האם יש צורך לבצע בדיקת מי שפיר ?

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

05/03/2023 | 20:18 | מאת: מאי

שלום רב , אני בת 32, בהריון שני (הריון ראשון היה תקין לחלוטין) שבוע 18, קיבלתי תוצאות משוכללות של סקר שליש ראשון ושני (שקיפות עורפית+בדיקת דם שקיפות עורפית+חלבון עוברי), להלן התוצאות : שקיפות עורפית (NT) ערך - 1.5mm , וגם MoM 0.95 A-PAPP ערך - 3897.8mU/L , וגם MoM 1.21 Free hCGb ערך - ng/mL 58.8, וגם MoM2.05 חלבון עוברי (AFP) ערך - 48.5ng/mL , וגם MoM 1.20 גונדוטרופין שלייתי (HCG) ערך - 54.0U/mL , וגם MoM 3.15 אסטריול (uE3) ערך - 1.0ng/mL , וגם MoM 0.69 סיכום: תסמונת דאון ע"פ גיל בלבד: 1:720 תסמונת דאון בשילוב גיל ותוצאות בדיקות: 1:4500 טריזומיה 18 בשילוב גיל ותוצאות בדיקות: 1:10000 - ערך חריג של הרמון שלייתי - לציין שהפנו אותי להריון בסיכון האם ע"פ נתונים אלו יש עדין צורך לעשות בדיקת מי שפיר או בדיקת דם NIPT ? אודה מאוד על תשובתך.

שלום, בכל מקרה, גם בסיכון נמוך לתסמונת דאון, הסיכון לממתא אחר משמעותי שניתן לגלות בדיקור מי שפיר הינו כ 1:100. לדעתי יש הגיון לשקול בחיוב דיקור, למרות המלצת משרד הבריאות שהינה היום גיל 33 (את גם כבר קרובה לגיל). בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה