שחמת הכבד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

30/11/2005 | 08:47 | מאת: זיוה

אתמול נודע לאחי ( בן 49) שהוא חולה בשחמת הכבד הרופא הסביר לו שכנראה המחלה אצלו כבר 5 שנים אחי לא שותה אלכוהול , לא מעשן סמים , לא היה חולה בצהבת האם זו מחלה גנטית או איך אפשר לחלות בה למעט הסיבות שציינתי קודם ? האם זה מדבק ? מה זה בעצם שחמת הכבד , מה סיכויי ההחלמה , איזה טיפול אפשר לקבל , האם הקביעה של הרופאים ודאית או שיש בדיקות שיכולות לאשר או להצביע על מידת הנזק לכבד ? יש לי המון שאלות , אם תוכל לענות על חלקן אשמח תודה

03/12/2005 | 12:09 | מאת: ד"ר אייל גל

שחמת הכבד היא מצב בו עקב דלקת כרונית נוצרות הצטלקויות והכבד מצטמק וקיימת ירידה בתפקודו. כתוצאה מהפגיעה בכבד עלולים להופיע סיבוכים כגון מיימת (נוזל בחלל הבטן), הפרעות בקרישת הדם, דליות (ורידים מורחבים) בוושט שעלולים לדמם והפרעות בתפקוד המוח (בלבול, שינוי במצב ההכרה) במצבים קשים וכן גידול של הכבד. הסיבות לשחמת בארץ הן בעיקר עקב דלקת ויראלית של הכבד הנגמת ע"י וירוס הפטיטיס C או הפטיטיס B ואז יש אפשרות להדבקה דרך הדם. ההדבקה יכולה להיות אסימפטומטית ולוקח כ 20-30 שנה עד שמופיעה שחמת. סיבה שכיחה אחרת היא שימוש באלכוהול בצורה מופרזת ונדירות יותר מחלות מטבוליות שחלקן תורשתיות. הערכת המצב נעשית ע"יבדיקות דם, בדיקה גופנית, סונר בטן וביופסיה של הכבד. הטיפול הוא בעיקרו תומך ובמצבים קשים החולה מופנה להשתלת כבד. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול