הליכה על קצות האצבעות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

15/09/2006 | 22:23 | מאת: חן

בתי בת שנתים התחילה ללכת בגיל 11 חודש , היא הולכת כשרגליה עקומות כלפי פנים (במיוחד רגל אחת) ובנוסף היא גם הולכת על קצות האצבעות -זה נראה לי חריג , למרות שהייתי אצל 2 אורטופדים ורופאת ילדים וכולם אמרו לי שזה יסתדר ולא להתיחס לבעיה.אני לא היפוכונדרית אבל אולי זו בעיה ניורולוגית? הודה לכם אם תוכלו להציע לי למי לפנות או איך לטפל בבעיה זו. חן

18/09/2006 | 07:18 | מאת:

בוקר טוב לך, אני מסכימה שצריך לבדוק את הבעיה מבחינה נוירולוגית ולא רק אורטופדית . הליכה עם ץנוחה של הרגליים שאת מספרת יכולה להיות מניאריזם , תופעה רצונית , התנהגותית שמסתדרת או דיסטוניה, תופעה לא רצונית ממקור מרכזי של מערכת העצבים . אני ממליצה לגשת לנוירולוג ילדים , או למרפאה נוירולוגית לילדים כמו המרפאה המצויינת שבבית חולים וולפסון . בהצלחה