המדריך המלא לבדיקת הריון ביתית: מתי מומלץ להשתמש בה? מה הן...
מחקר חדש: בנשים שעברו טיפולי פוריות, שאינם צלחו, ייתכן...
הריון לאחר טיפולים אונקולוגיים: כיצד להתגבר על נזקי הטיפול...
שיעור לידות מוצלחות גבוה יותר (17%) בשימוש בהורמון...
נהוג לנסות לפחות 3 מחזורי טיפול עם גונדוטרופינים והזרעה בטרם עוברים להפריה חוץ גןפית
לא ניתן לראות את התמונה המצורפת. בכל מקרה, הסקירה אינה משוכללת בתוצאות הסקר הביוכימי. באם מדובר בסיכון של 1:5 לתסמונת דאון ההמלצה הינה ביצוע דיקור מי שפיר ללא קשר לתוצאות הסקירה או הסקר הביוכימי של השליש השני.
בהנחה שבוצע ברור מקיף, יש לעבור לגירוי שחלות עם גונדוטרופינים (בזריקות) משולב עם הזרעה תוך רחמית.
המדריך המלא לבדיקת הריון ביתית: מתי מומלץ להשתמש בה? מה הן...
מחקר חדש: בנשים שעברו טיפולי פוריות, שאינם צלחו, ייתכן...
הריון לאחר טיפולים אונקולוגיים: כיצד להתגבר על נזקי הטיפול...
שיעור לידות מוצלחות גבוה יותר (17%) בשימוש בהורמון...
כשליש עד מחצית מהנשים עם אנדומטריוזיס סובלות מאי-פריון....
ילדת המבחנה הראשונה נולדה לפני כ-35 שנה. מאז ועד היום תחום...
הרפואה הסינית מהווה נדבך חשוב מאוד בטיפולי הפוריות, החל...
מהן הבדיקות שאישה הרה צריכה לעבור, מה מטרתן, מתי היא צריכה...
תסמונת השחלות הפוליציסטיות אינה רק מקור לבעיות פריון אלא גם...
נשים רבות דוחות את גיל הכניסה להריון, מבלי לדעת שכל שנה...
הריון תאומים כרוך בסיכון, כולל לידה מוקדמת. ליאת עיני בדקה...
הטיפול באוליגוזואוספרמיה ובאסטנוזואוספרמיה (מיעוט זרע...
לאורח החיים המודרני גם השפעות שליליות על בריאותינו - הוא...
אילו בדיקות פוריות ומתי, נדרשים האישה והגבר, לבצע לפני...
מי יכולה להקפיא ביציות, מתי כדאי להתחיל לחשוב על זה, במה...
הטיפול באוליגוזואוספרמיה ובאסטנוזואוספרמיה (מיעוט זרע...
רחם שרירני הוא מצב שכיח בקרב נשים בגיל הפוריות ואף לאחר...
חשבתם שבגיל עשרים אתם בטוחים? חישבו שוב... תהליכי הזדקנות...
עולם תרופות הפיריון משתנה במהירות מסחררת - כל החידושים, כל...
נהוג לנסות לפחות 3 מחזורי טיפול עם גונדוטרופינים והזרעה בטרם עוברים להפריה חוץ גןפית
לא ניתן לראות את התמונה המצורפת. בכל מקרה, הסקירה אינה משוכללת בתוצאות הסקר הביוכימי. באם מדובר בסיכון של 1:5 לתסמונת דאון ההמלצה הינה ביצוע דיקור מי שפיר ללא קשר לתוצאות הסקירה או הסקר הביוכימי של השליש השני.
בהנחה שבוצע ברור מקיף, יש לעבור לגירוי שחלות עם גונדוטרופינים (בזריקות) משולב עם הזרעה תוך רחמית.
אין תשובה "רפואית" לשאלתך. הסכון לתסמונת דאון רשום לעיל. וזו החלטה שלך, לא של הרופא, אם ברמת סיכון זו, שווה לך לקחת את הסיכון הכרוך בדיקור. לגבי המימון, שאלי בסניף הקופה. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב ויעוץ להריונות בסיכון גבוה ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 054-4564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר
היי דנה, מדובר על שינוים סטטיסטיים לפי בדיקות הדם שלך. הבדיקה האבחנתית הטובה ביותר לאותן תסמונות היא להשלים דיקור מי שפיר. אם יש לך שאלות בנושא תוכלי להשלים יעוץ גנטי. בהצלחה
שלום לך יש תיאורים בספרות של עמידות ללטרוזול. כמו כן אין צורך בטיפולים חוזרים של לטרוזול ללא הזעות 8 חודשים אם אין הצלחה. אם רופא נשים שלך עשה בירור שלם כולל צילום רחם ופרופיל הורמונלי אחרי פעם פעמיים אין הריון אחרי לטרוזול עדיף לפנות לרופא פיריון ולבצע הזרעות עם לטרוזול או זריקות של גונדוטרופינים במינון נמוך.
שלום, בכל מקרה, גם בסיכון נמוך לתסמונת דאון, הסיכון לממתא אחר משמעותי שניתן לגלות בדיקור מי שפיר הינו כ 1:100. לדעתי יש הגיון לשקול בחיוב דיקור, למרות המלצת משרד הבריאות שהינה היום גיל 33 (את גם כבר קרובה לגיל). בברכה ד"ר יוסי הר-טוב
אצל נשים עם שחלות פוליציסטיות, אשר נמצאות בסיכון לגירוי יתר שחלתי, מומלץ על טיפול במינון נמוך של גונדוטרופינים, אשר עולים בהדרגה ובקצב איטי slow-low.
תחילת התבגרות מתבטאת בגדילת נפח האשכים. לא השער קובע. בהתבגרות מאוחרת בדרך כלל גיל העצמות מאחר באופן בולט לעומת הגיל בשנים- לא קורה כאן. אין כאן נתונים על מצבו הבריאותי של הנער ועל בדיקות המעבדה שלו. אם הבעיה היא התבגרות מאוחרת , והאנדוקרינולוג שלל כל בעיה אחרת. ניתן לתת טסטוסטרון לקידום ההתבגרות, מוכר לפחות 30 שנים. לגבי הבן שלך אינני יכול לייעץ כיוון שאין לי מידע על הבדיקה הגופנית והבדיקות. אם זו התבגרות מאוחרת ואין בעיה אחרת ולא מטפלים, ההתבגרות יכולה להתחיל להתקדם, אפילו בגיל 16. אבל תוך ההמתנה מבצעים בדיקות
הערכים הגבוהים נובעים מתגובה שחלתית חזקה. ניתן להימנע מגירוי יתר שחלתי ע"י טיפול במינונים נמוכים יותר של זריקות גונדוטרופינים.
יש בהחלט מקום לשקול להתחיל בטיפול עם זריקות גונדוטרופינים.
לא הבנתי. אמרת שעשית מי שפיר לא?
יקירה, באופן בו כתבת את השאלה אינני מצליחה להבין את כל הפרמטרים. ממה שאני כן מצליחה להבין עולים הנתונים הבאים: 1. הסיכון לטריזומיה 18 נמוך אצלך עומד על 1:20000. כלומר הסיכון לטריזומיה הוא ילד אחד חולה מתוך 20אלף. כאמור סיכון נמוך. 2. הסיכון לטריזומיה 21- תסמונת דאון עומד אצלך בשילוב עם הבדיקה על 1:20000 שוב סיכון נמוך. אולם יש לזכור לגבי סעיפים 1 ו-2 שהבדיקות מדויקות בכ-94% והבדיקה היחידה שהינה 100% הינה בדיקת דיקור מי שפיר. 3. רמת ה-HCG בבדיקת החלבון העוברי מוגברת אצלך יותר מהממוצע. ממצא זה יכול להעיד על בעיה שלייתית או אס"ק שלייתית שתתפתח בהמשך. יש להיות במעקב רופא הנשים כולל אחר צמיחה עוברית, סקירה מכוונת לשיליה, מעקב ל"ד וחלבון בשתן (בסטיק). יש לשקול ייעוץ גנטי בהתאם לשאר הממצאים. עם זאת לא בטוח שאכן תתפתח בעייה שלייתית אבל דרוש מעקב צמוד יותר. לגבי שאר הממצאים- כאמור לא מוכנס בצורה ברורה שניתן לפיענוח. שיהיה בידיים מלאות!
בגיל עצמות 15.5 נותרו בערך עוד 3% עד הגובה הסופי. אין טיפול יעיל שיבטיח שיפור לגובה הסופי. למשל הורמון גדילה, מפסיקים טיפול כאשר גיל העצמות מגיע ל 16. כלומר, בתקופה קצרה זו הורמון גדילה לא ישנה הרבה. בגיל זה תרופה לעיכוב גיל העצמות אינה יכולה להבטיח שיפור גדול, אפשר לנסות, אבל ספק אם יעזור. פנו לבדיקה של אנדוקרינולוג ילדים נוסף. בלי בדיקה גופנית, לא ניתן להבטיח דבר
בוקר טוב, לרוב להוכחה של הריון לא תקין צריך לראות שאין התקדמות מבחינת האולטראסטונד בשתי בדיקות שונות בהפרש של שבוע בשל ההיתכנות שיש בעיה בתיארוך. אומנם הביטא היתה גבוהה כבר לפני שבוע אבל האבחנה לא נעשית לפי הביטא כאשר כבר יש ממצא באולטראסאונד. האם זו היתה הפעם הראשונה בה ביצעת אולטראסאונד בהריון? במידה וכן ניתן לחזור על הבדיקה לוודא שללא התקדמות. לגבי השאלה השניה, בכל הריון , גם כזה המושרה על ידי גונדוטרופינים והזרעה, יש אפשרות לחוסר התפתחות של ההריון ואין קשר לאופן הכניסה להריון..
שלום שיר, לפי גילך יש המלצה לבצע דיקור מי שפיר. אמנם הסיכון שקיבלת לתסמונת דאון נמוך אך בדיקור מי שפיר מבצעים צ'יפ גנטי, והסיכון לממצא משמעותי שמתגלה רק בדיקור מי שפיר הינו כ 1:100 - הרבה יותר גבוה מהסיכון לתסמונת דאון אפילו לפי הגיל. הסיכון בדיקור, בידיים מיומנות הינו נמוך מ 1:800. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב Sent from my Samsung Galaxy smartphone.
בלטרוזול האסטרוגנים נמוכים, אישית אני איני חסיד של הלטרוזול ומציע לעבור בהקדם טיפול בזריקות גונדוטרופינים.
לא מסרת את גילך שהוא פקטור חשוב ביותר. מציע לעבור לטיפול הורמונלי להשריית ביוץ.
שיש על פי הבדיקה, הלא מאד מדויקת הזו, סיכון לתסמונת דאון בין 1200 ל1:3000. סיכון לא מאד גבוה.
לפני הגעה לטיפןל IVF אנו ממליצים על 3 חודשים (לפחות) של טיפול בזריקות גונדוטרופינים (גונל F או מנופור) והזרעות.
אישית איני אוהב את החטרזול. אני מתחיל טיםול עם כלומיד ובמהירות עובר חזריקת גונדוטרופינים (גונל, מנופורנ וכד׳ו
אני לא חסיד גדול של הלטרזול. בכל מקרה, אם אינך מגיבה, יש לעבור לטיפול בזריקות גונדוטרופינים.
אישית, איני חסיד גדול של לטרזול. הייתי עובר בהקדם חזריקות גונדוטרופינים עם מוכנות לעבור ל-IVF אם יסתמן גרוי יתר שחלתי.
בטיפולי גונדוטרופינים הכרח לתת אוביטרל כי הסיכוי להפרשת LH אנדוגני-אפסי.