הריון עם הידרוסלפינקס

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

29/10/2020 | 21:23 | מאת: מורן

שלום, איבחנו לי הידרוסאלפינקס (בחצוצרה שמאלית) לפני מספר חודשים על סמך בדיקת אולטסאונד (ראו פעמיים במהלך מעקב זקיקים שחצוצרה השמאלית מעובה). לפני חודש וחצי עשיתי אולטראסאונד רחם (סונוהיסטרוסלפינגוגרפיה) שהיה תקין, הנוזל זרם ללא בעיה. ברוך ה׳ נכנסתי להריון, אני בשבוע ה-5 היום ואתמול נצפה שק הריון. שאלותיי הן: 1. הבנתי שהידרוסלפינקס מהווה אתגר לכניסה להריון ולהשתרשות. האם עכשיו, שאני אחרי השתרשות עדיין ההידרוספינקס מהווה סיכון להריון? 2. אם התשובה הייתה כן בסעיף הקודם, האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לצמצם סיכון? לשכב על הצד השני למשל? 3. ביומיים האחרונים אני כל הזמן מרגישה את האיזור של החצוצרה השמאלית, כמו תחושת כיווץ, בדומה למה שהרגשתי בביוץ ובמחזור. האם זה צריך להדאיג? הם זה נורמלי? תודה מראש, מורן

הי מורן בשעה טובה. ההידרוסלפינגס לא אמור להוות בעיה אם היתה השרשה תקינה. ושינוי צדדי שיכבה לא ישנה כלום. יכול להיות שכואב לך כי מדובר באזור פעיל. יש נוזל ויכולים להיות כאביםו ובואפן חריג סיבויכם של זיהום או תסביב. עלייך להיות קשובה לתסמינים אבל אין משהו מיווחד שיש לעשות כדי למנוע.

01/06/2023 | 11:41 | מאת: תשובה למורן

היי מורן. אני במצב דומה לשלך. רציתי לדעת האם ההריון היה תקין ועבר בשלום. למרות הבעייה בחצוצרה. תודה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה