מה זה RPE? והאם ישנו טיפול לזה?

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

14/12/2009 | 11:13 | מאת: nina

בבדיקת FA נקבעה הבחחנה הבאה- קרקעית סוב אלבינוטי ושינויי RPE בעין שמאל. מה זה אומר והאם ניתן לטפל בזה? חשוב לציין אני לקויית ראייה ויש לי בעיות עיניים נוספות כגון IRIS COLOBOMA , קוצר ראייה גבוה קטרקט מולד ועוד. בתקופה אחרונה ישנה ירידה משמעותית בראייה והרופא לא מצליח למצוא את הסיבה. אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי, תודה.

ה-RPE הוא שכבת התאים מתחת לרשתית - שלמעשה מכילה את הפיגמנט שבין הרשתית לשכבת ה"דמית" (כורואיד). שינויי פיגמנט בשכבה זו אינם נדירים, ולא בהכרח מעידים על בעיה - ובוודאי אינם ממצא ספציפי המכוון לאבחנה מסויימת או דורש טיפול מסויים - אם בכלל.

14/12/2009 | 21:43 | מאת: nina

תודה על התגובה המהירה. אני אשמח אם תוכל להמליץ גם על דרכי טיפול שקיימים היום בקולובומה של הקשתית, במקרה שלי זה מולד.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים