עקירת שן בינה ( שבורה)- סכנות?

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

25/03/2017 | 16:20 | מאת: קרן

שלום , אני יודעת שאחד הסכנות בעקירת שן בינה היא פגיעה בעצב האם הפגיעה נובעת מהזריקה עצמה או מהניתוח עצמו ? אם מהזריקה, האם עקירה תחת הרדמה כללית יכולה למנוע סיבוך זה ? האם מדובר בסכנה של עקירת שן בינה בכלל או רק שן בינה כלואה? יש לי שן בינה במנח תקין , שיש בה טיפול שורש המון שנים , לא עשיתי כתר וכותרת השן נשברה ( עקרתי את השבר - ובזמנו הזריקה הותירה אותי עםכאב במפרק הרבה מאוד זמן) , הבורג התעקם וכבר יש לי דלקת , אני בטוח אצטרך עקירה כירוגית , האם זה למעשה כמו לבצע עקירת שן בינה כלואה ולא בינה רגילה מבחינת הסיכונים

19/04/2017 | 06:53 | מאת: ד"ר הילה קליין

בעקירה כירורגית של שן בינה תחתונה ישנו סיכוי לפגיעה עצבית הכוללת פגיעה בתחושה בלבד באזור השפה התחתונה ו/או הלשון. כמו כן עשויה להיות פגיעה בכלי דם. הסבירות לפגיעה נובעת מסמיכות אנטומית של שיני הבינה לעצבים אלו . על מנת להפחית סיכונים מומלץ לפנות לכירורג/ית פה ולסת מומחה/ית המיומנים בעקירות כאלו. ההרדמה הכללית איננה מפחיתה את הסיכון לפגיעה. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות