רמוטיב - האם יכול לגרום לדימום

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

18/08/2019 | 17:21 | מאת: סימה

שלום, אני בת 52, לפני כ-3 חודשים התחלתי לקחת רמוטיב 500 מ"ג עקב חרדות/דכאון קל- מרגישה שעוזר במעט.... בחודש האחרון היו לי "תופעות פיזיות" שגורם לי לחשוב שאולי הרמוטיב גורם לבעיות בכלי דם: דימום וסתי במשך 5 ימים - כבר שנתיים אין לי וסת, בגלל רירית רחם מעובה לקחו ביופסיה מהרירית והתוצאה תקינה לכן הרופא הסיק שהסיבה היא הורמונלית. לפני כשבוע דלקת חניכיים חריפה... מאתמול סובלת מטחורים חיצוניים (ללא דימום ולא סובלת כלל מעצירות) כואבים מאוד! כמו כן, שמתי לב שלאחרונה אני נפצעת (במיוחד בידיים) בקלות רבה - פצע "פה ושם" שדימם קלות. חשוב לציין שחודש לפני שהתחלתי עם הרמוטיב עברתי בירור תפקודי קרישה שיצא תקין. הבירור בוצע לפי בקשת הגינקולוג שחשב להתחיל טיפול הורמונלי לגיל המעבר) האם המקרים הנ"ל יכולים להיות קשורים לרמוטיב והאם כדאי להפסיק לקחת? תודה מראש!

מדובר בתוסף תזונה ואין הרבה מידע חגביו. לא מצאתי קשר בינו לבין נטיה לדימום.

מנהל פורום המטולוגיה