עין גדולה עין קטנה......

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

14/06/2017 | 11:52 | מאת: שושי

הי, יש לי עין אחת גדולה ועין אחת קטנה.. זה לא תמיד (לפעמים לא בולט בכלל) כשאני עייפה או בלילה זה הרבה יותר בולט וזה קצת מפחיד.. עשיתי סיטי ראש (בגלל בעיה אחרת) וצילמו את ארובות העין ומצאו שם אקסופתלמוס שמאלית בלי ממצא ארובתי חשוד. זה כנראה נובע מהורמונים (בלוטת התריס אצלי תקינה אבל בהיפופיזה מצאו גידול שמפריש הורמונים שכנראה אצטרך להוציא). האם גודל העיניים זה בגלל האקסופתלמוס? או עפעפיים? האם יש דרך לתקן את זה?

שושי היקרה, שלום! אכן, לבלט עין אבחנה מבדלת נרחבת, כולל א-סימטרייה מולדת של הפנים, או קוצר ראייה גבוה עם עין אחת שהיא גדולה יותר. ואולם, הפרעה בתפקודי בלוטת התריס עם מחלת ארובה הקשורה לכך במנגנון של גדילת נפח המרכיב השומני או השרירי בארובת העין - הם הגורם השכיח ביותר לבלט עין. תודה לאל, נשללו בעזרת ההדמייה (סיטי) בעיות אחרות כמו גידולים או תהליכים אחרים בארובה הדוחפים את העין קדימה. אם בלט העין קל - מצריך מעקב שמרני בלבד. לעתים הוא חולף עם איזון הבעיה ההורמונלית. במצבים קשים - ניתן להתערב באופן כירורגי. בברכת בריאות, ד"ר זיידר.

16/06/2017 | 16:44 | מאת: בדוי כמובן

ענית לי בפורום אחר... תודה רבה! אבל שאלה נוספת.. רופא עיניים אמר שהמוח שלי לא יודע להפעיל את שתי העיניים ביחד... כל פעם עין אחרת מופעלת (תאי עצב שמתו או משהו כזה). ובעינ נוספת שיש לי- קשה לי לראות מרחקים.. לדוגמה אני נןהגת ואני נצמדת למכוניות ואני לא שמה לב אם לא מעירים לי... האם בזה טפשר לטפל? או שזה גם קשור לחוסר איזון ההורמונלי שיש לי?? תודה רבה!!

29/09/2022 | 22:57 | מאת: אנונימית

היי לך אני סובלת בדיוק מאותה בעיה ורואה שהפוסט שלך מלפני כמה שנים. אז אשמח שתספרי לי אם הצלחת לעשות עם זה משהו או שהשלמת עם המצב

09/03/2023 | 07:44 | מאת: ליבי

היי. גיליתי בבוקר שהעין ימין נראית יותר קטנה משמאל. זה התחיל אצלי בגלל ספר אבל לא שמתי לב. יש איזו תרופה שאפשר לטפל איתה בזה? תודה

24/10/2023 | 09:27 | מאת: גם סובלת מזה

הי גם אני סובלת מאותו עניין. האם נפתר לשתיכן? אודה לעזרתכן

17/03/2024 | 11:13 | מאת: איה

היי אני גם סובלת מעים יותר גדולה קצת מהשניה לפעמים אבל רוב הזמן, האם פתרת את הבעיה או ידעת את הסיבה?

מנהל פורום צניחת עפעפיים