חוסר בפקטור 7 ואי ספיקת לב

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

30/10/2016 | 09:57 | מאת: אני

שלום, אני בחורה בת 28. לפני מספר שנים עשיתי ניתוח אף, בו היה לי דימום קצת גדול מהרגיל וזמן ההחלמה היה איטי מהרגיל. מההיכרות שלי עם עצמי ההחלמה שלי מחתכים או פצעים היא קצת ארוכה אך מעולם לא היו לי בעיות של דימומים גדולים או משהו כזה ששמתי לב אליו. לפני כשנה המטולוגית שלחה אותי לבדיקת דם בעקבות מה שסיפרתי על הניתוח וגילו שיש לי מחסור בפקטור 7 (תוצאה: 42 כשהגבול התחתון הוא 60). 1. רציתי לדעת כיצד הדבר ישפיע על חיי ובפרט, האם יש השפעה על הריון ולידה. 2. לפני כחודש גילו אצלי מום מולד בלב של מסתם אורטרלי ביקוספידלי (דו עלי במקום תלת עלי) ושיש לי אי ספיקת לב קלה, אך אין לפי הקרדיולוג אין לי שום מגבלה בשלב זה. אני לא נוטלת שום תרופות באופן כללי. האם יש לחוסר בפקטור השפעה על אי הספיקה? תודה רבה

מדובר בחסר קל בפקטור 7, במרבית המקרים אין לכך השלכה, אך יש לא ניתן להתייחס למקרה הספציפי בלי להכיר לעומק. לגבי הריון ולידה- במידה והחסר משמעותי יכול להגביר נטייה לדמם, במידה וחסר קל בלבד קרוב לוודאי כי לא תהיה השפעה. אין קשר בין הממצאים בלב ולחסר בפקטור 7. בכל מקרה כדאי לפנות להמטולוג בצורה מסודרת.

מנהל פורום המטולוגיה