פגם טמפורלי פסטומר צרברי

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

26/12/2021 | 22:47 | מאת: אילנה שמש

שלום לכל הרופאים . אני ממש ממש אשמח לתשובה מאוד מרופאים פה . אספר בקצרה על מה שקרה לי בשנה האחרונה. לפני כשנה התחלתי לסבול מכאבי ראש טשטושי ריאייה ריאייה כפולה . כמובן שישר התחלתי טיפול רפואי עשיתי בחודש 12/2020 שדה ריאייה בפעם הראשונה. ומצאו לי פגם פיטמרולי וחסר בשני העיניים . הפנו אותי למיון עשו לי ניקור נותני למדוד לחץ והיה לי 400 ממ מים . לאחר מכן שוחררתי אבל התחיל להופיע לי גם טנטון ונימולים בידיים . פניתי לנוירוליגים ועשיתי ct . בעקבות הלחץ שהיה לי בראש זה הוביל אותי לבצקת בעיניים עשו לי צנטור מוחי טיפולי כולל הכנסת סטנט לראש בחודש 03/2021 . מאז היה שיפור רציני . אבל בחודשיים האחרונים הטשטושי ריאייה חזרו לי וכאבי ראש החמירו לי בנוסף מציינת שיש לי ציסטה ארנוכאלית בצד שמאל שקרוב לעצבי הריאייה. הרופאים אומרים שכנראה הפעם זה לא מהלחץ אלא מהציסטה אבל הייתי צריכה לחזור אליהם מחדש בעוד חצי שנה . היום עשיתי שוב פעם שדות ריאייה . אני ממש אשמח אם תוכלי בבקשה לסייע לי הפתרון ואם תוכלו לפרש לי את שדות הריאייה. להלן התוצאות : OD : fixation losses:4/12XX flase pos errors:9% flase NEG errors :0% vfi:97% %MD30-2:-1.68 dB P<10 %PSD30-2:2.52<5 OS: fixation losses:4/13XX flase pos errors :0% flase NEG errors:2% vfi:87% MD30-2:-3.85 do P<1% PSD30-2:3.68dB P <2% תודה אילנה

שלום רב, עלייך לפנות לרופא המטפל כדי לקבל הסבר על ממצאי הבדיקה וחשיבותם. לא ניתן להתיחס לבדיקה ללא קורלציה קלינית. בריאות שלמה

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות