ניסטגמוס סיבובי

דיון מתוך פורום  בריאות העין

22/09/2009 | 19:52 | מאת: אייל ברקו-אופטומטריסט

שלום ד"ר, אני אופטומטריסט. היום ראיתי פעם ראשונה נסטגמוס סיבובי, כלומר על ציר הקרנית-רשתית , ממש רוטציה של העין. האם מוכר לך ? בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט.

אייל שלום, ROTATORY NYSTAGMUS אכן ראיתי מקרים מסוג זה, מדובר בנסטגמוסנצים. בדר"כ מדובר בפגיעה נוירולוגית נוספת ובעיה בראיה. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

30/09/2009 | 09:25 | מאת: אייל ברקו - אופטומטריסט

שלום ד"ר לוינגר, זאת התשובה שחיפשתי. אכן מלווה בחדות ראייה מיטבית של 6/9. איזו פגיעה נוירולוגית נוספת אמורה להיות ? האם צריכה לעבור בירור נוירואופטלמולוגי ? הבחורה בהירה מאוד , לא לבקנית - האם יש קשר ? האם קשור לסינדרום כלשהו שצריכה לדעת ? תודה מראש, אייל ברקו - אופטומטריסט.

מנהלי פורום בריאות העין