הפטוגלובין נמוך

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

22/11/2020 | 19:51 | מאת: רונן

בן 26 עם דלקת מפרקים וקרוהן, מקבל סלזופירין. נשלחתי על ידי הרופאה לעשות בדיקת הפטוגלובין כי כל הזמן ההמוגלובין שלי נמוך ( ההמוגלובין האחרון היה 12) וגם הHEMATOCRIT כל הזמן נמוך, ובחצי שנה אחרונה יש לי כאבי גב שמאלי באזור הכליה, לעיתים הכאבים בגב מוקרנים מכאבי בטן שמאלית עליונה שיש לי כבר הרבה זמן,ויש לי שתן כהה מאוד בבוקר. עשיתי הפטוגלובין לפני שבועיים והוא יצא 47 והיום חזרתי עליו והוא יצא 15 (נורמה 14-248). בדיקת COOMBS DIRECT יצא שלילי. על מה זה מראה ההפטוגלובין הנמוך? איזה בירורים נוספים עליי לעשות? תודה.

קשה לענות בלי להכיר את המראה לעומק ואת כל בדיקות הדם , ממליצה לפנות לרופא המטפל ובמקרה הצורך להמטולוג.

מנהל פורום המטולוגיה