כף יד, EMG

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

17/04/2018 | 11:31 | מאת: דניאלה

שלום אני בת 40 בד"כ בריאה. לפני 3 חודשים גילו לי גידול שפיר במדיאסטנום ועברתי בהצלחה ניתוח להסרת הגידול. במהלך הניתוח שערך 3 שעות היה לחץ על זרוע ימין שהיתה מקופלת מעל הראש. בעקבות הניתוח החלו כאבים חזקים ביד מהמרפק לכיוון כף היד, תחושת שריפה, 3 אצבעות אחרונות רדומות, חולשה ביד וכו'. הפריע לי מאוד לישון. עברתי חודשיים ריפוי בעיסוק ופיזיותרפיה ואני מרגישה שיפור משמעותי ומצליחה לישון בלי משככי כאב ומפעילה טוב יותר את היד אבל היא עדיין קצת חלשה ויש קצת כאב. ביצעתי השבוע EMG של היד התוצאה: relative low rt median motor response normal other NCS values לאור הקליניקה אצלי וה EMG ברצוני לשאול 1. מה משמעות התוצאה ב EMG והאם יש בעיה שתדרוש ניתוח? 2. האם סביר להניח שזה ימשיך להשתפר ולהמשיך עם חיי ולנסות להפעיל כמה שיותר את היד? תודה רבה

17/04/2018 | 13:52 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

בד"כ לאחר הישענות ממושכת על מקומות מסוימים - נגרם לחץ עצבי על העצב האולנרי ו/או הרדיאלי. מתיאורך קיים לחץ על העצב המדיאני, מבלי לפרט מיקום. התופעה אינה שכיחה כתוצאה מהישענות. צתי לפנות עם הבדיקה שבצעת לרופא מומחה בכירורגית יד להמשך בירור ואיבחון. בהתאם לאיבחון - ניתן יהיה למליץ על טיפול, אם בכלל. בברכה ד"ר פעילן

17/04/2018 | 16:20 | מאת: Sניאלה

וואו. מוזר. כי גם בכירורגית חזה אמרו לי שקיפול היד מעל הראש במשך 3 שעות גורם ל ulnar nerver entrapment וגם האורטופד הכללי בקופת חולים כתב את זה ושלח אותי לפיזיותרפיה מתאימה. לדבריך ה EMG מצביע על בעיה בכלל בעצב אחר - המדיאני. מה יותר סביר? שזה טעות של ה EMG או שבכלל הבעיה במדיאני? אם זה במדיאני אז כדאי להפסיק את הפיזיותרפיה שאני עושה לאולנרי? תודה רבה

22/04/2018 | 06:25 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

התייעצי עם כירורג היד שבדק אותך ומטפל בך. בברכה ד"ר פעילן

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד