EEG

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

17/09/2006 | 11:27 | מאת: מיכל

שלום, יש לי מחלת ילדות שחוץ מבלוטה על המצח בלבד אין לי באף מקום בגוף. כמה כתמי קפה עולה - (נוירופברימטוזיס סוג 1) לפני שבוע התעלפתי וביצעו לי EEG שהראה על התקף אלפטי כתוצאה מהסתבכות של המחלה. האם בגיל 40 זה יכול לקרוא? כמו כן נתנו לי לקחת 3 פעמים (כל פעם 200) ביום. אני גם מבצעת רמות של התרופה בדם, בנתיים זה בסדר. אבל בסך הכל אני לוקחת את התרופה כשלושה שבועות. האם אפשר להסתבך מהתרופה כגון בעיות בכבד, בעיות בעור, בשיער כתוצאה מלקיחת תרופה כזאת באופן קבוע לאורך שנים. הרי הגוף שלי לא רגיל לקחת כדורים אף על פי שהרמות של התרופה טובות בנתיים. האם בגילי המופלג יכולות להגיע עוד הסתבכויות כלשהן. דרך אגב ביצעתי לפני יומיים שוב EEG והיה שיפור לאחר כשבועיים + של לקיחת הכדורים. תודה על תשובתך

19/09/2006 | 08:39 | מאת:

שלום רב, התקפים אפילפטיים מכל סיבה חייבים טיפול תרופתי . טיפול זה הנו כרוני , כל החיים בד"כ , ורוב התרופות שמשתמשים היום הנן סבילות טוב , נדיר יש תופעות לא רצויות כמו פריחה אלרגית , הפרעה בתפקוד הכבד ואחרות . את לא כתבת איזה תרופה את מקבלת , אני מניחה לפי המינון שמדובר בטגרטול או טריל . אין כל בעיה לקחת את התרופות לעורך זמן , דרוש מעקב בדיקות דם כל מספר חודשים לאיזון רמה ומעקב רמות מלחים בדם , תפקודי כבד . במידה ויש תגובה לא טובה מפסיקים ועוברים לתרופה אחרת . כל זה תחת השגחה של הנוירולוג המטפל .