פרינג'קט ,וירידת זרחן

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

21/07/2020 | 12:15 | מאת: ערבה שטיין

שלום רב. אני במעקב המטולוגי עקב תסמונת אפלא,ואנמיה עקב חוסר ברזל. לפני כחודש קיבלתי עירוי פרינג'קט , שהעלה במעט את ההמוגלובין ל11.4 ( הכי גבוה שהיה לי בחיים..) אבל בבדיקת דם התגלה שהזרחן ירד ל1.4, כעבור יומיים לא 1.3, וכעת-אחרי יומים של אכילת המון זרחן ( ביצים,קולה,פיצוחים ,קוואקר,חלב) הזרחן ירד ל-1 .1. אני לא שותה אלכוהול , ויטמין די תקין נוטלת 2 כדורים. מה יכולות להיות הסיבה לירידת זרחן כזו דרסטית? ו-האם יתכן קשר בין ירידת הזרחן לעירוי הפרינג'קט? מה היית בודקת במצב כזה? תודה רבה.. זו התיעצות ברשת, אך אני בדרך לרופא. אשמח לשמוע דיעה מקצועית. תודה רבה.

ירידה בפוספט יכולה להגרם כתוצאה מעירוי פרינגקט, כך שזה בהחלט הסבר אפשרי.

מנהל פורום המטולוגיה