בן 13 וחצי האטה בגדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

02/08/2022 | 04:55 | מאת: דנה

שלום בן 13 ו 8 חודשים היה תמיד אחוזון 50. בשנה האחרונה ירד בין 25 ל 50 . גיל עצמות בין 13 וחצי ל 14. תואם גיל. ב 4 חודשים אחרונים גבה ב 1 ס''מ בלבד. מבחינה מינית האנדוקרינולוג אומר שכבר התחיל התפתחות - שעירות וכד' ואין תאימות בין התפתחות מינית שכבר החלה להתפתחות בגובה. רמות טסטוסטרון מעט נמוכות. האנדוקרינולוג ממליץ להתחיל עם זריקה פעם בחודש ל 3 חודשים כדי ל"התניע" את תהליך הגדילה אבל בעלי חושש מההורמונים ומעדיף להמתין. האם יתכן שיתחיל לגבוה באופן טבעי? והאם במידה ונמתין, ייתכן שהוא יפספס חלק מפוטנציאל הגובה שלו? אני ממש מוטרדת מזה והילד רוצה להתחיל עם בזריקות. אשמח לשמוע המלצה.

תחילת התבגרות מתבטאת בגדילת נפח האשכים. לא השער קובע. בהתבגרות מאוחרת בדרך כלל גיל העצמות מאחר באופן בולט לעומת הגיל בשנים- לא קורה כאן. אין כאן נתונים על מצבו הבריאותי של הנער ועל בדיקות המעבדה שלו. אם הבעיה היא התבגרות מאוחרת , והאנדוקרינולוג שלל כל בעיה אחרת. ניתן לתת טסטוסטרון לקידום ההתבגרות, מוכר לפחות 30 שנים. לגבי הבן שלך אינני יכול לייעץ כיוון שאין לי מידע על הבדיקה הגופנית והבדיקות. אם זו התבגרות מאוחרת ואין בעיה אחרת ולא מטפלים, ההתבגרות יכולה להתחיל להתקדם, אפילו בגיל 16. אבל תוך ההמתנה מבצעים בדיקות

03/08/2022 | 11:48 | מאת: דנה

האנדוקרינולוג בדק את נפח האשכים ולפי זה קבע שהחלה התבגרות מינית. אנחו כשנתיים במעקב, כל בדיקות המעבדה תקינות וכן מצב בריאותי מלבד טסטוסטרון שהוא מתחת למינימום שצריך להיות וזה גם מה שהרופא אמר. לדבריו, אם גיל העצמות היה מאחר ולא היתה מתחילה התבגרות מינית, אז כנראה שהכל מתעכב. בגלל שגיל העצמות תואם+ לגיל שלו והחלה התבגרות מינית, הוא ממליץ לתת זריקות פעם בחודש למשך 3-6 חודשים (לפי תוצאות הבדיקות) כדי "לגרום לגוף להתחיל להניע גם את הגדילה לגובה" כדי שלא יפספס בעצם חלק מפוטנציאל הצמיחה שלו. השאלה העיקרית שלי היא באמת אם נמתין עם הזריקות ולא ניתן עכשיו, האם יכול להיות שהוא יפספס חלק מהגובה שהיה אמור להגיע אליו בגלל שהצמיחה לגובה תתחיל בשלב יותר מאוחר? תודה

מצטער אני לא מבין את המצב והנימוקים אם החלה התבגרות האשכים מיצרים טסטוסטרון והוא לא מתחת לנורמה. אם הטסטוסטרון מתחת לנורמה לא החלה ממש התבגרות. אינני בטוח שאת מצטטת במדוייק את הרופא

09/09/2022 | 11:01 | מאת: דנה

רשום בטופס של האנדוקרינולוג:" גדל באופן עקבי על אחוזון 50, גובה נוכחי בין אחוזון 25 ל 50, קצב גדילה עקבי 3.6 לשנה, התבגרות טאנר a3,p3,g1 בבדיקות דם גונדוטרופינים פורטלים,טסטוסטרון נמוך יחסית,גיל עצמות תואם לגיל. המלצות טיפול טסטוסטרון 50 מ"ג אחת ל 4 שבועות במשך 3 חודשים. סה"כ 3 זריקות". אני חוששת שאם לא ניתן לו את המלצת הרופא, הוא יפספס חלק מפוטנציאל הגדילה שלו.גם ככה אני ובעלי לא ממש גבוהים. אני 1.64 ובעלי 1.76 בעלי מאוד מתנגד והילד רוצה טיפול. אשמח מאוד לשמוע את דעתך על סמך מה שכתוב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים