זבובים וחוטים בעין - אולי מחלה שטרם אובחנה?

דיון מתוך פורום  אובאיטיס (מחלות דלקתיות של העין)

12/02/2020 | 10:21 | מאת: ליהי

שלום, שמי ליהי ואני בת 33 לפני מעל שמונה חודשים התחילו לי כאבים סביב ארובות העיניים וכאבי צוואר ונשלחתי לרופא עיניים שאבחן יובש קל, הכאבים המשיכו והפנו אותי לנוירולוג, ביצעתי בדיקת mri ראש - תקין, בדיקת mri צוואר ( קיימים בלטים), כמו כן לפני חצי שנה החלו לי חוטים וזבובים בעין וביצעתי לא מעט בדיקות עיניים שהראו שמלבד יובש ודלקת קלה בעפעפיים הכל תקין ולא רואים שום חוטים, בדיקת שדה ראיה תקין, בדיקת גלגל העין תקינה... שאלה שלי - ראיתי שבאוביאטיס אמצעי ישנן עכירות בעין, האם בבדיקת עיניים רגילה ניתן לאתר את המחלה או שיש צורך לבצע בדיקות נרחבות יותר ( ביקשתי מהרופא לOCT ולא הסכים לתת לי...) אני חוששת שאולי ישנה אופציה שזה אכן זה ואני מסתובבת עם הסבל הזה ללא אבחון נכון?

ליהי שלום באובאיטיס אמצעית אכן קיימות עכירויות בזגוגית העין ובדרך כלל ניתן לאתרן בבדיקת עיניים רגילה עם הרחבת אישונים. עם זאת יש צורך במודעות לנושא ולפעמים צריך " לדעת מה מחפשים" . מציעה שתפני ליעוץ של רופא מומחה לאובאיטיס על מנת לשלול בכעיה זו

מנהל פורום אובאיטיס (מחלות דלקתיות של העין)