רשיון נהיגה לראיה בעין אחת

דיון מתוך פורום  בריאות העין

28/06/2010 | 20:53 | מאת: amigo

לד"ר המכובד שלום רב, בגלל אירוע מצער של היפרדות רישתית לפני כ-3 שנים איבדתי את הראיה בעין ימין-לאחר הרבה ניתוחים שלא הצליחו. שאלתי:האם ניתן להמשיך לנהוג לפי החוק בעין אחת ? עליי לציין שנבדקתי על ידי מספר רופאי עיניים בכירים וכן על ידי אופטומטריסט וכולם קבעו שבעין הבריאה יש לי ראיה 6/6. לחץ תוך-עיני 16. אני שואל לגבי נהיגה ברכב פרטי בלבד ועלי להוסיף שאני נוהג כבר 24 שנים ללא כל עבירהת ומתוכן 3 שנים עם עין אחת. בתודה מראש

שלום רב, מותר לך לנהוג עם עין אחת ברכב פרטי במידה והראיה באותה עין טובה מ-6/12. במקרה שלך אין הגבלה ברשיון נהיגה, יש צורך בהתאמת מראה נוספת לשם הרחבת שדה הראיה. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

30/06/2010 | 13:13 | מאת: amigo

ומאחל לך כל טוב וקיץ נעים!!!

21/06/2020 | 18:13 | מאת: שמעון

איך היתכן שאני עשיתי בדיקות עיניים לרשיון על סירה ובקשו ממני לעשות בדיקות מיוחדות גם בכדי לראות בזוויות העיניים ופה אתה אומר למעשה שמותר לעיוור בעין אחת לנהוג ברכב שהסכנה לחיים גדולה פה פי אלף. הבנאדם עיוור בעין אחת לדעתי זה פשע!!!יש מה להשוות בכלל בין ראיה של זוג עיניים לעין אחת. אם זה נכון חוקתית לדעתי זה פשע נגד הציבור!!!

מנהלי פורום בריאות העין