דיפירידאמול: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לדיפירידאמול?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

דיפירידאמול: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב, אבי בן 73 אושפז עקב קריש דם בריאה , בבדיקה גילו שהוא נשא של מוטציית קרישה פקטור 2 , מאז , כ - 8 חודשים , הוא מטופל ב - XARELTO 20 mg פעם ביום. ההמטולוגית שלו אמרה שהוא יצטרך לקחת את הכדור במשך שנתיים. לצערנו , הוא צריך לעבור בדיקת ביאופציה בערמונית, בדף למטופל כתוב שיש להפסיק מדללי דם או תרופות המכילות אותן כגון אספירין,מיקורופירין,קרדוקסין,קרטיה,אלגולוזין פורטה,טיקלידול,רונל כ-10 ימים לפני הבדיקה , וקומדין 5 ימים לפני הבדיקה. לא כתוב כמה ימים לפני הבדיקה להפסיק לקחת XARELTO, (אני יודע שזאת תרופה מהדור החדש ופועלת אחרת) כמה ימים לפני הבדיקה מומלץ להפסיק לקחת XARELTO כדי לבטל את השפעתה בדם ? כמו כן כתוב לבצע בדיקת INR יום לפני הבדיקה, לא ברור לנו כיצד נקבל את התוצאות יום למחרת.... תודה רוני.

בדרך כלל מפסיקים קסרלטו 24-48 שעות לפני הפרוצדורה, תלוי בתפקוד כלייתי. אין צורך לבדוק INR כיוון שלא מקבל קומדין.

שלום ד"ר, אבי אמור לעבור את הפרוצדרה ביום שלישי הקרוב. הוא התבקש לקחת את כדור הקסרלטו האחרון ביום שישי , וביום שבת וראשון לקבל זריקת קלקסן. האם הגיוני ? תודה רבה. רוני.

אני לוקחת נוגדי קרישה מסוג אגרנוקס . האם אפשר לקחת כלורלה. האם אין לזה השפעה לנושא הקרישיות בדם?כמו כן יש לי בעית כולסטרול

שלום רב, ניתן לקחת כלורלה עם מינון מסויים של אספירין (אגרונקס למיטב הבנתי הינו אספירין) עד 100 מ"ג. תבדקי רק עם הרופא שאכן מדובר באספירין עד 100 מ"ג. לכלורלה השפעה מדללת דם עדינה ובדרך כלל לא נמליץ אותה עם מדללי דם חזקים כמו קומדין למשל. לייעוץ בנושא כולסטרול את מוזמנת לפנות לקו ההדרכה והייעוץ שלנו ולמסור פרטים רפואיים נוספים כדי שנוכל להתאים לך טיפול מתאים. לייעוץ והדרכה בהתאמה אישית ניתן לפנות למחלקת ההדרכה והייעוץ שלנו בטלפון חינם: 1-800-350-333 , שעות פעילות: כל יום 08:30 עד 17:30 (למעט ימי שישי). בברכת בריאות שלמה, שירי מיטל יועצת תזונה ותוספי תזונה מחלקת הדרכה וייעוץ סולגאר-סופהרב http://www.solgar.co.il

23/12/2011 | 16:27 | מאת: ד"ר לנציאנו אלברטו
מתוך פורום המטולוגיה

שלום רב, שאלה לד"ר ציצוביץ אני בן 67 רופא במיקצועי -אני נשאי ל פקטור 5 ליידן הטרוזיגוטי-בשנת 2000 הופיע פקקת שטחית בוריד הספנה שלא הגיבה לטיפול ב nsaia ועברתי טרומבקטומיה וליגציה של הוריד-בשנת 2007 עברתי צינתור כלילי בגלל מיחושים בחזה וממצא חשוד ב CT ANGIO של הלב-למזלי הצינתור היה תקין ולצערי הופיעה מפרצת מדומה שטופלה בב"ח X ע" לחץ לא מבוקר(למרות ידיעת הצוות הרפואי על קרישיות יתר) במשך 24 שעות דבר שגרם ל DVT לאורך הוריד הפמורופופליטיאלי -קיבלתי קלקסאן במשך 6 חודשים ולאחריו קומדין למשך 6 חודשים נוספים(הטיפול לפי המלצת המטולוג).לציין שתחילה המעבר מקלקסאן לקומדין גרם להגברת הכאבים בגפה תחתונה ולכן הומלץ הטיפול בקלקסאן ל 6 חודשים-אחרי סיום הטיפול בקומדין ומאז אני לוקח 100 מג מיקרופירין ליום (גם לפי המלצת המטולוג)-לא הומלץ טיפול כרוני בקומדין לאחר שה dvt נגרם מלחץ מכני .מאז האירוע אני סובל מתסמונת פוספלביטית שמתבטאת בכאבים בעיקר בשוק מתחילת היום ועד סופו.לציין שבדופלר שבוצע לאחרונה ישנה אי ספיקה ורידית עמוקה ושארית של פיברין במספר מקומות בעיקר בוריד הפופליטיאלי-דאגתי היא מאירוע של תסחיף ריאתי בעיקר מ dvt התחלתי אים בכלל יופיע-לכן שאלתי היא האים עלי לקחת קרדוקסין כנוגד אגרגציה של טסיות ובאיזה מינון וזאת למניעה יחד או ללא קשר עם האספירין וזאת בידיעה שאספירין לבד אינו מונע dvt וסיבוכיו -או שאין צורך בטיפול בשלב זה.במידה ואצטרך לקחת קרדוקסין האים תופעות הלווי על המערכת הקרדיוואסקולארית הן שכיחות? רב תודות ושבת שלום וחג חנוכה שמח

כללית, איני חושב שקרדוקסין מוסיף משהו. מאידך, זה שהמשכת לקחת אזפירין ברצף, כנראה נכון וזאת לאור מחקר ממש טרי מאיטליה שמצא שזה יעיל בהפחתת הישנות לאחר הפסקת קומדין. ראה http://ash.confex.com/ash/2011/webprogram/Paper36796.html בהעדר ארוע ממשי לא נראה שיש מקום למתן נוגדי קרישה והמשך האספירין במקרה זה נראה נכון. כדאי להתייעץ עם כירורג כלי דם לגבי הסיבוכים הפוסט-פלביטיים וכיצד ניתן להקל עליהם. כמובן שהכל נכתב ב"תיאוריה" ומבלי היכרות מספקת ואין לראות בכך הוראה טפולית.

03/07/2011 | 21:21 | מאת: אבי
מתוך פורום סוכרת

עישתי מיפוי לב ולהלן התוצאה בוצעה בדיקת לב cardoxin mibi לאחר הזרקה תוך וורדית של mci8 tc- mibi במאמץ mci25 tc mibi במנוחה דופק התחלתי 82 לדקה לחץ דם התחלתי 60\100 דופק סןפי 82 לדקה לחם דם סופי 60\100 תעוקת חזה עם הקלה לאחר מתן אמינופילין ללא שינוים איכסמים באק"ג בבדיקה לאחר מתן קרדוסין הבדיקה בוצעה מתן קרדוקסין במינון 0.57 מ"ג לק"ג חדר שמאלי שמאלי בגודל תקין קיימת ירידה קלה בפרפוזיה לאפאיזור אינרו אפיקלי פרפוזיה לאלקאיזור אינפרו אפיקלי פרפוזיה תקינה לשאר דפנות הלב בבדיקת gated spect התכווצות תקינה של חדר שמאל 70% lvef בבדיקה במנוחה קיים שיפור חלקי בפרפוזיה לאיזור הנ"ל בסיכום במיפוי לב לאחר מאמץ פרמקולוגי עם קרדוקסין חדר שמאל בגודל תקין קיימת ירידה קלה הפיכה חלקית בפרפוזיה לאיזור אינפרו אפיקלי לא ניתן לשלול ארטפקט פרפוזיה תקינה לשאר דפנות הלב ברצוני לדעת מהם תוצאות הבדיקה ? והאם יש לי שוב סתימה בעורקים ? האם אצתרך לעשות צינטור חוזר או ניתוח מעקפים? ולאחר הופיע אצלי זרמים באיזור צוואר וראש ויש לי נורופטיה סוכרתית זה קשור לבדיקה הזו ? ואם לא מה עלי להגיד זאת לצוות שינתח אותי קודם לכן

מציע שתברר בערוצים אחרים בברכה, בועז

שלום לך, מומלץ שתפנה לקרדיולוג שלך שיפענח לך את רזי הבדיקה. על פניו הבדיקה נראית סבירה ללא עדות לאוטם לאחרונה. אשר למצב כלי הדם בלב אצלך, בסוכרת יש נטיה לסתימות מרובות קטנות מפוזרות, שניתן לראותן בצינטור רגיל או וירטואלי, אך לרוב לא עושים דבר בנירון אלא אם יש חסימה כמעט שלמה של מקטע של עורקי הלב. הנוירופתיה הסוכרתית באם היא ישנה אינה משפיעה על בדיקות מיפוי/צינטור בלב.