גיל עצמות 15 וחצי בגיל 12.8

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

31/01/2021 | 11:02 | מאת: מרינה

שלום ד"ר פניתי אליך בעבר, פנינו לרופא כי הגודל של איבר מינו של הבן הדאיג אותנו, קיבלנו טיפול פרגנייל 5000 בגיל 8- במשך שלושה חודשים, הילד מיד התחיל לגבוה, האיבר גדל והתחיל גם שיעור באיבר ולכן מיד הפסקנו. בגיל 11 וחצי חזרנו לרופא וביצענו בדיקות, טסט ACTH תקין טסט LHRH- מדגים עליית LH גבוהה מFSH אך לרמה של 2.8, ובבדיקה חוזרת גונדוטרופינים תקינים עם טוסטרון וטוסטרון חופשי בתחום הנורמה התחתון- הרופא טען שהילד נמצא בטרום התבגרות ולכן תקין ושניפגש בעוד חצי שנה, לאחר חצי שנה בגיל 12 וחצי ביקש גיל עצמות וגילנו שהגיל עצמות 15 וחצי (הגובה שלו יחסית נמוך מאוד 154 והבנו שנשאר לו לגבוה מעט מאוד) אין בעיה בהורמון הגדילה, ד"ר אנחנו אבודים מה עוד נשאר לבדוק, גודל האשכים 6-5 סמק-ימין ו8 סמק שמאל, האם זה תואם את הגיל שלו? מה עוד יכל להאיץ את גיל העצמות? איזה עוד בדיקה צריך לבצע? אנחנו מודאגים מאוד שיגיע לסוף ולא יהיה אפשר לעשות כלום בבקשה תעזור לנו,

בגיל עצמות 15.5 נותרו בערך עוד 3% עד הגובה הסופי. אין טיפול יעיל שיבטיח שיפור לגובה הסופי. למשל הורמון גדילה, מפסיקים טיפול כאשר גיל העצמות מגיע ל 16. כלומר, בתקופה קצרה זו הורמון גדילה לא ישנה הרבה. בגיל זה תרופה לעיכוב גיל העצמות אינה יכולה להבטיח שיפור גדול, אפשר לנסות, אבל ספק אם יעזור. פנו לבדיקה של אנדוקרינולוג ילדים נוסף. בלי בדיקה גופנית, לא ניתן להבטיח דבר

01/02/2021 | 10:02 | מאת: מרינה

האם אפשר לפגוש אותך?

פני לאנדוקרינולוג ילדים נוסף בקופת החולים שלך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים