פסאודו-טרומבוציטופניה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

קנאביס: סם אסור או תרופה חוקית?

כ-4,000 איש בישראל מקבלים כיום את הקנאביס הרפואי תחת מרשם, וההערכה היא שעד שנת 2020 ישתמשו בקנאביס בהיתר כ-40 אלף חולים עד שנות ה-30 של המאה הקודמת היה הקנאביס קיים ברשימת התרופות של כל בית מרקחת. עם התחלת המלחמה בנגע הסמים הוצא הקנאביס אל מחוץ לחוק ברוב מדינות העולם והוגדר כסם מסוכן. עובדה זו לא מנעה מחוקרים רבים לקדם מחקרים על תכונות הקנאביס והחומרים המצויים בצמח ולא בכדי, שכן הנתונים הם מרשימים. בצמח הקנאביס נמצאו כ-460 חומרים פעילים שיתכן והם בעלי השפעה רפואית. הקבוצה המוכרת ביותר ביניהם הם הקנבינואידים המהווים קבוצה של 60 חומרים פעילים כאשר המרכיבים העיקרים הם: THC - חומר הקיים גם כתרופה מוכרת, הפועל על הקולטן CB1, עיקר השפעתו פסיכואקטיבית ושיכוך כאבים.CBD - קנבינדיולים הפועלים על הקולטן CB2. עיקר פעולתו של החומר הוא בשיכוך כאבים, והפחתת הפעילות הפסיכואקטיבית של THC.CBC - (קנביכרומין) - חומר...
ללמוד עוד על פסאודו-טרומבוציטופניה
קנאביס: סם אסור או תרופה חוקית?-תמונה

כ-4,000 איש בישראל מקבלים כיום את הקנאביס הרפואי תחת מרשם,...

מאת: ד"ר יהודה...
12/01/2011
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לפסאודו-טרומבוציטופניה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

פסאודו-טרומבוציטופניה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום אני בת 37 אנא לשני ילדים גדולים בשנה האחרונה עברתי 2 הפלות טבעיות בשליש הראשון אני סובלת מזה כשנה וחצי מנימול קשה ביד וברגל שמאל זה קורה במהלך היום אך בעיקר בלילות. מעיר משינה. בזמן ההריונות זה היה ממש משמעותי והפריע כל הלילה. נשלחתי על ידי הרופאה לבצע בדיקת: אגרגציה של טסיות, cpa' וגם אגרגציה בריכוזים יורדים של ריסטוציטין. לא היה לי נעים לשאול את הרופאה מה זה, ומה החשד? מה האבחנה הנחזית במקרה שלי? ומה הרופאה רוצה לגלות באמצעות שלל הבדיקות הללו? אשמח לתשובה אנני

לא נעים לשאול ? אז לא יודעים... אני לא יודע מה היא מחפשת דוקא בבדיקות אלה שררשמת או מה הקשר שלהן דוקא לנושא הנימול. גם אם היא מחפשת משהו שקשור לקרישה וקשור להפלות ואולי יכול להסביר נימול זה לא הדברים שרשמת. אבחנה ? בודאי שאי אפשר לדעת מה האבחנה. אני חושב שהכתובת בנושא נימול היא קודם כל ניורולוג ולא המטולוג. אחרי שיש אבחנה ניורולוגית אפשר לחפש סיבות שאולי יש להם קשר המטולוגי (אם זה מתאים לממצאים ולאבחנה הניורולוגית ולא להיפך) חזרי אליה ובקשי הסברים

שכחתי להוסיף שלטיפול בטרומבוציטופניה אני מקבל זריקות של Romiplastim שוב תודה הראל

הראל שלום, אין קשר בין אומגה 3 וטרומבוציטופניה. טיפול זה גורם לירידה בצימוד (אגרגציה) של טסיות ולא לירידה במספרן, וניתן כתוסף תזונה לחולים במחלות לב ועוד. נשמח לייעץ לך באופן אישי, פנים מול פנים, לתיאום הפגישה: 08-9778339. בכבוד רב, פרופ' מתי ברקוביץ מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית מרכז רפואי "אסף הרופא"

23/12/2011 | 16:27 | מאת: ד"ר לנציאנו אלברטו
מתוך פורום המטולוגיה

שלום רב, שאלה לד"ר ציצוביץ אני בן 67 רופא במיקצועי -אני נשאי ל פקטור 5 ליידן הטרוזיגוטי-בשנת 2000 הופיע פקקת שטחית בוריד הספנה שלא הגיבה לטיפול ב nsaia ועברתי טרומבקטומיה וליגציה של הוריד-בשנת 2007 עברתי צינתור כלילי בגלל מיחושים בחזה וממצא חשוד ב CT ANGIO של הלב-למזלי הצינתור היה תקין ולצערי הופיעה מפרצת מדומה שטופלה בב"ח X ע" לחץ לא מבוקר(למרות ידיעת הצוות הרפואי על קרישיות יתר) במשך 24 שעות דבר שגרם ל DVT לאורך הוריד הפמורופופליטיאלי -קיבלתי קלקסאן במשך 6 חודשים ולאחריו קומדין למשך 6 חודשים נוספים(הטיפול לפי המלצת המטולוג).לציין שתחילה המעבר מקלקסאן לקומדין גרם להגברת הכאבים בגפה תחתונה ולכן הומלץ הטיפול בקלקסאן ל 6 חודשים-אחרי סיום הטיפול בקומדין ומאז אני לוקח 100 מג מיקרופירין ליום (גם לפי המלצת המטולוג)-לא הומלץ טיפול כרוני בקומדין לאחר שה dvt נגרם מלחץ מכני .מאז האירוע אני סובל מתסמונת פוספלביטית שמתבטאת בכאבים בעיקר בשוק מתחילת היום ועד סופו.לציין שבדופלר שבוצע לאחרונה ישנה אי ספיקה ורידית עמוקה ושארית של פיברין במספר מקומות בעיקר בוריד הפופליטיאלי-דאגתי היא מאירוע של תסחיף ריאתי בעיקר מ dvt התחלתי אים בכלל יופיע-לכן שאלתי היא האים עלי לקחת קרדוקסין כנוגד אגרגציה של טסיות ובאיזה מינון וזאת למניעה יחד או ללא קשר עם האספירין וזאת בידיעה שאספירין לבד אינו מונע dvt וסיבוכיו -או שאין צורך בטיפול בשלב זה.במידה ואצטרך לקחת קרדוקסין האים תופעות הלווי על המערכת הקרדיוואסקולארית הן שכיחות? רב תודות ושבת שלום וחג חנוכה שמח

כללית, איני חושב שקרדוקסין מוסיף משהו. מאידך, זה שהמשכת לקחת אזפירין ברצף, כנראה נכון וזאת לאור מחקר ממש טרי מאיטליה שמצא שזה יעיל בהפחתת הישנות לאחר הפסקת קומדין. ראה http://ash.confex.com/ash/2011/webprogram/Paper36796.html בהעדר ארוע ממשי לא נראה שיש מקום למתן נוגדי קרישה והמשך האספירין במקרה זה נראה נכון. כדאי להתייעץ עם כירורג כלי דם לגבי הסיבוכים הפוסט-פלביטיים וכיצד ניתן להקל עליהם. כמובן שהכל נכתב ב"תיאוריה" ומבלי היכרות מספקת ואין לראות בכך הוראה טפולית.

לפני כ 10 ימם התחלתי ליטול אספירין 325 מל עקב ורידי רגליים באותו הזמן קיבלתי גם מוקסיפן פורטה 500 שלוש פעמים ביום עקב התקררות .לאחר נטילת התרופות אחרי כתשעה ימים גיליתי שהצואה שלי בצבע אדום כהה ומעורבת בדם. הלכתי לרופא הוא מייד הורה לי להפסיק את האספירין . שאלתי היא מתי אמורה תופעה זו להעלם

רות שלום, על פי מקורות המידע שבידנו (מיקרומדקס מעודכן לרבעון האחרון) לא קיימת אינטראקציה בין מוקסיפן לאספירין. תופעת לוואי מוכרת של אספירין היא דימום ע"י כך שמונע אגרגציה של טסיות כלומר מונע מהדם להיקרש. ישנו דיווח ממחקר שמראה כי אספירין מעלה את זמן הדימום במתנדבים בריאים והאפקט פג בתוך 48 שעות לאחר נטילת המנה האחרונה. במידה והדימום אינו נפסק עלייך לפנות לרופא. בברכה,