צלילה לאחר צינתור מוחי

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

19/05/2016 | 20:26 | מאת: עמי ליבוביץ

לפני שלוש שנים עברתי אירוע מוחי, בצינתור, שמו לי 2 סטנדים לפתיחה של העורק. לא נגרם לי כל נזק ואני בריא לגמרי( גם בצינתורים אבחנתיים זה אושר). השאלה שלי היא עקרונית .האם בכלל מותר לי לצלול?

שלום לך עמי, עקרונית אם כל הבדיקות וההדמיות אכן תקינות, אין מניעה לחזור לצלילה ספורטיבית. ספציפית, בגין האירוע המוחי, המלצתי לך כי תעבור הערכה רפואית אצל נוירולוג שהוא גם רופא צלילה. המלצתי על פרופ' קרלוס גורדון מהמחלקה הנוירולוגית בבית החולים מאיר בכפר סבא.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)