האם מומלץ לבצע מי שפיר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

04/12/2009 | 11:28 | מאת: אלמונית

שלום, אני בת 34.3 בהריון בשבוע 18.2, עשיתי בדיקת חלבון עוברי בשבוע 17 (מחושב לפי אולטרסאונד 17.3) התוצאות שנתקבלו הן:(AFP) חלבון עוברי - תוצאותיו 3.37 M0M או ng/ml 130.80 (HCD) גונדוטרופין שילייתי - תוצאותיו 0.40 M0M או ng/ml 8.92 (uE3) אסטריול - תוצאותיו 0.89 M0M או ng/ml 1.25 הערכות וסיכונים: הסיכון הסטטיסטי המחושב לפי גיל בלבד:1:409 הסיכון הסטטיסטי המחושב לפי גיל בשילוב עם תוצאות הבדיקות הוא: 1:9999. שאלתי היא: האם מומלץ לי לבצע בדיקת מי שפיר על פי תוצאות הבדיקות? וכן האם קופות החולים מממנות את בדיקת מי השפיר למרות גילי בגללת תוצאות הבדיקות?

לקריאה נוספת והעמקה

אין תשובה "רפואית" לשאלתך. הסכון לתסמונת דאון רשום לעיל. וזו החלטה שלך, לא של הרופא, אם ברמת סיכון זו, שווה לך לקחת את הסיכון הכרוך בדיקור. לגבי המימון, שאלי בסניף הקופה. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב ויעוץ להריונות בסיכון גבוה ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 054-4564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר

מנהלי פורום הריון ולידה