בדיקת סקר ראשון ושני

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

21/02/2019 | 18:56 | מאת: בדיקת סקר ראשון ושני

שלום רב, צירפתי בקובץ את ממצאי בדיקת דם סקר שליש שני המשקפים גם את ממצאי השקיפות העורפית שאלתי היא האם ה hcg שנבדק בבדיקת דם לאחר השקיפות העורפית הוא אותו גונדוטרופין hcg שנבדק בסקר שליש שני??? ואם כן אז כיצד לא השתנתה הסבירות של העובר ללקות בתסמונת דאוון (הסיכון המושקלל לפי גיל בהתאם לשקיפות ובדיקת דם לאחר שקיפות הוא 1:5) כמו כן האם אין משמעות לסקירת מערכות מוקדמת תקינה??? זה לא אמור להשתקלל ביחד כולל הסקירה??

23/02/2019 | 15:51 | מאת: ד"ר מיה נאור דובב

לא ניתן לראות את התמונה המצורפת. בכל מקרה, הסקירה אינה משוכללת בתוצאות הסקר הביוכימי. באם מדובר בסיכון של 1:5 לתסמונת דאון ההמלצה הינה ביצוע דיקור מי שפיר ללא קשר לתוצאות הסקירה או הסקר הביוכימי של השליש השני.

23/02/2019 | 16:21 | מאת: המשך לתשובה

תוצאות שקיפות (13+2) 2.9 מ"מ papp-a 0.95 mom free hcgb 5.93 סיכון 1:5 (עברנו כבר יעוץ גנטי ומי שפיר ממתינים לתוצאות אך עד אז זה אין סוף זמן) תוצאות סקר שליש שני (18 + 2) חלבון עוברי 0.73 mom גונדוטרופין שלייתי (hcg) יצא 3.43 mom אסטריול 0.47 השאלה שוב האם הhcg בשתי הבדיקות זה אותו hcg?? ואם כן מדוע הסיכון לא השתנה מ 1:5

מנהלי פורום הריון ולידה