מחסור בברזל ופריטין דבר שחוזר על עצמו שוב ושוב

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

24/07/2020 | 08:44 | מאת: יעל

שלום ד"ר, אשמח לעזרתך. מה יכולה להיות הסיבה למחסור חוזר של ברזל במהלך החיים. כלומר אם אני מעלה אותו אפילו פעם נתנו לי עירוי, אם הזמן הוא יורד למתחת לנורמה. האם זה רק גידול או איבוד דם בווסת? יש לציין שאני לא נוטלת תרופות,בריאה, אין לי אליקובקטר פילורי או בעיות במערכת עיכול. כלומר לא חסר לי מינרלים אחרים בבדיקות דם ותוצאה של גסטרוסקופיה תקינה. האם זה יכול לגרום לאיבוד שיער עד כדי שבילים?

הסיבה השכעחה לחסר ברזל בנשים צעירות היא איבוד דם בווסת, סיבות נוספות יכולות להיות הפרעת ספיגה או איבוד דם במערכת העיכול. יתכן קשר בין חסר ברזל לאיבוד שיער.

24/07/2020 | 15:25 | מאת: יעל

בהמשך, תודה אבל אין לי בעיות ספיגה ולא בעיות במערכת העיכול ועשו לי גסטרוסקופיה שיצא תקין. ומבינת דימום זה לא שמישהו יכול לכמת באמת אבל הבנתי עי גניקולוג שזה לא מונרגיה. ובואי נניח שכן: איך אני פותרת את הבעיה האם אפשר לקחת ברזל קבוע כל החיים? חשוב לי להדגיש שההמוגלובין שלי תקין במקרה הגרוע יורד ל-11 אולי ממש נדיר 10. יכולה להות סיבה אחרת אולי המטולוגית שאין יצור של ברזל?

חסר ברזל אינו מעיד על בעיה המטולוגית. יש נשים שזקוקות לטיפול בברזל לאורך החיים, כל עוד יש להן מחזור.

מנהל פורום המטולוגיה