נגישות
נגישות

חשד לתסמונת העצב המשולש

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

28/08/2018 | 18:55 | מאת: ענבל

שלום רב בת33 בריאה בדרך כלל, לפני מספר חודשים החלו להופיע אצלי כאבים בשינים העליונות רופא אף אוזן גרון אבחן דלקת בעצב המשולש מאז יש לי כאבי תופת בחצי פנים אוזן ועינים דומעות עם צד אחד של אף מנוזל אני ממש לחוצה כי קיבלתי הפניה לנוירולוג וקראתי שלפעמים כאבים כאלה נובעים מגידול בגזע המוח, האם בדרך כלל הסיבה לכך היא גידול? האם יש ניתוחים לכך היום?

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב ענבל, האם בזמן לעיסה יש כאב שמתעצם-מתחזק במהלכה? האם הכאב אותו את מתארת נמשך לאורך זמן,או מתעורר לשניות-דקות בעת לעיסה? אתייחס. בברכה

28/08/2018 | 23:01 | מאת: ענבל

ראשית תודה על המענה המהיר אז ככה הכאב לפעמים מתגבר בשעת לעיסה אבל חשוב לציין שהדבקתי על ידי כירורג פה ולסת כולל צילום פנורמי ונשללה סיבה דנטלית אם זאת אציין מספר דברים חשובים אני סובלת מתסמונת מפרק הלסת שנית חשוב שתדע שכל חיי סבלתי מתחושת התחשמלות בצד ימין של הפנים באוזן מקרין לעין ובעצם הלחי מדובר בכאבים שתי לידות הרבה פחות כאבו מהתקפים הללו בגיל 18 בשעת כאב כזה איבחן אצלי רופא שיניים שלבקת חוגרת בעצב של הפה ונתן כדורי זובריקס כעבור חצי שנה שוב עוד רופאה אבחנה ונתנה טיפול מאז חוויתי התקפות רבות כאלה מה שמאפיין אותם זה גירוי בעיר בעת מגע עדין כמו בזמן בהסתרקות רוח על הפנים ועוד שאר הרופאים שבדקו אותי מאז טוענים שהם לא רואים שום הרפס זוסטר לפני כחודש וחצי תקפו אותי כאבים כאלה שוב ביקשתי מרופא המשפחה לרשום זובירקס והכאב נחלש אבל מה שהשתנה זה כאב חד שנשאר מעל השיניים האחוריות בין האף לשפה כאב שלא עובר עם תחושת הירדמות של הקרקפת וצד אחד של הפנים מנוזל וזליגת דמעות עם צילו לים באוזניים הכאב כמעט קבוע כן מתחזק בשעת הליכה ויש לי תחושה של שפעת מי שאי חן היה אף אוזן גרון ונתן טרגטול שעשה לי תופעות לוואי איומות ולכן אני שואלת האם לדעתך נשמע כמו תסמונת העצב המשולש? האם עלי לחשוש מפני תהליך תופס מקום או שיכולות להיות גם סיבות אחרות?

לענבל, תודה על השלמת המידע. האפיון המגוון איננו מתאים ל TRIGEMINAL NEURALGIA. להמשך אבחון מומלץ בצוע MRI מח . בברכה

29/08/2018 | 07:57 | מאת: ענבל

האם זה מקרה דחוף? מה זה יכול להיות?

29/08/2018 | 08:03 | מאת: ענבל

יש לי גם פיברומיאלגיה האם יכול להיות קשור? במידה ולא למה התיאור שלי מתאים?

29/08/2018 | 08:08 | מאת: ענבל

האם יתכן שמקור הבעיה היא דלקת בסינוסים?

לענבל, בתשובה לשאלותיך הנוספות: *תהליך שנמשך לאורך שנים בדרך כלל איננו דחוף *אינני סבור שספקולציות יתרמו להבנת מצבך ו-או לטיפול בו *לא קשור לפיברומיאלגיה *הסינוסים יודגמו בנוסף למח בהדמיית MRI:ניתן יהיה להתייחס בהתאם. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה