולוגי .במידה ויש הפרעות בשדה הראיה או כאבי ראש יש צורך לברר האם ההגדלה הזו משמאותית . הייתי בודקת את העיניים אצל אופטלמולוג וגם נוירואופטלמולוג יחד עם שדה הראיה ממוחשב , ובמידה והכל בסדר לא הייתי עושה מזה עיניין . במידה ולא לאחר הלילדה יש לחזור על MRI כדי לבדוק שוב את התנהגות הבלוטה וזה יחד עם בדיקת כל ההורמונים המופרשים בהיפופיזה .

08/10/2006 | 14:01 | מאת: סוהאד

יש לי ילד בן 6 בכיתה א בגן החובה מתברר שסובל מבעית ריכוז , עשינו בדיקות עיניים ושמיעה והכל בסדר. עכשיוו בכיתה א אותה בעיה אבל לפעמים הוא חיי בעולם שלו . לא מפריע בכתה ולא מדבר אלה כאילו הוא לבד .והוא מתקשה בלימודים מחוסר ריכוז .האם הבעיה היא נירולוגית או מה צריך לעשות.

לקריאה נוספת והעמקה
08/10/2006 | 19:09 | מאת: מורן

בתפוז יש פורום להפרעות קשב: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=201 (יש למעלה גם הפניה לקישורים שונים בנושא) ובנענע http://forums.nana.co.il/Forum/?ForumID=2064 לקריאה על הפרעות קשב http://makom-m.cet.ac.il/pages/item.asp?s=0&id=-1&defid=103&page=4&item=971 http://www.0-5.co.il/hdown.htm http://makom-m.cet.ac.il/pages/subject.asp?s=0&id=-1&defid=103 http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/sde_chem/keshev.htm למציאת חומר בערבית, אפשר לכתוב בגוגל ADHD יחד עם מילה נפוצה בערבית שבטח תופיע במאמרים כאלו. בעברית הייתי כותבת משהו כמו ADHA את או ADHD עם

14/10/2006 | 06:24 | מאת:

שלום רב קודם כל תקחי את הילד לבדיקה נוירולוגית אצל נוירולוג ילדים , לא כל רושם של ירידה בערנות זה הפרעת קשב. בגיל זה במיוחד צריך לשלול הפרעות מכל סוג בין השער הפרעות חשמליות כמו מניתוקים מהסביבה , הפרעות שינה שביטוין ירידה בקשב, במהלך האיבחון אם תעלה השלה על הפרעת קשב יש לבצע בדיקות מסוג CPT (כמו IVA או TOVA ) ובמידת הצורך השלמה עם אבחון דידקטי ופסיכולוגי . זה לדעתי הסדר הנכון של הבדיקות כדי להיות בטוחה על מה מדובר והאם צריך או לא לטפל בבעיה . מכיוון שמדובר בילד מאוד צעיר אם הבדיקות תקינות צריך לתת לו את הזמן להסתגל ולא לצפות ממנו להיות כבר סטודנט קטן . בהצלחה

08/10/2006 | 01:29 | מאת: אורלי

לילה טוב, אציג את שאלתי למרות שאינני בטוחה אם זה הפורום הרלוונטי לבעייתי. במידה ולא- אשמח לדעת לאיזה פורום עליי להכנס. אני סטודנטית שנה ג' במכללת וינגייט, עובדת בתור מצילה, ולעיתים באירועי קיטרינג, בת 25. אני סובלת מזה כשנה מהירדמות בלתי נשלטת, בדר"כ בכל פעם שאני יושבת במצב סטאטי. המקרה חוזר על עצמו בסיטואציות שונות כגון: ישיבה בשיעור (גם כאשר אני יושבת בשורה הראשונה), בזמן העבודה (בהצלה), היו מס' מקרים בהם נרדמתי אפילו בזמן מבחן... הדבר גורם לי בדר"כ למבוכה גדולה מאחר והתופעה יכולה לקרות גם כאשר עומד מולי אדם ומשוחח עימי. אין לי בעיה לישון שנת צהריים במשך 4 שעות, ולהרדם בלילה ללא בעיה, ובשעה סבירה. יש לי בעיה מאוד קשה להתעורר משנת הלילה ומשנת הצהריים. אזכיר כי מעצם הלימודים במכללה למדעי הספורט אני אדם פעיל (לא בהפרזה), שעוסק בספורט חלק גדול מחייו. אוסיף כי אני סובלת מגיל קטן מאסטמה ומאלרגיה, ולעומת זאת לאור בדיקות דם (שכללו בדיקות ברזל והמוגלובין בין היתר) המצב הכללי מלבד הבעיות שהוזכרו -תקין. נבדקתי במעבדת שינה והמסקנות שהוסקו מהבדיקות היו שאני סובלת מישנוניות בחומרה בינונית - קשה. הומלץ לי ליטול כדורי Concerta, ולאו דווקא רטלין. - האם קיים הבדל ביניהם (מלבד המחיר הכואב....) ומהו? - האם קיים יותר מסוג רטלין אחד, ואם כן - מה ההבדל ביניהם ומה מועדף? בנוסף, מסמוך לתקופה בה החלו בעיות הישנוניות קורית לי תופעה של התפרצויות זעם, שהולכות ומחמירות בכל פעם (צעקות ואף צרחות, בכי והתנהגות כללית ילדותית), שלא הופיעו בעבר. הדבר הופך אותי לאדם לא נוח ולא נעים להיות בסביבתי. אני עצמי מרגישה מותשת, כאילו הייתי צריכה להתמודד עם כיתה של 40 ילד. - האם לדעתך יש קשר בין התופעות, או שזוהי בעיה אחרת? בברכת תודה וחג שמח!

לקריאה נוספת והעמקה
13/10/2006 | 23:05 | מאת:

שלום לך קודם כל זה המקום שהשאלה שלך מתאימה הפרעה מסוג HYPERSOMNIA עם קושי להתעורר והרדמות בלתי נשלתת בחיים היום יומיים חייבת איבחון מדויק במעבדת שינה וזה כולל בדיקת לילה (פוליסומנוגרפיה) ובדיקת יום (MSLT? )כדי לבדוק את מבנה השינה ביום , כאשר חשוב תוך כמה זמן את נרדמת לפי פקודה ותוך כמה זמן את נכנסת לשנת חלום . יש מצב של נקראה NARCOLEPSIA וזה חשוב לאבחן זות.הטיפול כולל ריטלינים עם טווח פעולה שונה מריטלין הקצר וקונצרטה -שזה ריטלין עם שיחרור איטי ל24 שעות , עד לתרופה מצויינת בשם PROVIGIL שהנה תרופת הבחירה לבעיה זו. יש לבדוק במשפחה תופעה דומה של ישנוניות יתר בהצלחה

הייתי אצל נוירולוג והוא הגדיר את האבחנה כ neurodermitis פשוט יש לי גרד בירך של צד ימין כבר קרוב ל5 שנים ניסיתי את כול משחות הקרמים, את כול הזריקות , ביופסיות שעשיתי, וההאבחנה של רופא העור הייתה ליכן סימפלקס כרוניקס הנוירולוג המליץ לי להתחיל לקחת כדורים במשך חצי שנה והוא הבטיח שזה יעבור אני חושש להתחיל עם הכדורים השם של הכדורים הם: cipramil 20 mg אני ישמח לקבל את עזרתך....

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לא מוכר לי כזה דבר, התרופה שהומלצה לך הנה תרופה מקבוצת הSSRI , תרופות יעילות בחרדה ותופעות כפייתיות , מכיוון שהגירוד יכול להיות תוצאה של כפייתיות התנהגותית ,אני מניחה , המליצו לך ניסיון זה, אפשר לנסות עד חודש ימים , אם עובד להמשיך ואם לא להפסיק , זה דעתי. בברכה

15/10/2006 | 19:07 | מאת: אלירן

קחי בבקשה את העובדה שבחיים לא לקחתי כדורים..

06/10/2006 | 19:16 | מאת: רופא

בתור אחד שיודע כל כך טוב את תרגום האבחנה נראה לי שאתה סתם מנסה להציק

06/10/2006 | 19:18 | מאת: לניהול

?!

06/10/2006 | 20:03 | מאת: ניהול

שלום לך , אם נראה לך שאני מתלוצץ ומציק עם המחלה הקשה שהנני סובל ממנה , אז תסלח לי יש לך בעיה פסיכיאטרית ומומלץ שתיפני להתייעצות . במידה והנך רופא , אשמח להתקשר למשרד הבריאות כדי שישללו לך את הרישיון .

09/10/2006 | 08:33 | מאת: ד"ר אדר

תרשה לי לא לרדת לרמה שלך

06/10/2006 | 17:04 | מאת: רויטל

בעלי עבר CT ראש בעקבות כאבי ראש חזקים ובלתי נסבלים והממצאים מורים על : הגדלת בלוטת ההיפופיזה 9.5X13 מ"מ והומלץ לבצע MRI והמשך טיפול רופא נוירולוג שאלתי: מהי בלוטת ההיפופיזה? על מה היא משפיעה? האם כאבי ראש חזקים נובעים מכך? מה הקשר שלה להורמונים ולחוסר איזון בגוף?

לקריאה נוספת והעמקה
11/10/2006 | 14:52 | מאת:

שלום רב מדובר באם הבלוטות שמכוונת ומאזנת את פעילות רוב הבלוטות עם הפרשה פנימית (התריס, בלוטות חלב, שחלות , אדרנליים , הורמון גדילה ..) . לפי מיקומה בתעלה צרה וקשה של בסיס הגולגולת ,כל הגדלה של הבלוטה ( הגדלת הבלוטה הנה גידול שפיר בד"כ ) גורמת לעלית הלחץ על הרקמות באיזור כולל עצבי הראיה , ועצבים המזיזים את גלגלי העיניים , לפעמים יש שינויים בשדה הראיה , ושינוי בתפקוד בלוטות המשניות שתלויות בהיפופיזה .כל הגדלה עם עלית הלחץ באיזור יכולה לגרום כאבי ראש ולפעמים הבלוטה נלחצת על ידי ההגדלה של עצמה ויכולה לכרוס (APPOPLEXY ) , לעבור תהליך איסכמי (כמו אירוע לב או מוח ) ואז חייבים שחרור מיידי של הלחץ המקומי על ידי טיפול ניתוחי . מדובר במחלה שניתנת למעקב וטיפול בכל מקרה. בהצלחה