תוצאות בדיקת אקו -האם מותר לטוס לחו"ל?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

04/07/2018 | 12:04 | מאת: יהלי

בת 52, בבדיקת אקו לב במאמץ שבוצעה בקהילה לפני שמונה ימים נכתב:"ללא עדות קלינית ואקוקרדיוגרפית לאיסכמיה במאמץ טוב ודופק מירבי. נוזל פריקרדיאלי בכמות פיזיולוגית קידמי" בבדיקת אקו רגילה שבוצעה אתמול בבית חולים בלינסון נמצא:" הפרעת התכווצות ( היפוקינזיה, הסגמנט הספטו -אפיקלי על גבול האקינטי) באיזור האפקס. בתבנית זרימה מיטרלית גל a גבוה מגל e, המעיד על הפרעה ברלקסציה של חדר שמאלי ( דרגה 1)". EF 55%. בהיעדר עדיין מענה מקרדיולוג אני מבקשת שתסייע לי במענה על שתי השאלות הבאות: למה ממצאים אלה מכוונים? האם עלי לבטל טיול לחול למשך 5 ימים היוצא במוצאי השבת הקרובה? מודה לך על תשובתך.

יהלי שלום, אין זה נדיר שיש תשובות אקו שונות (ולעיתים אף סותרות) בין מכונים ומבצעים שונים. ההחלטה אם לדחות את הנסיעה לא צריכה להיות תלויה בתשובת האקו אלא בהסתמנות הקלינית. ההחלטה תהיה שונה אם לדוגמה ידוע על אוטם בעבר והמצב יציב לעומת מצב בו יש תעוקת חזה חדשה. כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, אין להתייחס לתשובות של בדיקות עזר מבלי להכיר את ההתוויה לביצוע הבדיקה ומבלי להכיר את הרקע הרפואי, פרופיל גורמי הסיכון, טיפול תרופתי, ממצאי הבדיקה הגופנית ובדיקות העזר הנוספות שבוצעו. תודה על פנייתך לפורום

06/07/2018 | 07:24 | מאת: יהלי

מודה לך על תשובתך המדוייקת

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים