קרישיות יתר לאחר הלידה ובהריון

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

31/01/2020 | 10:45 | מאת: תומי

היי אני בת 22, בהריון ראשון, שבוע 39 רמת הטסיות שלי בדם עומדת כרגע על 117. רציתי לשאול איך אני יכולה לדעת האם אני בסיכון לפתח קרישי דם עקב הסיבה שאני רוב היום מעבירה במנוחה במיטה- המון שעות. כבר חודש בחופשת לידה שאני רק שוכבת ונחה וכמעט ולא זזה(גם כי לא מרגישה ככ טוב) (חולשה וסחרחרורות) פעמיים בשבוע עושה הליכה קצרה מאוד וזהו. כי קראתי שנשים במשכב לידה נמצאות בסיכון לפתח קרישים בדם, האם זה מה שיכול לקרות לי לאחר הלידה במידה וגם בקושי אזוז? בלי קשר- עשיתי משטח מיקרוסקופי לטסיות ואלו התוצאות החריגות שיצאו בבדיקה- מה זה מעיד? Neutrophils % confirm 76.8 Lymphocytes % confirm 17 Myelocytes % confirm 0.7

הריון ועוד יותר משכב הלידה הם מצב של קרישיות יתר. לעיתים יש צורך בטיפול מונע במהלך משכב הלידה. אם יש צורך תקבלי הנחיה לכך מבית החולים לאחר הלידה. לגבי ספירת הדם-יש להסתכל על המספר האבסולוטי ולא על האחוזים.

מנהל פורום המטולוגיה