שחלות פוליציסטיות ולטזורול

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

30/08/2023 | 16:28 | מאת: אתי

שלום, אני בת 34 עם pcos וכשנה מנסה להיכנס להריון שני. כ-8 חודשים נמצאת בטיפול בלטרוזול( עם הפסקות) שבהתחלה עבד בסדר, אך לא נקלטתי. הרופא העלה לי את המינון ל5 מ"ג ודווקא הפעם אני לא מבייצת. יכול להיות שהגוף פיתח עמידות ללטרוזול? בלי לטרוזול אני כן מבייצת טבעית, אבל המחזורים ארוכים. אשמח לדעת אילו אפשרויות יש לאחר לטרוזול. האם מחייב להתקדם להזרעות, או שיש אופציה אחרת? תודה!

שלום לך יש תיאורים בספרות של עמידות ללטרוזול. כמו כן אין צורך בטיפולים חוזרים של לטרוזול ללא הזעות 8 חודשים אם אין הצלחה. אם רופא נשים שלך עשה בירור שלם כולל צילום רחם ופרופיל הורמונלי אחרי פעם פעמיים אין הריון אחרי לטרוזול עדיף לפנות לרופא פיריון ולבצע הזרעות עם לטרוזול או זריקות של גונדוטרופינים במינון נמוך.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון