מחזור סדיר ללא ביוץ: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מחפשים את הרופאים הטובים בישראל למחזור סדיר ללא ביוץ?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

מחזור סדיר ללא ביוץ: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב, בת 37, נשואה + ילד בן שנתיים (אחרי הריון ספונטני ותקין) ומעוניינת כרגע להכנס להריון. מחזור יחסית סדיר כל 28-29 יום, קרה שאחת לכמה מחזורים המחזור פתאום מאחר, לא סדיר הגיע אחרי 35-40 יום, אני ללא גלולות!! היות ושוב איחר לי קצת המחזור,פניתי לגניקולוג, באולטרה סאונד נראתה ציסטה או זקיק - לא היה ברור, והוא שלח אותי לבירור הורמונלי, בדיקה אחת ביקש שאבצע יום למחרת ובאותו יום התחיל לי המחזור, כמעט תמיד מתחיל בהפרשות חומות ורק אחרי יומיים דימום שמתחזק מאוד וממשיך שבוע ימים, הפעם התחיל דימום טפטוף קל שהתחזק לדימום. ביום הראשון למחזור - הערכים: ESTRADIOL(E2) 139.00 PMOL PROGESTERONE 7.30 NMOL/L ביום ה- 3 למחזור. DHEA SO4 1.63 UMOL/L ESTRADIOL(E2) 37.00 FSH 16.38 MIU/ML LH 8.34 MIU/ML PROGESTERONE 1.40 NMOL/L TESTOSTERONE 0.69 NMOL/L TSH 1.28 UIU/ML בעקבות ה- FSH הרופא אמר שיש חשד לירידה ברזרבה השחלתית ויש לחזור שוב על הבדיקות ומקריאה בנושא מודה שמאוד נלחצתי.. האם יכול להיות שאחת לכמה מחזורים אני לא מבייצת ? האם זה יכול להתאים למחזור ללא ביוץ? מה ערכי ה- FSH כשאין ביוץ? הבנתי שיש נשים שעם מחזור סדיר ואחת לכמה מחזורים יש מחזור שמאחר? או מחזור ללא ביוץ? היתה איזה שהיא עדות לציסטה או זקיק שנותר על השחלה באולטרהסאונד? האם יש לזה קשר ל - FSH?? כמו כן הבנתי שהורמון זה עשוי להשתנות בין בדיקה לבדיקה, אך מצד שני התרשמתי שזה מיד מעיד על ירידה ברזרבה השחלתית?האם אין מדדים נוספים שיכולים לתת עוד אור לעניין?? אם שאר המדדים תקינים זה לא נותן עוד מידע? תודה רבה, גילת

שלום לך גילת המונח "רזרבה שחלתית" מציין את פוטנציאל השחלות, להפיק כמות של ביציות איכותיות ובשלות. רזרבה שחלתית היא חיונית להשגת הריון. נשים בגילאים מתקדמים, נשים שמתקרבות לגיל המעבר (מנופאוזה) ונשים שמראש התפקוד השחלתי שלהן ירוד, מתקשות להרות. המצב מתבטא במגוון צורות: התקצרות או התארכות של משך המחזור החודשי, שינויים במועדי הביוץ ולעיתים אף חוסר ביוץ כלל. במקרים רבים נשים אלו מגיבות בצורה לא מספקת לגירוי הורמונאלי חיצוני. אצל נשים אלו הורמון ה-FSH יהיה גבוה. תפקידו של ההורמון הוא לגרות את השחלה לגיוס זקיקים ולהבשלתם. כאשר הרזרבה השחלתית של האישה נמוכה, הגוף מייצר כמויות גדולות מן ההורמון על מנת לנסות ולחזק את הפעילות השחלתית הירודה. אשה נולדת עם כמות ביציות מסוימת בשחלותיה, במהלך השנים יורדת כמות הביציות ונפגעת איכותן. רזרבה שחלתית תקינה מציינת פוטנציאל פריוני גבוה ותגובתיות טובה של השחלות. לעומת זאת, רזרבה שחלתית נמוכה, עשויה להצביע על פוטנציאל פריון נמוך. נשים בעלות רזרבה שחלית נמוכה עלולות להתקשות בהשגת הריון ספונטני. עם העליה בגיל קיימת נטיה רבה יותר לכיוון של רזרבה שחלתית ירודה. התופעה נפוצה יותר בקרב נשים שגילן מתקרב לגיל 40, אבל לעיתים גם נשים בתחילת שנות ה- 30 לחייהן סובלות מן התופעה. בדיקת הורמון ה- FSH היא אחת הבדיקות לבדיקת רזרבה שחלתית. חשוב לבצע את הבדיקה ביום 3-4. רמות גבוהות של FSH מצביעות על כך שהוגף מבקש לגרום לייצור מוגבר של ההורמון בגלל תגובתיות נמוכה של הזקיקים לרמות הנורמליות של FSH. כך שרמות גבוהות של FSH מצביעות בעצם על חוסר תגובה של הזקיקים. רמות תקינות של FSH המצביעות על רזרבה שחלתית תקינה, הינן עד 9.5 IU/L, רמות העולות על 20 IU/L הינן רמות בלתי תקינות. רמות FSH שבין 10-20 עשויות להצביע על נטיה לרזרבה שחלתית נמוכה, אבל הן אינן חד משמעיות. קיימות בדיקות נוספות שמקובל לבצע : א. נבדקת רמת האסטרדיול (אסטרוגן) - כדי לשלול אפשרות שרמות אסטרוגן גבוהות מדכאות באופן מלאכותי את רמות FSH - ומעוותות את התמונה האמיתית של הרזרבה השחלתית. רמות אסטרדיול שעולות על 100, מצביעות על רמות לא תקינות. בין 75- 100 , רמה גבולית. ב. בדיקת כלומיפן ציטרט (איקקלומין) - נבדק כאשר יש חשש לרזרבה שחלתית נמוכה אבל FSH נמצא תקין בכ"ז. נוטלים 100 מ"ג איקקלומין, בכל יום בין יום 5 - 9 למחזור ביום 10-11 מבצעים בדיקת LH , FSH אם הרמה של 2 ההורמונים נמוכה מ- 10 , אז המצב תקין. אם הרמה גבוהה מ- 10, מדובר על רזרבה שחלתית נמוכה, ופוטנציאל פריון נמוך. ניתן גם לבדוק באמצעות אולטרהסאונד: ביום 3 למחזור, ספירת זקיקים ומדידת נפח שחלות. 20 זקיקים - תוצאה תקינה. 8- 10 זקיקים ופחות - רזרבה שחלתית נמוכה. מבחינה סינית רזרבה שחלתית ירודה מיצגת מצב של חוסר יין הכליות ובמקרים רבים האישה חווה גם תחושות חום בגוף (לאו דווקא חום פיברילי, מדיד), היא תחווה לעיתים גלי חום, תחושת יובש בגוף, שינה לא איכותית, עצבנות, רעב מתמיד ועוד. זהו בעצם שלב מקדים לגיל המעבר שאצל נשים מסויימות מתרחש בגיל צעיר יחסית, עקב גנטיקה, מחלות, תרופות שונות , הורמונים ואורח חיים בעייתי. בטיפול יהיה שימוש בצמחי מרפא סיניים שיחזקו את האנרגיה היינית של הכליות, דיקור והכנות הומוטוקסיקולוגיות שיסייעו בשיפור התגובה השחלתית. נשים רבות חוות הטבה בסימפטומים המתוארים ובד בבד המדדים ההורמונליים משתפרים ומשפרים את סיכויי הקלטות ההריון. גם כאשר אישה כזו מקבלת טיפול הורמונאלי מערבי התגובה שלה לטיפול משתפרת והשחלות מגיבות טוב יותר. במצבים אלו של רזרבה שחלתית ירודה- אני נוהגת לשלב במרפאה: צמחים + הומוטוקסיקולוגיה + דיקור. מובן שככל שהאשה קרובה יותר למנופאוזה כך המצב מורכב ומסובך יותר. נשים כאלו שהצליחו להקלט הן בסכנה גדולה יותר של הפלות לכן במצבים אלו חשוב להמשיך את הטיפול לפחות עד לסיומו של השליש הראשון של ההריון. בריאות שלמה מיכל שלזינגר

מיכל - תודה רבה על התשובה המקיפה. לציין שהגעתי לגניקולוג מאחר ואחת לכמה מחזורים המחזור ארוך יותר מגיע אחרי 35-45 יום, ברשותך יש לי כמה שאלות נוספות, אני מאוד מודעת לגוף שלי ולתופעות ולכן אודה לך אם תעני לי לכמה שאלות נוספות:. 1.האם יכול להיות שאחת לכמה מחזורים אני לא מבייצת ? האם זה יכול להתאים למחזור ללא ביוץ?זה משהו שחזר על עצמו מאז הלידה (ללא אמצעי מניעה), ומה ערכי ה- FSH כשאין ביוץ? 2.הבנתי שיש נשים עם מחזור סדיר ואחת לכמה מחזורים יש מחזור ארוך? או מחזור ללא ביוץ? אני בד"כ מקבלת כל 28-29 ימים, מחזור די קשה, שבוע ימים עם דימום חזק. ופעם ב3-4 מחזורים פתאום המחזור ארוך יותר של 35 יום ויותר. האמת שהמחזור הזה היה די מוזר, בד"כ מתחיל עם הפרשות ואח"כ דימום הפעם זה התחיל בטפטוף של דימום שהתחזק ואף פעם לא היה ככה, אולי בעצם לא בייצתי?. 3.היתה איזה שהיא עדות לציסטה או זקיק שנותר על השחלה באולטרהסאונד? האם יש לזה קשר ל - FSH?? כי קראתי שלעיתים כשיש ציסטה זה משפיע על רמת ה- FSH/ 4.כמו כן הבנתי שהורמון זה עשוי להשתנות בין בדיקה לבדיקה,האם יכול להיות מצב חד פעמי פתאום שהוא גבוה ? ולכן לא מתייחסים לזה? 5.האסטרדיול שלי ע"פ המדדים נראה תקין - האם זה אמור לעודד? 6. מכל מה שקראתי באינטרנט נורא נלחצתי ונבהלתי מה הניסיון שלך עם מטופלות עם FSH גבוה. יש כאלה שטענו שטיפול ברפואה הסינית אכן מאזן את ההורמון אבל זה קוסמטי. לציין שוב שאני מאוד מודאגת...ותודה על המענה המהיר!! מה את מציעה לי לעשות כרגע? תודה רבה.

שלום לך גילת המונח "רזרבה שחלתית" מציין את פוטנציאל השחלות, להפיק כמות של ביציות איכותיות ובשלות. רזרבה שחלתית היא חיונית להשגת הריון. נשים בגילאים מתקדמים, נשים שמתקרבות לגיל המעבר (מנופאוזה) ונשים שמראש התפקוד השחלתי שלהן ירוד, מתקשות להרות. המצב מתבטא במגוון צורות: התקצרות או התארכות של משך המחזור החודשי, שינויים במועדי הביוץ ולעיתים אף חוסר ביוץ כלל. במקרים רבים נשים אלו מגיבות בצורה לא מספקת לגירוי הורמונאלי חיצוני. אצל נשים אלו הורמון ה-FSH יהיה גבוה. תפקידו של ההורמון הוא לגרות את השחלה לגיוס זקיקים ולהבשלתם. כאשר הרזרבה השחלתית של האישה נמוכה, הגוף מייצר כמויות גדולות מן ההורמון על מנת לנסות ולחזק את הפעילות השחלתית הירודה. אשה נולדת עם כמות ביציות מסוימת בשחלותיה, במהלך השנים יורדת כמות הביציות ונפגעת איכותן. רזרבה שחלתית תקינה מציינת פוטנציאל פריוני גבוה ותגובתיות טובה של השחלות. לעומת זאת, רזרבה שחלתית נמוכה, עשויה להצביע על פוטנציאל פריון נמוך. נשים בעלות רזרבה שחלית נמוכה עלולות להתקשות בהשגת הריון ספונטני. עם העליה בגיל קיימת נטיה רבה יותר לכיוון של רזרבה שחלתית ירודה. התופעה נפוצה יותר בקרב נשים שגילן מתקרב לגיל 40, אבל לעיתים גם נשים בתחילת שנות ה- 30 לחייהן סובלות מן התופעה. בדיקת הורמון ה- FSH היא אחת הבדיקות לבדיקת רזרבה שחלתית. חשוב לבצע את הבדיקה ביום 3-4. רמות גבוהות של FSH מצביעות על כך שהוגף מבקש לגרום לייצור מוגבר של ההורמון בגלל תגובתיות נמוכה של הזקיקים לרמות הנורמליות של FSH. כך שרמות גבוהות של FSH מצביעות בעצם על חוסר תגובה של הזקיקים. רמות תקינות של FSH המצביעות על רזרבה שחלתית תקינה, הינן עד 9.5 IU/L, רמות העולות על 20 IU/L הינן רמות בלתי תקינות. רמות FSH שבין 10-20 עשויות להצביע על נטיה לרזרבה שחלתית נמוכה, אבל הן אינן חד משמעיות. קיימות בדיקות נוספות שמקובל לבצע : א. נבדקת רמת האסטרדיול (אסטרוגן) - כדי לשלול אפשרות שרמות אסטרוגן גבוהות מדכאות באופן מלאכותי את רמות FSH - ומעוותות את התמונה האמיתית של הרזרבה השחלתית. רמות אסטרדיול שעולות על 100, מצביעות על רמות לא תקינות. בין 75- 100 , רמה גבולית. ב. בדיקת כלומיפן ציטרט (איקקלומין) - נבדק כאשר יש חשש לרזרבה שחלתית נמוכה אבל FSH נמצא תקין בכ"ז. נוטלים 100 מ"ג איקקלומין, בכל יום בין יום 5 - 9 למחזור ביום 10-11 מבצעים בדיקת LH , FSH אם הרמה של 2 ההורמונים נמוכה מ- 10 , אז המצב תקין. אם הרמה גבוהה מ- 10, מדובר על רזרבה שחלתית נמוכה, ופוטנציאל פריון נמוך. ניתן גם לבדוק באמצעות אולטרהסאונד: ביום 3 למחזור, ספירת זקיקים ומדידת נפח שחלות. 20 זקיקים - תוצאה תקינה. 8- 10 זקיקים ופחות - רזרבה שחלתית נמוכה. מבחינה סינית רזרבה שחלתית ירודה מיצגת מצב של חוסר יין הכליות ובמקרים רבים האישה חווה גם תחושות חום בגוף (לאו דווקא חום פיברילי, מדיד), היא תחווה לעיתים גלי חום, תחושת יובש בגוף, שינה לא איכותית, עצבנות, רעב מתמיד ועוד. זהו בעצם שלב מקדים לגיל המעבר שאצל נשים מסויימות מתרחש בגיל צעיר יחסית, עקב גנטיקה, מחלות, תרופות שונות , הורמונים ואורח חיים בעייתי. בטיפול יהיה שימוש בצמחי מרפא סיניים שיחזקו את האנרגיה היינית של הכליות, דיקו%

היי דוקטור ,החודש הזה הייתי אמורה לקבל ווסת כמו בכל חודש ביום ה11 /12. אבל זה לא קרה.ובכללי המחזור הזה ממש מוזר כי תמיד תמיד לפני הדימום עצמו כואב לי החזה ממש והפעם בכלל לא .בקיצור חשבתי שזה כבר לא יופיע למרות שכל ה5 ימים האחרונים הץחלתי להרגיש התכווצויות מוזרות אבל חשבתי שאני סתם מדמיינת וזה בטח משהו אחר .ובסוף קמתי עכשיו וראיתי שכן /: אז לא הבנתי מה קרה הביוץ התאחר או שלא היה בכלל, אפשר בכלל מחזור בךי ביוץ?.ובנוסף יש לי אימון כזהההיום... אפשר להתאמן במחזור ?אני מפחדת שיכאב לי שם כי זה תמיד כואב ,או גרוע יותר שאתלכלך מכל הלחץ על הבטן ואז פאדיחות .ואם מבטלים בשעה כזו אז כבר מחייבים .לא יודעת מה לעשות ; (אשמח לעצתך תודה !

שלום יתכן מחזור ללא ביוץ ויתכן ביוץ שמתעכב מבחינה רפואית אין בעיה להתאמן

שלום לך. אשתי בגיל 44-מחזור קודם היה בן 27 ימים והעליה ברמת LH אובחנה ביום 13 בעזרת ערכת ביוץ בייתית. במחזור נוכחי בדיקות עם הערכה התחילו ביום 10 ועד ליום 14 טרם אובחנה העליה ברמת ההורמון. בהנחה שלא היה ביוץ מוקדם-עד איזה יום כדאי להמשיך לבדוק כך שאם לא תזוהה העליה ברמת ההורמון ניתן יהיה להגיע למסקנה שככל הניראה מדובר במחזור ללא ביוץ?

מסובך מידי להגדרה לפי קיטים של בדיקת שתן.

שלום לך. אשתי בגיל 44-מחזור קודם היה בן 27 ימים והעליה ברמת LH אובחנה ביום 13 בעזרת ערכת ביוץ בייתית. במחזור נוכחי בדיקות עם הערכה התחילו ביום 10 ועד ליום 14 טרם אובחנה העליה ברמת ההורמון. בהנחה שלא היה ביוץ מוקדם-עד איזה יום כדאי להמשיך לבדוק כך שאם לא תזוהה העליה ברמת ההורמון ניתן יהיה להגיע למסקנה שככל הניראה מדובר במחזור ללא ביוץ?

תלוי באורך המחזור המומצע. בד"כ עד יום 21.