פגיעה בכף היד עקב לחץ בשני מקומות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

04/05/2020 | 21:01 | מאת: אייל

שלום אני בן 50. ידוע על קרוהן. אחרי 3 שנים לא טובות ( בעקבות גם זיהום בבטן ) ירדתי במשקל ל 47 ק"ג על 1.80 מטר והתזונה כבר שנתיים מאוד דלה עם מעט מדי ויטמינים. מנסה לטפס בחזרה במשקל. היות והחל לי לחץ דם נמוך התחלתי לפני שנה למדוד לחץ דם. 1. מדדתי במשך חודשים לחץ דם כל יום וזה מאוד לחץ לי על העצב באיזור שקרוב למרפק וגרם לתחושות בכך היד לכן הפסקתי למדוד לפני חצי שנה. 2. לפני כחצי שנה הבן שלי ישב לי על האיזור בין המרפק סמוך לכף היד כמה דקות וזה לחץ אותה מאוד. בעקבות גם הלחץ סמוך לכף היד וגם הלחץ מהמד לחץ דם, אני כבר מעל חצי שנה סובל מהרדמויות דקירות וכאב בכף היד. התופעות לא משתפרות למרות שהפסקתי כל לחץ על היד. יתרה מכך באחרונה אני סובל גם מתופעה שכשמחזיק את המכונת גילוח שמגלח איתה את השיער מעצם הרטט שלה נוצר לי מיד דקירות והרדמות בכף היד שמחמירות. לאור התסמינים אבקש לשאול מה להערכתך אפשר לעשות? אם זה לא השתפר אחרי מעל חצי שנה האם זה אבוד? יש טעם בכלל לעשות EMG של היד או שזה ממילא לא יועיל במשהו? תודה רבה אייל

אייל שלום, ראשית - יש להיבדק !!! הטיפול אינו נגזר מ-EMG או צילום, אלא ממצבו של המטופל. שנית, מהסיפור שלך נראה כי מדובר בפגיעה עצבית ולכן יש לבצע EMG שהינו כלי נוסף (ולא יחיד) להערכת הנזק. שלישית, על פי הבדיקה ותוצאת ה-EMG יומלץ האם ניתן להציע טיפול שמרני או ניתוחי לבעיה. בברכה, ד"ר יהודה

04/05/2020 | 22:44 | מאת: אייל

תודה רבה! מעריך מאוד את התשובה. אם אפשר עוד לשאול בקצרה לסיום 1. האם העובדה שהעצב לא השתפר והחלים אפילו אחרי חצי שנה שכבר לא היה עליו עוד לחץ מעידה שהוא כבר לא יחלים? קראתי שרוב ההחלמה בדרך כלל תוך כמה חודשים.... אולי לא החלים בגלל מחסור בויטמינים B וכו'... 2. מה אפשר ללמוד מכך שהחזקת מכונת גילוח 2 דקות רוטטת גורמת לי להתפרצות חזקה של זרמים ודקירות בכף היד? 3. אם נניח ה EMG עוד 3 חודשים האם עיכוב נוסף בעייתי וכבר אי אפשר יהיה לשקם את היד? שוב המון המון תודה תודה רבה !!!

1. לאור מחלת הרקע שלך בהחלט יש אפשרות שמחסור בויטמינים תורם לבעיה. אפשר לבצע בדיקות דם אצל רופא המשפחה, אך ברור כי קיים גם גורם מכני 2. העובדה כי אתה מרגיש בנימול בזמן גילוח הינה בגלל כיפוף המרפק ולא בגלל הרטט. 3. כפי שהסברתי, ההחלטה תלויה גם בבדיקה ולא רק ב"מספרים" של ה-EMG. תוכל לגשת להיבדק אצל מומחה לכירורגיה של היד גם טרם ה-EMG.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד