דקירות בחזה שנים רבות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

04/01/2021 | 22:03 | מאת: ישראל.ז

שלום לך דוקטור אליאן יקר.. בן 35 ללא מחלות רקע מלבד גאוט. אין מחלות לב במשפחה כלל. כעשור סובל מדקירות בחזה ברוב הזמן בצד שמאל. בדרך כלל מגיע מספר שניות ונעלם. אני אדם חרד מאוד מטבעי וזה קורה לי בדרך כלל בתקופות עומס. כחרד אמיתי ביצעתי עשרות א.ק.ג וצילומי חזה, טרופונין. ביצעתי בשנים האחרונות גם מבחן מאמץ וגם לאחרונה אקו לב. הכל יצא תקין. הרופא בהתחלה אמר שזה מקור שרירי, לאחר מכן טוען כי זה מגיע מחרדה/לחץ. יש ימים שיכול להרגיש את הדקירות רוב היום. לא מקרין למקומות אחרים. לעיתים דוקר בשמאל לעיתים בימין. האם לדעתך ייתכן כי המקור אורטופדי/ נפשי? תודה רבה לך וסליחה על השאלה הארוכה

שאלה ארוכה אבל תשובה קצרה ומאד ברורה דקירות אינן ממקור קרדיאלי, שריר מתוח יכל לעשות הרגשה של דקירה אבל דקירות ברב רב רובם של המקרים הם ביטוי של סטרס ולחץ.

10/01/2021 | 17:42 | מאת: ישראל.ז

תודה רבה על המענה דוקטור יקר. ובכלל אתב איש מאוד אדיב. תמיד עונה במקצועיות רבה ובאדיבות. הרגעת אותי מאוד. אני מודה לך מעומק ליבי.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים