כמה שאלות בעניין כלי דם מוחיים

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

22/03/2017 | 23:28 | מאת: דניאל

שלום וברכה יש לי כמה שאלות באותו עניין, ואשמח מאוד לקבל הסבר. (מתנצל מראש על האורך) ct ראש, האם יכול לפספס אירוע מוחי? כי הרי מקובל בחדרי מיון להשתמש בהדמיה של ct במקרה של חשד לשבץ מוחי, כך שאם לא תמיד רואים, אז בעצם אפשר לפספס והאדם שסובל משבץ מוחי לא יקבל את הטיפול המיידי. והאם הצרויות בכלי דם במוח רואים ב - ct או רק ב - mri? הצרויות בכלי דם במוח שגורמים לחולשה ביד/רגל או תופעות אחרות כמו בלבול, זכרון ועוד, האם זה נחשב לשבץ מוחי, או ששבץ מוחי זה רק בחסימה מלאה? והאם במקרה של הצרויות, הנזקים הפיכים גם אם לא טיפלו באופן מיידי? ושאלה לסיום, האם בהצרויות במוח אפשר לטפל בכל עת באמצעות צנתור מוחי, בשונה מפתיחת חסימה שידוע שניתן לעשות זאת מקסימום עד 8 שעות מאז האירוע. תודה רבה

Ct יכול להחמיץ אוטם מוחי CTA- מדגימה עורקי מח בריאים, מוצרים וחסומים. עורק מוצר יכול לגרום לארוע עם חסר נוירולוגי הפיך

מנהלי פורום נוירוכירורגיה