שק הריון ללא עובר שבוע 8

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

16/01/2021 | 12:10 | מאת: מיה

ד"ר שלום רב . אני אמורה להיות בשבוע 8 נבדקתי לראשונה אצל הרופא שאמר שרואה שק שמתאים לשבוע 5 וללא קוטב עוברי. לדעתו בכלל לא היה דופק. לפני שבועיים בטא גבוהה 33780. לדבריו ההריון לא תקין. האם במצב כזה עדיף לחכות כמה ימים עד שבוע? אולי היה טעות בחישוב הוסת או ביוץ מוקדם/מאוחר? בנוסף ההריון הזה היה טבעי. הריון קודם שלי היה עם זריקות גונאל , השבחת זרע והזרעה והיה תקין. האם בהתערבות כזאת גם יכול להימצא שק ללא עובר? תוגה מראש

16/01/2021 | 15:48 | מאת: ד"ר לי שגב

בוקר טוב, לרוב להוכחה של הריון לא תקין צריך לראות שאין התקדמות מבחינת האולטראסטונד בשתי בדיקות שונות בהפרש של שבוע בשל ההיתכנות שיש בעיה בתיארוך. אומנם הביטא היתה גבוהה כבר לפני שבוע אבל האבחנה לא נעשית לפי הביטא כאשר כבר יש ממצא באולטראסאונד. האם זו היתה הפעם הראשונה בה ביצעת אולטראסאונד בהריון? במידה וכן ניתן לחזור על הבדיקה לוודא שללא התקדמות. לגבי השאלה השניה, בכל הריון , גם כזה המושרה על ידי גונדוטרופינים והזרעה, יש אפשרות לחוסר התפתחות של ההריון ואין קשר לאופן הכניסה להריון..

16/01/2021 | 16:29 | מאת: מיה

תודה רבה על המענה המהיר!! זאת היתה הפעם הראשונה שנבדקתי ב us ויש לציין שגם המחזורים שלי לא סדירים. אני אמתין שבוע ונחזור על הבדיקה. לדברי הרופא עם בטא כה גבוהה היה אמור להיות כבר עובר עם דופק וראה רק שק שמתאים לשבוע 5.

16/01/2021 | 20:30 | מאת: ד"ר לי שגב

גם כשיש משהו בדבריו ההחלטה האם יש הפלה נדחית דורשת קריטריונים שאינם כוללים את רמת הביטא כמו קוטר השק או חוסר התקדמות של ההריון במעקב אולטראסאונד..

מנהלי פורום הריון ולידה