טיפול מניעתי ל dvt וסיבוכיו

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

23/12/2011 | 16:27 | מאת: ד"ר לנציאנו אלברטו

שלום רב, שאלה לד"ר ציצוביץ אני בן 67 רופא במיקצועי -אני נשאי ל פקטור 5 ליידן הטרוזיגוטי-בשנת 2000 הופיע פקקת שטחית בוריד הספנה שלא הגיבה לטיפול ב nsaia ועברתי טרומבקטומיה וליגציה של הוריד-בשנת 2007 עברתי צינתור כלילי בגלל מיחושים בחזה וממצא חשוד ב CT ANGIO של הלב-למזלי הצינתור היה תקין ולצערי הופיעה מפרצת מדומה שטופלה בב"ח X ע" לחץ לא מבוקר(למרות ידיעת הצוות הרפואי על קרישיות יתר) במשך 24 שעות דבר שגרם ל DVT לאורך הוריד הפמורופופליטיאלי -קיבלתי קלקסאן במשך 6 חודשים ולאחריו קומדין למשך 6 חודשים נוספים(הטיפול לפי המלצת המטולוג).לציין שתחילה המעבר מקלקסאן לקומדין גרם להגברת הכאבים בגפה תחתונה ולכן הומלץ הטיפול בקלקסאן ל 6 חודשים-אחרי סיום הטיפול בקומדין ומאז אני לוקח 100 מג מיקרופירין ליום (גם לפי המלצת המטולוג)-לא הומלץ טיפול כרוני בקומדין לאחר שה dvt נגרם מלחץ מכני .מאז האירוע אני סובל מתסמונת פוספלביטית שמתבטאת בכאבים בעיקר בשוק מתחילת היום ועד סופו.לציין שבדופלר שבוצע לאחרונה ישנה אי ספיקה ורידית עמוקה ושארית של פיברין במספר מקומות בעיקר בוריד הפופליטיאלי-דאגתי היא מאירוע של תסחיף ריאתי בעיקר מ dvt התחלתי אים בכלל יופיע-לכן שאלתי היא האים עלי לקחת קרדוקסין כנוגד אגרגציה של טסיות ובאיזה מינון וזאת למניעה יחד או ללא קשר עם האספירין וזאת בידיעה שאספירין לבד אינו מונע dvt וסיבוכיו -או שאין צורך בטיפול בשלב זה.במידה ואצטרך לקחת קרדוקסין האים תופעות הלווי על המערכת הקרדיוואסקולארית הן שכיחות? רב תודות ושבת שלום וחג חנוכה שמח

24/12/2011 | 18:24 | מאת: תשובת מנהל הפורום

כללית, איני חושב שקרדוקסין מוסיף משהו. מאידך, זה שהמשכת לקחת אזפירין ברצף, כנראה נכון וזאת לאור מחקר ממש טרי מאיטליה שמצא שזה יעיל בהפחתת הישנות לאחר הפסקת קומדין. ראה http://ash.confex.com/ash/2011/webprogram/Paper36796.html בהעדר ארוע ממשי לא נראה שיש מקום למתן נוגדי קרישה והמשך האספירין במקרה זה נראה נכון. כדאי להתייעץ עם כירורג כלי דם לגבי הסיבוכים הפוסט-פלביטיים וכיצד ניתן להקל עליהם. כמובן שהכל נכתב ב"תיאוריה" ומבלי היכרות מספקת ואין לראות בכך הוראה טפולית.

מנהל פורום המטולוגיה