יד שמאל- כאבים, חולשה ואי יציבות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

17/09/2006 | 13:28 | מאת: ענבל

שלום וברכותי לפתיחת הפורום. אני בת 33 בריאה בדרך כלל. בשלושה שבועות אחרונים, כאב ביד שמאל, תחושה של אי יציבות, תחשובה של חולשה. בא לידי ביטוי בעיקר מהמרפק ומעלה. אני מאוד לחוצה. משוטטות באינטרנט הבנתי שייתכן וזה ניוון שרירים. מאז איני מפסיקה לבכות.קראתי שלמחלות ניוון שרירים אין מרפא ושתוך שנים מעטות מתים מזה.הייתי אצל נוירולוג שבדקבדיקה שיגרתית ולא מצא משהו. כמו כן הגעתי בלילה למיון בבית חולים מאיר- עשו לי CT ראש שיצא תקין, בדיקת נוירולוג שיצאה תקינה ובדיקה כללית שיצאה תקינה.אורתופד אמר שייתכן ויש לחץ על הכתף והזרוע. איני מבינה מדוע לא עשו לי EMG אני בחרדה עצומה שמא זה ALS מה את ממליצה לי לעשות? תודה

19/09/2006 | 20:17 | מאת:

שלום לך ושנה טובה קודם כל לא להלחץ !! לא כל כאב יד זה ניוון שרירים . לא הייתי ממליצה לאבחן לאצמך את הבעיה לפי האינטרנט . לכן יש רופאים , פחות או יותר מוצלחים אך יודעים יותר טוב ממך מה וכמה לבדוק . כאב מעל המרפק יכול להופיע מסיבות שונות הכוללות חלקים שונים של השלד (עצמות, פרקים , שרירים ועצבים ) , לפי העיסוק והמתרחש סביב הופעת הכאב צריך לכוון את האיבחון . כל זמן שזה רק כאב ללא סימנים נוירולוגיים אחרים הכל בסדר, אין על מה לבצע אמג . בדיקה קלינית נוירולוגית זה הדבר החשוב ביותר באיבחון ולא בדיקות העזר .פיזיוטרפיה ותרופות אנטיאינפלמטוריות למספר ימים יכולים לפטור את הבעיה , ובמידה והתופעה חוזרת או מחמירה יש צורך בבדיקה נוירולוגית נוספת ולפי כך בבירור לפי המצב . תתני לרופאים את הקרדיט למקצוע ותורידי ממך את האחריות למחלות .את הראשונה שתרביחי מזה כל טוב