האם בבדיקות דם כלליות ניתן לגלות סרטן?

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

17/11/2007 | 19:44 | מאת: רלי

שלום ד"ר שאלתי היא, אם קיים סרטן באיזשהו חלק בגוף האם בבדיקות דם כלליות יראו זאת? או שיש אפשרות שאדם עשה בדיקות כלליות והכול תקין אך יש לו סרטן איפשהו בגוף בכל זאת?

19/11/2007 | 20:02 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רלי אין בדיקת דם שמראה על סרטן חד משמעי. הבדיקה היחידה שיכולה להחשיד היא בדיקת PSA בגברים מעל 50 שיכולה להחשיד לסרטן הערמונית אך לא מהווה אבחנה חד משמעית. בדיקות הדם הן בדיקות עזר ולא אבחנתיות לכן הכל אפשרי - בדיקות דם לא תקינות בלי סרטן ובדיקות תקינות עם סרטן. בברכה

02/09/2013 | 13:19 | מאת: שרית

29/06/2018 | 16:19 | מאת: שלום

התגלה לי גידול בכלייה האם היתה אפשרות לגילוי מוקדם של הגידול בבדיקות במשך השנים

מנהל פורום סרטן ריאה