לראשונה הוכח כי צנתור דחוף לשליפת קריש דם מוחי, לסובלים...
בישראל מתרחשים בכל שנה כ-15 אלף מקרי שבץ מוחי. מתי מבצעים...
צנתור מוחי שבוצע ברמב"ם הציל אשה מנכות קשה. תוך ארבע שעות...
לאחרונה נפתחה במרכז הרפואי הלל יפה מחלקה המיועדת לאבחון...
עיישה, בת ה-67 לקתה בשבץ והתמוטטה ברמב"ם, שם שהתה כשליוותה...
שלום, פורום זה עוסק בשיקום לאחר אירוע מוחי. אני ממליץ לשאול את רופא המשפחה או את הנוירולוג המטפל במחלקה. בברכה, זאב
ללא עדות לשינויים אקוטים במוח. נראים מס' שינויים לא ספציפיים בחומר הלבן. שינויים היכולים להעיד על עליה קלה בלחץ התוךף גולגלתי.
יש במיפוי עדות לאוטם קטן בחדר שמאל בטריטוריה של עורק שנקרע העורק העוקף. תקין זה לא אבל גם לא משהו דרמטי. אוטם קטן.
לראשונה הוכח כי צנתור דחוף לשליפת קריש דם מוחי, לסובלים...
בישראל מתרחשים בכל שנה כ-15 אלף מקרי שבץ מוחי. מתי מבצעים...
צנתור מוחי שבוצע ברמב"ם הציל אשה מנכות קשה. תוך ארבע שעות...
לאחרונה נפתחה במרכז הרפואי הלל יפה מחלקה המיועדת לאבחון...
עיישה, בת ה-67 לקתה בשבץ והתמוטטה ברמב"ם, שם שהתה כשליוותה...
דו"ח האיגוד הנוירולוגי: לפני עשור חלה מהפכה בטיפול בנפגעי...
מהירות היא מילת המפתח בשבץ מוחי: זיהוי מהיר של הסימנים...
שלום, פורום זה עוסק בשיקום לאחר אירוע מוחי. אני ממליץ לשאול את רופא המשפחה או את הנוירולוג המטפל במחלקה. בברכה, זאב
ללא עדות לשינויים אקוטים במוח. נראים מס' שינויים לא ספציפיים בחומר הלבן. שינויים היכולים להעיד על עליה קלה בלחץ התוךף גולגלתי.
יש במיפוי עדות לאוטם קטן בחדר שמאל בטריטוריה של עורק שנקרע העורק העוקף. תקין זה לא אבל גם לא משהו דרמטי. אוטם קטן.
יש צורך לגשת לרופא עיניים לשם פענוח שדות הראיה.
לילה טוב אילנה, יש צורך בייעוץ נוירוכירורג עליו לבדוק אותך ולעיין בהדמיית הMRI לפני ואחרי הניתוח. אם תהיי מעוניינת אשמח לסייע. בברכה
שלום רב, עלייך לפנות לרופא המטפל כדי לקבל הסבר על ממצאי הבדיקה וחשיבותם. לא ניתן להתיחס לבדיקה ללא קורלציה קלינית. בריאות שלמה
שלום רב, מה שכתבת הוא רק חלק ממדדי שדה הראיה ולכן לא אוכל לומר דבר על שדה הראיה כולו. ממליץ להגיע לרופא המטפל עם בדיקת השדה, הרופא יפענח את הבדיקה ויסביר לך את תוצאותיה.
על פי הדו"ח מדובר ב GBM, אין פירוט על תת סוג. לגבי מחקרים הפתוחים בארץ ניתן לקבל רשימה דרך האגודה למלחמה בסרטן. לא מקובל לתת טמוזולומיד תוך עורקי או דרך האף, סכין גאמה לא יעילה יותר מקרינה קונבנציונלית ב GBM. כדאי לברר במקום בו אתם מופלים איזה מחקרים זמינים ומתאימים כרגע.
מדובר במקרה מורכב, לא ניתן לתת חוות דעת כאן מבלי לבדוק אותך ולראות הת כל ההדמיות. עלייך להגיע עם כל הסיכומים וההדמיות למרפאה ייעודית לכלי דם מוחיים בשביל לחשוב מה לעשות ואולי לשקול ניקור מותני חוזר למצדידת לחץ. חשובה גם בדיקת עיניים.
כדי לתת הסבר טוב, צריך לראות את הצילומים. כדאי לפנות לרופא ששלח אותך ולקבל ממנו הסבר.
ליוסי בוקר טוב, שאלתך בתחום המומחיות הנוירולוגית מומלץ ייעוץ תואם. בברכה
לנועה שלום רב, התשובה מתחילה במצג הקליני -- מה בדיוק קרה לחולה. האם מדובר במחלה של כלי דם גדולים, בינוניים או קטנים. https://emedicine.medscape.com/article/1484146-overview https://emedicine.medscape.com/article/1484146-workup https://emedicine.medscape.com/article/1484146-workup#c4 https://emedicine.medscape.com/article/1484146-workup#c5 לרוב ניתן להגיע לאבחנה משוערת בעזרת דימות. לרוב, אם שוקלים ביופסיה מוחית, היא מכוונת על ידי הדימות, וה"תופעות המסוימות" חייבות לחצות רף של מסוכנות. לאור נדירותה של המחלה -- מצב של מחלה בו הדימות אינה נותנת הכוונה מספקת מחייב התיחסות פרטנית, שאינה יכולה להעשות במדור. אשמח לסייע במסגרת מראפתי. 077-777-9222. נתתי מראה מקום טוב למידע כללי. בברכת בריאות, כרמל ערמון
לנועה ערה טוב, הנושא בתחום ההתמחות הנוירולוגית: מומלץ ייעוץ תואם בברכה
שלום רב, לא כל אדם שמגיע למיון עם חשד לאירוע מוחי מקבל הדמייה כפולה-זה תלוי מאוד בהסתמנות הקלינית שלו. אם יש חשד לאירוע חריף מיידי בד"כ מבצעים CT ראש רגיל ואנגיו...אם לא מדובר על אירוע חריף ומיידי בד"כ עושים רק CT ראש ללא אנגיו את הטיפול ב TPA נותנים רק אם יש עדות לקרשי דם בטווח השעות של עד 4.5 שעות מהתסמין הראשון (בהנחה שאין דימום ועוד שלל התויות נגד לפעולה) לא נותנים TPA אם אין עדות לקריש דם חוסם MRI הוא תמיד שאלה-בחלק מהמקרים הוא טוב יותר בחלק מהמקרים הוא פחות טוב..בכל מקרה בגלל שיקולי חוסר במכשירים אין במיונים זמינות ל MRI בכל רגע-זה דעי מקובל בכל העולם שבדיקת החירה הראשונה היא CT ולא MRI בדיקת ה CT היא טובה ואיכותית עם סגוליות ורגישות טובים
ערן שלום, לא כל מטופל עם חשד לאירוע מוחי עובר 2 הדמיות CT, זה תלוי בתזמון ההגעה לבית החולים לאחר האירוע ותלוי בחומרת האירוע המוחי והדירוג לפי NIHSS. במידה וב- CT אנגיו לא רואים חסימות מה שמקובל בדרך כלל הוא לא להתחיל TPA. יש גם בדיקה נוספת שמבוצעת והיא CT פרפוזיה והיא נותנת עוד אינדקציה לצורך בטיפול ב- TPA. לגבי השאלה של MRI, התשובה לשאלה האחרונה היא לא ברוב המוחלט של המקרים, כי בחולה הנכון (שאמור לקבל טיפול ב- TPA או צנתור מוחי) שלושת הבדיקות של ה- CT: מח ללא ח.נ., CT אנגיו ו- CT פרפוזיה הינו בעלות רגישות גבוהה מאוד לאבחנה של אוטם מוחי שמצריך התערבות.
לערן שלום רב, תודה על שאלותיך. אשיב בהכללות, מתוך דגש שבכל חולה שבץ מקבלים החלטות פרטניות, שיכולות לעתים לא לחפוף לגמרי את ההכללות. יצויין שהתחום משתנה, ותשובה היום עלולה להיות פחות מדוייקת מחר או בעוד מספר שבועות או חודשים. באופן כללי -- החלטה על שמוש ב- TPA מבוססת על המצג הקליני של שבץ והעדר דימום ב- CT ללא חומר ניגוד, תוך הבאה בחשבון של מספר מצבים שיכולים להחריג את המטופל מלקבל TPA. החלטה על טיפול פולשני אנדו-וסקולארי מותנית בכך שתהיה מטרה - כריש שניתן לסלק בכלי דם בינוני עד גדול - ובמספר שיקולים נוספים, שהעקרי בהם הוא עדות לרקמה שניתן להציל, כאשר נפח הרקמה שאינה ניתנת להצלה אינו גדול מדי. בדיקת CTA מאפשרת קבלת מידע זה. העדר חסימה של כלי דם בינוני עד גדול ב- CTA לא תמנע טיפול ב- TPA, אך בהעדר חסימה -- אין צורך לבצע טיפול פולשני - כי אי אפשר לפתוח מכנית מה שאינו חסום. אין צורך בבדיקת MRI כדי לקבל החלטות אלה. על כן לא נתקלתי באנשים שאת תפקודם ניתן היה להציל "לו רק היה MRI בחדר מיון." ישנם מקומות ש- MRI זמין מאד, ואז ניתן לשלבו באופן שגרתי, כמקור מידע נוסף. יתכנו מקרים נדירים יחסית שבהם השבץ קל והתמונה אינה ברורה, ובצוע MRI יכול להבהיר אותה. ההנחיות המקצועיות אינן בונות על כך ש-MRI יהיה חלק הכרחי בתהליך קבלת ההחלטות. כל האמור לעיל יכול להשתנות, עם קבלת מידע חדש. בברכת בריאות, כרמל ערמון
שלום ערן, שאלותיך בתחום ההתמחות הנוירולוגית ומתאימות לייעוץ עם יחידות לשבץ מוחי המציויות בהדסה עין כרם ובבי"ח איכילוב ,למשל. בקליפת אגוז להיבט הרפואי בשאלותיך: CT מח+CTA בחדר מיון בחשד לארוע מוחי מהווה הדמייה ראשונית סבירה. אין ספק ש-MRI נותן מידע נרחב ומקיף יותר+מזהה אוטם בשלב מוקדם יותר מאבחונו ב-CT-CTA. בברכה
ערב טוב, אם השאלה מכוונת לסיכון פגיעה באיטום המפרצת עקב עישון-התשובה היא לא. בברכה
בברכת בריאות, כרמל ערמון
לנתן שלום, וסקוליטיס מאובחן בהדמיית MRI צנתור נוחי איננו שולל ממצא זה גיל אוטם ניתן להערכה עי עיון ב MRI הנושא בפנייתך שייך לתחום ההתמחות הנוירולוגית: מומלץ ייעוץ תואם. בבריכה.
Ct יכול להחמיץ אוטם מוחי CTA- מדגימה עורקי מח בריאים, מוצרים וחסומים. עורק מוצר יכול לגרום לארוע עם חסר נוירולוגי הפיך
לדניאל שלום, בתשובה לשאלותיך: ct ראש, האם יכול לפספס אירוע מוחי? CT לרוב לא יראה שנויים אם השבץ זעיר ובדקות הראשונות של שבץ גדול, אך עם חלוף זמן מתחיל להראות שנויים. כעבור כשעה שעתיים לעתים ניתן לראות שנויים מוקדמים של שבץ גדול, ובהמשך נראים שנויים ברורים יותר. כי הרי מקובל בחדרי מיון להשתמש בהדמיה של ct במקרה של חשד לשבץ מוחי, כך שאם לא תמיד רואים, אז בעצם אפשר לפספס והאדם שסובל משבץ מוחי לא יקבל את הטיפול המיידי. אם יש חשד לשבץ שקרה זה עתה (עד 4.5 שעות למתן הטיפול) -- מבצעים CT כדי לראות אם על רקע דימום. אם לא על רקע דימום, ואכן מדובר בשבץ שאינו נראה -- נותנים טיפול ממיס קרישים. פשר והאם הצרויות בכלי דם במוח רואים ב - ct או רק ב - mri? ניתן לראות היצרויות של כלי דם גדולים ובינוניים גם בבדיקת CTA וגם ב- MRA. ה- A מיצג אנגיוגרפיה -- בדיקת דימות להדגמת כלי הדם. כלי גם קטנים (נימים) אי אפשר לדמות. הצרויות בכלי דם במוח שגורמים לחולשה ביד/רגל או תופעות אחרות כמו בלבול, זכרון ועוד, האם זה נחשב לשבץ מוחי, או ששבץ מוחי זה רק בחסימה מלאה? אם התופעה זמנית (<24 שעות) מכונה ארוע איסכמי חולף או TIA. אם מעל 24 שעות אז מכונה שבץ. והאם במקרה של הצרויות, הנזקים הפיכים גם אם לא טיפלו באופן מיידי? יש סכוי להחלמה מלאה או חלקית - תלוי בגודל האיזור שנפגע, במיקומו, ובתכנית השיקומית. ושאלה לסיום, האם בהצרויות במוח אפשר לטפל בכל עת באמצעות צנתור מוחי, בשונה מפתיחת חסימה שידוע שניתן לעשות זאת מקסימום עד 8 שעות מאז האירוע. כיום פותחים חסימה לרוב עם גג של 6 שעות מתחילת הארוע. הטיפול בהצרויות בכלי הדם של המוח שלא הביאו לשבץ הוא לרוב תרופתי. יוצא מן הכלל היצרויות בעורקי הקרוטדיים, שם בנסיבות נדירות מנתחים גם אם לא נגרם מהן שבץ.
שלום לך עמי, עקרונית אם כל הבדיקות וההדמיות אכן תקינות, אין מניעה לחזור לצלילה ספורטיבית. ספציפית, בגין האירוע המוחי, המלצתי לך כי תעבור הערכה רפואית אצל נוירולוג שהוא גם רופא צלילה. המלצתי על פרופ' קרלוס גורדון מהמחלקה הנוירולוגית בבית החולים מאיר בכפר סבא.
לדודו שלום, יש לעיין בהדמייה כדי להתרשם ולהתייחס. בברכה